Bekijk volle/desktop versie : Lekkere cake's



Pagina's : [1] 2

15-12-2002, 14:06
Salaam iedereen,

Ik ben zelf dol op cake. Wie van jullie heeft er nog een lekker recept voor een cake. Hieronder vind je er een paar van MOI:

Lgato dial elqerqaa (walnoot cake)

6 eieren
200ml olie
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr bloem
100 gr griesmeel
200gr walnoten (fijngemalen, een paar hele apart houden)
1 1/2 zakje bakpoeder
5 eetlepels honing

Kluts in een kom de eieren, voeg de olie toe en laat de suiker hierin goed oplossen. Voeg de vanillesuiker toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de bloem, het griesmeel, de fijngehakte walnoten en het bakpoeder toe en roer alles tot een glas beslag.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en strijk het aan de bovenkant glad met een lepel. Bak de cake in 1 uur gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is; als er nog beslag aan de prikker kleeft, is de cake nog niet gaar. Keer de cake om op een rooster en laat hem afkoelen. Strijk de honing over de cake en versier hem met de achtergehouden hele walnoten.


Elkeka bechocolat ou loz

200gr chocolade
200gr margarine
6 eieren
200gr suiker
1 zakje vanillesuiker
200gr bloem
1 zakje bakpoeder
200gr amandelen, ontveld

Smelt in een pannetje de chocolade au bain marie (hang het pannetje in een pan water dat tegen de kook aan gehouden wordt0. Doe hetzelfde met de margarine. Scheid de eieren en houd de eiwitten en de eidooiers apart. Maal de amandelen grof in een keukenmachine.
Verwarm de overn voor op 180 graden. Meng in een kom de suiker en vanillesuiker met de gesmolten margarine, en voeg de eidooiers en de gesmolten chocolade toe. Klop de eiwitten stijf en spatel ze er voorzichtig doorheen. Voeg aan de bloem, het bakpoeder en de amandelen toe en roer alles goed door elkaar. Vet een tulband in met wat boter en giet het beslag erin en bak de cake in 45 minuten gaar.


Elkeka bel kok (cake met kokos)

3 eieren
75gr boter
20gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1/2 zakje bakpoeder
150gr geraspte kokos
200gr bloem
2 eetlepels melk

voor de ganering:
100gr honing
1 theelepel mazhar
50gr geraspte kokos

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de eieren, boter basterdsuiker, vanillesuiker en bakpoeder tot een luchtig geheel. Voeg de geraspte kokos en de bloem toe en daarna beetje bij beetje de melk, tot je een romig beslag hebt. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake 30 minuten in de oven.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat de honing en de mazhar vloeibaar worden in een pannetje. Giet dit over de cake zodra deze gaar is en bestrooi de cake met kokos.

Sellou (sfoef)

200gr bloem
2 eetlepels olie
100gr amandelen, ontveld
100gr sesamzaadjes
50gr boter
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel gemalen anijszaad
2 eetlepels honing

Verwarm een pan op laag vuur. Rooster de bloem goudbruin zonder vet toe te voegen (dus droog); schep de bloem telkens goed om, zodat de gelijkmatig bruin wordt.
Verwarm in een andere pan de olie en bak hierin de amandelen goudbruin. Haal de amandelen uit de pan en maal ze fijn.
Haal de geroosterde bloem uit de pan en rooster in dezelfde pan de sesamzaadjes bruin.
Verwarm een grote pan op laag vuur en smelt hierin de boter. Voeg de bloem toe en roer voordurend.
Haal het mengsel uit de pan en doe het in een schone kom. Voeg kaneel, anijszaad en honing toe en meng alles goed door elkaar.
Druk het geheel in een vorm. Laat de kruimelcake afkoelen en serveer hem koud op een schaal of op kleine bordjes. De cake blijft kruimelig; je eet hem met een lepel.


Besaha!!!!

29-12-2002, 14:45


Soekran yal oegt,

ik ga die choco-cake proberen......

beslama,

29-12-2002, 21:30

Citaat:
Origineel gepost door bent-lehlel
Soekran yal oegt,

ik ga die choco-cake proberen......

beslama,
Laat me ff weten of het lekker is, want heb die cake zelf niet gemaakt!

groetjes

03-01-2003, 09:04
salaam

Lekker ik ben dol op cake, ga ze een keer uitproberen.

