Bekijk volle/desktop versie : Israel gebaseerd op DEMOCRATIE/ respect voor de MENSENRECHTEN??



Pagina's : [1] 2 3 4

20-08-2004, 20:19
KIJK hoe Israelische criminelen te werk gaan in Israel tegen machteloze Palestijnse burgers.

Hoe durven zij????

Kijk maar!

http://www.indymedia.org.uk/images/2002/08/237704.jpg

20-08-2004, 20:23


Dat is geen Israelische crimineel, maar een Israelische soldaat.

20-08-2004, 20:27

Citaat:
Origineel gepost door Nousratakoum1
KIJK hoe Israelische criminelen te werk gaan in Israel tegen machteloze Palestijnse burgers.

Hoe durven zij????

Kijk maar!

http://www.indymedia.org.uk/images/2002/08/237704.jpg
Hoe kun je nu zien dat die soldaat een crimineel is?

Hoe zie je nu dat die mensen Palestijnen zijn?

Ik zeg toch ook niet dat er in die vuilniszak misschien wel een gaybom zit en dat die kleine loopt te huilen omdat zijn luier vol zit.

...



Nou, kunnen we meteen zien hoe je altijd loopt te overdijven....

20-08-2004, 20:36

Citaat:
Origineel gepost door achmad
natuurlijk zit die kleine zijn luier vol simpele, van angst. bij de volgende generatie zit de kleine van die militair zijn broek vol omdat die kleine van nu wraak neemt vanwege de verloren stront en het verlies van emotie door die achtelijke zot op de voorgrond van de foto
Wraak nemen....ja daar weten ze alles van daar....je bedoelt die laffe zelfmoordaanslagen op onschuldige mensen?

Juist dóór die laffe aanslagen is die soldaat allert....zou ik ook zijn....

20-08-2004, 20:53



Citaat:
Origineel gepost door Nousratakoum1
KIJK hoe Israelische criminelen te werk gaan in Israel tegen machteloze Palestijnse burgers.

Hoe durven zij????

Kijk maar!

http://www.indymedia.org.uk/images/2002/08/237704.jpg
Israel gaat steeds meer lijken op haar ergste vijanden!

20-08-2004, 21:16

Citaat:
Origineel gepost door Nousratakoum1
KIJK hoe Israelische criminelen te werk gaan in Israel tegen machteloze Palestijnse burgers.

Hoe durven zij????

Kijk maar!

http://www.indymedia.org.uk/images/2002/08/237704.jpg
Ik heb even wat documentatie voor je opgezocht.....


De oorsprong van de grote leugen
Josef Goebbels, de Nazi minister van propaganda bedacht indertijd "de grote leugen". De grote leugen werkt als volgt. Als je een speciaal doel wilt bereiken, bedenk je een grote leugen, die je steeds herhaalt, totdat mensen gaan geloven dat het wel waar moet zijn wat je zegt. Op dat moment is de leugen geen leugen meer, maar is de leugen de nieuwe waarheid geworden. Zo bedacht Goebbels de grote leugen over de Joden. De Joden waren gevaarlijk voor het Duitse rijk, zij werkten aan de ondergang van Duitsland en de enige oplossing om Duitsland te redden, was door de Joden te verwijderen. Nadat de propaganda van Goebbels zijn sinister werk had gedaan, geloofden veel Duitsers dat de Joden een slechte natuur hadden en dat om staatsredenen en zelfs om christelijke redenen het beter was om de Joden uit het land te verwijderen. En wie van de Duitsers protesteerden nog toen de treinen gingen rijden om de Joden naar de gaskamers te brengen?

