Bekijk volle/desktop versie : De beste 10 nachten van het jaar staan voor de deur!



30-08-2010, 13:02
Bismillâhi Rahmâni Rahîm, Alhamdulillâhi Rabbil 'Âlamîn was-salâtu was-salâmu 'alâ nabiyyinâ Muhammadin wa 'alâ ahlihi wa ashabihi aj'ma'în amma' ba'd:

In de Naam van Allâh, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.

As-salâm 'alaykum warahmatullâhi wa barakâtuh beste broeder of zuster,



Alle lof is aan Allâh Die de Tijd heeft gecreëerd en sommige tijden beter heeft gemaakt dan andere, sommige maanden, dagen en nachten beter heeft gemaakt dan andere, wanneer beloningen vele malen worden vermenigvuldigd als Genade voor Zijn dienaren. Dit moedigt hen aan om meer goede daden te verrichten en maakt hen enthousiaster om Hem te aanbidden, zodat de moslim zijn pogingen hernieuwt om een grotere beloning te behalen, zichzelf voor te bereiden op de dood en zich klaar te maken voor de Dag des Oordeels.


De beste tien nachten van het jaar zullen a.s. maandag 30 augustus aanbreken, inshâ'Allâh.



Dit zijn de laatste 10 nachten van de maand Ramadân die Allâh verkiest boven alle andere nachten van het jaar. Deze periode van aanbidding brengt vele voordelen met zich mee.


Zo zullen de beloningen tijdens deze nachten vermeerdert worden en de grootste zonden gewist worden voor degenen die goede daden verrichten en oprecht berouw tonen.



In deze nachten bevindt zich ook de Nacht van de Voortbeschikking (Laylat-ul-Qadr). Haar status is geweldig. De aanbidding tijdens deze nacht is gelijk aan aanbidding tijdens 1000 maanden waarin Laylat-ul-Qadr zich niet bevindt. Degene die deze nacht treft, Allâh accepteert het van hem, diegene heeft de vreugde van het jaar bereikt. Degene die van haar zegeningen ontnomen is, is ontnomen van al het goede. Als Allâh ons dit niet had geleerd, dan zouden wij niet weten wat ons nader tot Hem brengt, en dan zouden wij niet weten wat ons verder van Hem af doet staan, vrij is Hij van elke tekortkoming. Aan Allâh komt dan ook alle lof toe voor hetgeen Hij ons geleerd heeft, en voor de Leiding die Hij ons heeft geschonken.



En ten slot: Eén van de meest belangrijke zaken om gedurende deze tien nachten te doen is oprecht berouw tonen aan Allâh en alle vormen van ongehoorzaamheid en zonde op te geven. Berouw betekent terugkomen tot Allâh en zich onthouden van alle daden, openlijk en geheim, waar Hij niet van houdt, uit spijt voor wat er gebeurd is, het onmiddellijk opgeven en vastberaden zijn er nooit meer in terug te vallen, stevig vasthoudend aan de waarheid door te doen waar Allâh van houdt.



Als een moslim een zonde pleegt moet hij zich haasten om berouw te tonen, zonder uitstel. Ten eerste omdat hij niet weet wanneer hij zal sterven en ten tweede omdat de ene slechte daad tot een andere leidt.



Berouw op speciale momenten is erg belangrijk, want in de meeste gevallen richten mensen hun gedachten gedurende deze tijden op aanbidding en willen graag het goede doen wat er toe leidt dat ze hun zonden inzien en spijt hebben van het verleden. Berouw is ten alle tijden een plicht, maar wanneer de moslim oprecht berouw combineert met goede daden gedurende deze nachten, is dit een teken van succes inshâ'Allâh. Allâh zegt namelijk in de Luisterrijke Qur’ân:



"Maar hij, die berouw heeft, gelooft en goed doet, zal waarschijnlijk tot de geslaagden behoren." {Qs 28:67}



O dienaar van Allâh, sluit deze gezegende maand af met de beste daden waar je toe in staat bent tijdens deze nachten. Laat deze onschatbare en onvervangbare tien nachten niet onbenut aan je voorbijgaan. Haast je om goede werken te verrichten voordat je sterft, voordat jij je eigen nalatigheid en je falen om te handelen betreurt. Want de tijd van vertrek is nabij, de reis is angstaanjagend, misvattingen zijn wijdverspreid en de weg is lang. Stel daarom jezelf open voor de zachte wind van Barmhartigheid van jouw Heer gedurende deze tien nachten. Want Allâh zal, wie Hij wil, aanraken met deze zachte wind, en wie er door aangeraakt is, zal gelukkig zijn op de Dag des Oordeels en tot Allâh zullen wij terugkeren en aan Hem zullen wij rekenschap afleggen.



Subh'ânaka Allâhumma wa bih'amdik, ash-hadu allâ illâha illâ anta, astaghfiruka wa atûbu ilayk.



Wa 'alaykum salâm warahmatullâh,

30-08-2010, 13:13


MaschAllah

Moge Allah jou belonen met al het goeds door dit met ons te delen..

Moge Allah ons vasten accepteren

Allah oumaAmeen

30-08-2010, 13:14
Ameen hbiebaa

30-08-2010, 13:21
Amien!

30-08-2010, 13:40


Amien. Moge Allah jou belonen voor het delen met ons!

30-08-2010, 13:43
Ameen .. deze 10 dagen heb ik hard nodig. Moge allah swt voor de moslims alle zondes reducerene en de gebeden accepteren. Ameen.

30-08-2010, 14:14
Amien, bedankt voor het plaatsen

30-08-2010, 14:19
chokraan voor het plaatsen inchalah zal allah onze gebeden en onze dua's aanvaarden

en onze zonden vergeven en wissen

30-08-2010, 14:28
Amien!

Baraka Allaahoe fieki TS

30-08-2010, 14:37
amien

subhannallah wat is het snel gegaan , hoop dat we volgend jaar kunnen vasten inshallah