08-01-2003, 14:40


Ik ben [GLOW=silver]GEK [/GLOW] op cake en ga ze zeker eens uitproberen!!!!!

Shoukran a ghti!!


Ma3assalama

xMisteekx

09-01-2003, 10:51
Meiden bedankt voor jullie reacties!
Laat me weten hoe de cake's zijn geworden.
En als jezelf een lekker recept hebt, please laat het me weten!

groetjes

09-01-2003, 21:20
Kleine perzikcakes
(ca. 12 stuks)

3 verse perziken of nectarines (anders perziken uit blik)
150 g zachte boter of margarine
150 g witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren
150 g zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels suiker
1/2 eetlepel kaneel
12 kleine papieren vormpjes (caises)

Schil de perziken en snijd ze elk in 8 partjes (in het geval van perziken uit blik: alleen in partjes snijden). Klop de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker met de handmixer in ca. 10 min. tot een romige, cremekleurige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Schep het zelfrijzend bakmeel er in gedeelten door. Vul de papieren vormpjes voor tweederde met cakebeslag en druk in elk bakje twee perzikhelften. Vermeng de suiker met de kaneel en strooi dit over de cakejes. Bak de cakejes in een voorverwarmde oven van 150 graden in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar.

Enjoy!!

09-01-2003, 21:40
Chocoladecake

4 pure chocoladerepen a 75 g
200 g zachte boter of margarine
200 g bruine basterdsuiker
200 g bloem
4 eetlepels cacaofantasie (Nesquick)
4 eieren
2 eetlepels abrikozenjam

Hak 2 chocoladerepen in kleine stukjes. Klop in een kom de boter met de basterdsuiker met de handmixer in ca. 10 min tot een romige massa. Klop de eieren er 1 voor 1 door, voeg een volgend ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen. Zeef de bloem en cacaofantisie in gedeelten boven het botermensgsel en schep ze er luchtig door. Schep de chocoladestukjes en abrikozenjam erdoor. Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en schuif de cake 1 richel onder het midden in een voorverwarmde oven van 160 graden.

Bak de cake in ca. 1 1/4 uur bruin en gaar. Laat de cake ca. 5 min in de vorm afkoelen. Breng intussen in een pan ruim water aan de kook. Breek de rest van de chocoladerepen boven een steelpan in stukjes. Hang de steelpan in het kokende water en laat de chocolade al roerende smelten. Stort de cake op een taartrooster en bestruik hem met gesmolten chocolade . Laat de cake afkoelen en de chocolade hard worden.



Muffins

2 eieren
75 g basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
100 g boter
125 g witbroodmix
125 g zelfrijzendbakmeel
1 1/2dl melk

Klop de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig, lichtgeel en dik. Smelt de boter, maar laat het niet bruisen. Zeef de witbroodmix en het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout. Maak de melk laauwwarm. Roer de boter bij het eiermengsel. Spatel het meel erdoor en roer de melk erbij. Laat het beslag 15 min op een warm plekje rijzen.

Warm de oven voor op 200 graden (175 bij hete luchtcirculatie). Gebruik een muffinbakvorm (blokker of ikea) en zet in elk vakje een papieren cakevormpje. Of gebruik dubbele papieren vormpjes.
Schep de vormpjes voor 2/3 vol met beslag en kruis met een mes de bovenkant in.
Bak de muffins middenin de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

09-01-2003, 22:05
Griesmeel Cake.....

3 eieren
3 glazen vanillie yoghurt
1 1/2 glas suiker
1 1/2 glas olie
1 bakpoeder

nadat je dat door elkaar hebt gemixt voeg je er 1 PAK GRIESMEEL VAN 500 GRAM TOE.

Nadat het gebakken is, ff laten afkoelen. De bovenkant besmeer je met honing of met jam, daarna bestrooi je de bovenkant met kokos.

Klaar is kees.

Groetjes MeHayat.