De grote leugen ook in de kerk!
Terwijl de Islamieten deze manier van propaganda nu bedrijven, moeten wij onder ogen zien, dat in veel kerken dit soort propaganda ook bedreven wordt. Wij zien dat regelmatig in allerlei kerken en gemeenten. Dit gebeurt als er mensen zijn die het met een bepaalde zaak niet eens zijn. In plaats van de discussie aan te gaan over de zaak waar zij problemen mee hebben, gaan zij ineens een grote leugen naar buiten brengen. Deze grote leugen moet de aandacht van het eigenlijke probleem aftrekken. Hun "publiek" moet onder de indruk komen van de zogenaamde waarheid van de leugen. Het wordt dan makkelijk om de leden van een kerk daarna mee te nemen in een zaak, waar het helemaal niet om ging. De leden van de kerk horen de leugen echter zo vaak, dat deze leugen nu "de waarheid" voor hen geworden is. Voor deze nieuwe waarheid zijn zij nu zelfs bereid om tot het uiterste te strijden. Terwijl uit brieven en notulen van vergaderingen bewezen kan worden, dat mensen het spel van de grote leugen spelen, zijn er altijd weer gemeenteleden die menen, dat de kwaadsprekers toch het beste met de kerk voorhebben en dat zij alles toch ook niet zullen fantaseren. Zo is de grote leugen voor de mensen de enige waarheid geworden. Het slachtoffer in de meeste gevallen, de man die het moet ontgelden, is de predikant.

De grote leugen van de Palestijnen
De Islamitische Palestijnen houden zich ook met een grote leugen bezig. Terwijl de Joden al duizenden jaren voor Christus in het land Israël woonden, terwijl het Palestijnse volk in feite pas enkele tientallen jaren bestaat (namelijk sinds 1948) en niet de kenmerken heeft van een eigen volk (eigen taal, eigen cultuur, enz.) willen zij het doen voorkomen, alsof de Islamitische Palestijnen altijd in Jeruzalem gewoond hebben en de Joden er pas sinds 1948 wonen. Terwijl in 1930 de Islamieten officieel erkenden, dat de tempelberg tot het Joodse volk behoorde, omdat daar in vroeger tijd de Joodse tempel gestaan had, doen de Palestijnen het nu voorkomen, alsof het hele gebied nooit Joods gebied geweest is, alsof er nooit een Joodse tempel geweest is en alsof het gebied altijd van de Islamieten geweest is. Hiermee propageren de Palestijnse Islamieten, dat het geloof van Joden en christenen in feite op zand gebouwd is. Zo verspreiden zij de grote leugen van onze tijd en velen geloven het!

Begin dit jaar zei de Islamitische Moefti (geestelijk leider) van Jeruzalem, sjeik Ekrima Sabri, dat de Westmuur (de zogenaamde Klaagmuur) Islamitisch eigendom is en niet in Joodse handen mag blijven. Hij wees erop, dat de Klaagmuur vanuit de geschiedenis nooit iets met het Joodse volk te maken heeft gehad. De Klaagmuur hoort bij de Islam, zo zei hij. De muur is een deel van de Haram-al-Sharif (dat is de berg waarop de Dom van de Rots staat). Aan deze muur had Mohammed zijn paard vastgebonden toen hij zijn reis naar de hemel maakte. Het vliegende paard van Mohammed heette Boerak en daarom zou de muur voortaan Al-Boerak-muur moeten heten, aldus de Moefti.
De tempelberg en de Klaagmuur zijn echter nooit belangrijk geweest voor de Islamieten. Pas nadat de Israëlieten terug waren in het eigen land en het profetisch woord aan hen in vervulling ging, kregen de Islamieten belangstelling voor de Haram-al-Sharif en werd hij ineens een belangrijk heiligdom voor hen. Terwijl in 1930 de hoogste Islamitische autoriteit nog een folder uitgaf waarin meegedeeld werd, dat de Klaagmuur onderdeel was van de tempel van de Joden, wordt nu ineens gedaan alsof er nooit een tempel van de Joden in Jeruzalem geweest is.

De grote leugen van het Palestijnse "volk"
Terwijl de Joden al duizenden jaren voor Christus in het land Israël woonden, terwijl het Palestijnse volk in feite pas enkele tientallen jaren bestaat en niet de kenmerken heeft van een eigen volk (eigen taal, eigen cultuur, enz.) willen zij het doen voorkomen, alsof de Islamitische Palestijnen altijd in Jeruzalem gewoond hebben en de Joden er pas sinds 1948 wonen. Wat zijn de feiten?

