Deze heb ik van mnl. Zelf nooit dit recept geprobeerd, eerlijk gezegd
Briouat met amandelen:
1kg amandelen
halve glas mazhar
kom gemalen/basterd suiker
200 gr gesmolten bona
glas zonnebloem olie
loempia vellen
honing
sesam
Je laat eerst amandelen 10 min koken en daarna pel je ze.Haal je door de mixer tot het alles gemalen is en dan doe je kom suiker bij en mazhar en blijf je kneden en beetje voor beetje doe je olie en gesmolten bona bij tot het een geheel is.Laat je het ff goed intrekken en 20min ongeveer.En daar na pak je loempia vellen vet je ze in(hangt van jou af of je ze klein wilt of groot,als je ze klein wilt dan snij je die vellen doormidden) en dan vul je ze maak je driehoekjes ervan en aan de einde smeer je in met ei zodat ze niet open gaan.En dan bak je ze goudbruin in olie, dompel je ze onder in gesmolten honing en strooi je sesam erover heen.