11-01-2003, 12:05

Citaat:
Origineel gepost door ElHaqqa
Chocoladecake

4 pure chocoladerepen a 75 g
200 g zachte boter of margarine
200 g bruine basterdsuiker
200 g bloem
4 eetlepels cacaofantasie (Nesquick)
4 eieren
2 eetlepels abrikozenjam

Hak 2 chocoladerepen in kleine stukjes. Klop in een kom de boter met de basterdsuiker met de handmixer in ca. 10 min tot een romige massa. Klop de eieren er 1 voor 1 door, voeg een volgend ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen. Zeef de bloem en cacaofantisie in gedeelten boven het botermensgsel en schep ze er luchtig door. Schep de chocoladestukjes en abrikozenjam erdoor. Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en schuif de cake 1 richel onder het midden in een voorverwarmde oven van 160 graden.

Bak de cake in ca. 1 1/4 uur bruin en gaar. Laat de cake ca. 5 min in de vorm afkoelen. Breng intussen in een pan ruim water aan de kook. Breek de rest van de chocoladerepen boven een steelpan in stukjes. Hang de steelpan in het kokende water en laat de chocolade al roerende smelten. Stort de cake op een taartrooster en bestruik hem met gesmolten chocolade . Laat de cake afkoelen en de chocolade hard worden.



Muffins

2 eieren
75 g basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
100 g boter
125 g witbroodmix
125 g zelfrijzendbakmeel
1 1/2dl melk

Klop de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig, lichtgeel en dik. Smelt de boter, maar laat het niet bruisen. Zeef de witbroodmix en het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout. Maak de melk laauwwarm. Roer de boter bij het eiermengsel. Spatel het meel erdoor en roer de melk erbij. Laat het beslag 15 min op een warm plekje rijzen.

Warm de oven voor op 200 graden (175 bij hete luchtcirculatie). Gebruik een muffinbakvorm (blokker of ikea) en zet in elk vakje een papieren cakevormpje. Of gebruik dubbele papieren vormpjes.
Schep de vormpjes voor 2/3 vol met beslag en kruis met een mes de bovenkant in.
Bak de muffins middenin de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Mmmmmmmmmmmmm ... MUFFINS!!!!!!!!!!!!!!

14-01-2003, 00:31
Salaaam,

Lekkere recepten!!! dat ff ten eerste.

Heb net een beetje geimproviseerd en heb toen die chocolade cake gemaakt waar amandelen in horen.Heb i.p.v. amandelen, walnoten gebruikt (geen amandelen in huis) en het is echt een heerlijke cake geworden.

Bedankt!!!

14-01-2003, 20:09
Ik ga jullie alle alvast lekker maken, ik ga deze week een heeeeerlijk recpet van een chocolade taart plaatsen (nu ff niet, heb geen zin om te tikken). Het is ff een werkje om de taart te maken, maar oooooh wat is die taart lekker...

Dus hou het in de gate


19-01-2003, 23:30


Ik heb laatst cake gemaakt met dadels ertussen

Was echt HEEEEEEEEEEEERLIJK!!

Als het goed is staat hier nog ergens het recept

xx SouSou xx

23-01-2003, 20:16

Citaat:
Origineel gepost door MeHayat
Griesmeel Cake.....

3 eieren
3 glazen vanillie yoghurt
1 1/2 glas suiker
1 1/2 glas olie
1 bakpoeder

nadat je dat door elkaar hebt gemixt voeg je er 1 PAK GRIESMEEL VAN 500 GRAM TOE.

Nadat het gebakken is, ff laten afkoelen. De bovenkant besmeer je met honing of met jam, daarna bestrooi je de bovenkant met kokos.

Klaar is kees.

Groetjes MeHayat.
Hoi Mehayat,

Ik heb nog een vraagje, welke glazen moet je gebruiken, longdrinkglazen, kleine thee of grote theeglazen.
ik wil de cake van het weekend gaan maken dus ik wacht op je antwoord.

Thanx alvast

23-01-2003, 21:20
Asalam aleikum mensen,

Ik ben op zoek naar lekkere recepten met tmar (brood, cake, etc)
Wie kan mij helpen?


Pagina's : [1] 2