Volgens tellingen waren er in 1832 85.000 Islamieten in het toenmalige "Palestina". Hun aantal nam toe, zodat er in 1882 141.000 Islamieten waren. Deze enorme groei werd niet veroorzaakt door geboorten, maar doordat er 56.000 uit andere landen in Palestina gingen wonen. Deze groei werd veroorzaakt doordat de Joden naar het land der vaderen begonnen terug te keren. Hierdoor kwam er werkgelegenheid en kwamen de Islamieten er op af.
In 1893 waren er 170.000 Islamieten in Palestina. Steeds groeide hun aantal, doordat buitenlandse Islamieten zich in Palestina vestigden. Deze Islamieten kwamen uit Algerije, Egypte, Koerdistan, Perzië, Turkije en nog meer landen. De Islamitische Palestijnen kunnen daarom nooit waar maken, dat zij de oorspronkelijk bewoners van het land zijn, ook al proberen zij dit via de grote leugen uit te bazuinen.

De grote leugen is, dat Israël radioactieve kogels en zenuwgas in de strijd tegen de Palestijnen zou gebruiken. De grote leugen die de vrouw van Arafat verspreidde, was, dat Israël het water in de Palestijnse gebieden vergiftigt. De grote leugen van de Palestijnen is, dat zij Israëlische verf kregen, die zomaar explodeert, terwijl het hun eigen explosieven zijn die soms in hun eigen handen ontploffen. In 1997 beschuldigde de PLO vertegenwoordiger in Genève, Nabil Ramlani, Israël ervan, dat het 300 Palestijnse kinderen met het HIV-virus geïnjecteerd had. De Palestijnen hebben nu beweerd, dat het Israëlische leger strippende vrouwelijke soldaten tegen de stenen gooiende Palestijnen inzet.Zodra het stenen gooien stopt om naar de striptease te kijken, trekken de naakte dames een pistool en schieten op de Palestijnen. Wat een onzinnige leugens! De Palestijnen spreken echter de waarheid als zij zeggen, dat de Israëli's hen veelvuldig controleren. Na de aanval op het World Trade Centre in New York zullen de meeste mensen toch hopelijk inzien, dat zoiets nodig is.
De Palestijnen doen het voorkomen, zoals Hanan Ashrawi in mei 2001 in Leiden zei, dat in de ogen van de Israëlische "bezettingsmacht" de Palestijnen insecten, adders en krokodillen zijn, zonder moraal, waarden of cultuur. De grote leugen luidt, dat de Joden er alleen maar op uit zijn om zoveel mogelijk Arabieren te doden. De werkelijkheid is, dat door de eeuwen heen de Arabieren telkens de Joden vervolgd en vermoord hebben. Om enkele voorbeelden te nomen: in 1660 werden tienduizenden Joden in Safed door Arabieren vermoord, waarna in 1799 de hele Joodse wijk er verwoest werd. In 1775 was al de Joodse wijk in Hebron verwoest. Vervolgens bleven de vervolgingen en het vermoorden doorgaan. Het is veelzeggend, dat de Britse consul in 1839 al schreef, dat de Joden in Jeruzalem bijna dagelijks het mikpunt van geweld waren.

Het is ook onwaar als zouden de Arabieren alleen maar door de Joden onderdrukt worden.
De Arabieren en de Islamieten hadden in Durban bijna hun zin gekregen om Israël en het Zionisme af te schilderen als discriminerende lichamen. Wie zich realiseert, dat in het Midden-Oosten alleen Israël een democratische staat is, wie zich realiseert dat veel Arabieren in de staat Israël leven, wonen en werken, terwijl de Joden in de Arabische wereld niet geduld worden, wie zich realiseert, dat ook christenen in de meeste Arabische en Islamitische staten verschrikkelijk gediscrimineerd worden, wie zich realiseert dat de Druzen (een Islamitische afgescheiden groepering) in Israël al vanaf het begin van de joodse staat vertegenwoordigers in de regering hebben, dat één van de Druzen, Joesseef Mishlav, zelfs Generaal-majoor in het Israëlische leger is, begrijpt niet, hoe het mogelijk is, dat mensen zo verblind kunnen zijn, dat zij nog menen, dat het waar is wat Israëls vijanden beweren.

De grote leugen is dat de Palestijnen en de Arabieren een broedervolk zijn. De Palestijnen zijn in de omringende Arabische landen nauwelijks welkom. Hun "zwarte september" herinnert de Palestijnen nog altijd aan het feit dat zij door de Arabieren uit Jordanië verdreven zijn. In Libanon mogen zij 75 beroepen niet uitoefenen! De grote waarheid is aan de andere kant, dat Arabieren in Israël het hoogste opleidingsniveau van de hele Arabische wereld hebben. Israël maakt natuurlijk fouten in de strijd tegen de terroristen. Ongetwijfeld zal er wel eens een soldaat "blinde woede" krijgen. Maar Israël is niet uit op de ondergang van de Palestijnen.

20-08-2004, 21:17
De grote leugen van de arme, zielige Palestijnen
Terwijl Arafat indertijd de Nobelprijs voor de vrede kreeg, kan de vraag gesteld worden, of hij nu een vredesduif is, die de Nobelprijs voor de vrede verdiend heeft, of dat hij een terrorist is, die zelfs met de Nobelprijs voor de vrede een grote leugen verspreidt.
In een brief aan premier Rabin verklaarde Arafat op 9 september 1993, dat hij voortaan het gebruik van terrorisme en ander geweld zou verwerpen. Als leider van het Palestijnse volk zou hij er voor zorgen, dat zijn mensen geen geweld meer tegen Israël zouden gebruiken. Wie van zijn onderdanen hieraan niet zou gehoorzamen, zou bestraft worden. Arafat zegt dan tegenwoordig, dat hij het geweld ook afkeurt, maar dat hij zijn mensen niet in de hand kan houden. Drie Tanziem commandanten van Arafat hebben echter erkend, dat de intifada snel afgelopen zou zijn, als Arafat opdracht zou geven om het geweld te beëindigen.

Premier Barak bood Arafat vorig jaar een Palestijnse staat aan. Arafat zou 95 % van de Westelijke Jordaanoever krijgen, de gehele Gazastrook en de helft van Jeruzalem. Dit was zelfs meer dan bij de Oslo akkoorden afgesproken was. Het was Arafat nog niet genoeg. Hij wilde heel Israël en de Joden... er uit! Dit blijkt ook uit de landkaarten van het toekomstige gebied die de Palestijnen verspreiden: er is geen plaats meer voor Joods gebied. De grote leugen luidt echter nog steeds, dat de Joden de Palestijnen willen onderdrukken en hen niet tegemoet willen komen. De Joden zijn de agressors en de Palestijnen zijn de zielige slachtoffers. De werkelijkheid is, dat niet de Joden op de Arabieren terreuraanslagen plegen, maar dat de Palestijnen dit doen op de Joden. De Joodse burgers schieten niet met allerlei zeer gevaarlijke wapens op de Palestijnen; de Palestijnen schieten zo op de Joden.

De grote leugen van "slechts stenen"
In mei 2001 is een Libanese vissersboot aangehouden. Het bleek een smokkelboot te zijn, die wapens voor de Palestijnen vervoerde. Wat was er aan boord? Maar liefst 50 katoesjaraketten, 40 SA-7 Strella luchtafweerraketten, 20 draagbare antitankwapens, 200 antitankwapensystemen, 2 zestig millimeter mortieren, 120 anti tankgranaten, 70 landmijnen en 13.000 kalasjnikovs geweren. Wie zei er dat het een ongelijke strijd was in de intifada, omdat de Palestijnen alleen stenen zouden hebben? Dit keer is de smokkelboot aangehouden. Een andere keer kan zo'n smokkelboot zijn lading bij de PLO afleveren. Realiseer u, dat met de Strella luchtafweerraketten zelfs burgerluchtvaart vliegtuigen naar beneden gehaald kunnen worden!

Op geheime PLO rekeningen in Zwitserland moet ongeveer een miljard dollar staan. Wordt dit geld gebruikt om de Palestijnen een beter leven te geven? Neen. De leiders van de Palestijnen laten hun volk bewust lijden, om zo de haat tegen de Joden in leven te houden. Daarnaast heeft Arafat nog ongeveer 20 miljoen dollar (geld van de Palestijnen!) in Irak veilig gesteld, voor het geval hij in nood komt!

Hanan Ashrawi gaf in Leiden weer een staaltje weg van de grote leugen. Zij wees er op, dat resoluties van de Verenigde Naties meestal worden uitgevoerd, behalve als het over Palestina gaat. Ze vergat er echter bij te zeggen, dat in 1947 de Verenigde Naties bepaald hadden, dat er in Palestina twee staten moesten verrijzen: een voor de Joden en een voor de Arabieren. Zij vergat te vermelden, dat de Arabieren deze Palestijnse staat hadden afgewezen, omdat ze niet wilden dat er een Joodse staat zou komen.

De enige waarheid
Dit alles betekent niet, dat wij geen oog zouden hebben voor het feit, dat veel Palestijnen ook slachtoffer zijn. Zij hebben ook niet gevraagd om uitgerekend in dat gebied geboren te mogen worden en daardoor in een probleemsituatie terecht te zijn gekomen. Wij weten, dat er ook heel warme dingen gebeuren. De organen van een Palestijnse apotheker zijn ter beschikking gesteld voor transplantatie, waarbij vier organen zelfs naar Israëli gingen. Wij realiseren ons terdege, dat ook veel Palestijnen lijden onder de situatie waaronder zij moeten leven.

20-08-2004, 21:39

Citaat:
Origineel gepost door najibzri
En wie zou dat mogen wezen, mijn humanist?
Syrië, Irak, Libië, Iran, Saoedi Arabië...

Wel beschouwd vallen ook de VS eronder, maar dat hebben ze nog niet door!

21-08-2004, 11:35

Citaat:
Origineel gepost door achmad
vergeet je ook niet soedan, pakistan, yemen, somalië, eritrea etc. ?? want je landen van de ummah zijn nog niet geheel compleet vriend...................

vergeet je nu ook bewust n-korea, nepal, china, zimbabwe?

in landen als thailand, columbia, brazilie, nigeria, congo.......daar gebeurt niets of op zijn minst volgens de wetjes van geneve
Nee, vriend Achmad, ik had het over vijanden van Israel en niet dictoriaal bestuurde landen en nog minder over schijnbare democratieën (Thailand).

Israel slaat zich op de borst dat het in de regio de enige democratie is en zoveel anders dan die Arabische staten, waarbij het Persische Iran gemakshalve ook tot een 'arabische staat' gerekend wordt.
Maar het is mijn mening dat Israel steeds meer op zijn buurlanden gaat lijken. Zo liet de fractievoorzitter van de orthodoxe SHAS partij voor de verkiezingen van 2003 het volgende weten:

Citaat:
'I want everyone who is not Jewish not to be in this land,' Yishai told the newspaper. 'Immigrants are coming who are gentiles, foreign workers are coming, and with the Arabs, they will make this state multicultural. The immigrants who are not Jewish come and build churches. They should stay in their own countries.'
(http://info.jpost.com/C002/Supplements/Elections2003/pp_shas.html)

Ik dacht wel duidelijk, of niet

21-08-2004, 12:23
Mooi stukje geschiedenisvervalsing, maly_pense, over grote leugens gesproken.

21-08-2004, 12:28
HET ZIONISME
IDEOLOGIE ACHTER ‘HET MIRAKEL ISRAEL’

Op het einde van de negentiende eeuw kende Europa een opstoot van antisemitisme. In tsaristisch Rusland braken moorddadige vervolgingen (pogroms) tegen joden uit. Dit verschijnsel was niet nieuw, het was een ‘traditie’ in christelijk Europa. Zo werden bij het begin van de kruistochten de joden van het Rijnland uitgemoord, en ook daarna kende Europa nog regelmatig gewelddadige jodenvervolgingen. De progroms waren uiterst wreedaardig. De antisemitische hetze verbreidde zich van Oost- naar West-Europa, onder meer naar Duitsland en Frankrijk. Als reactie hierop ontstond onder de Oost-Europese joden het zionisme.

Het zionisme werd als beweging gesticht door de Oostenrijkse journalist Theodor Herzl die de zaak Dreyfusx volgde. In zijn geschriften zocht hij naar een oplossing voor het antisemitisme. Anders dan progressieve joden als Moses Mendelsohn of Karl Marx, die een oplossing zochten in een bundeling van alle progressieve krachten tegen al wat reactionair was, en dus ook tegen het antisemitisme, zocht hij het in de vlucht. Het antisemitisme was voor hem iets eeuwigs en onafwendbaars. Herzl zag de oplossing in het stichten van een eigen zuiver joodse staat. In een staat waarin geen niet-joden leven, kan ook geen antisemitisme heersen, was zijn redenering. Zijn bekendste boek, ‘Der Judenstaat’ (1896), is tot op heden nog steeds het basisdocument voor het zionisme.

21-08-2004, 12:30
Wat willen de zionisten?

• Zij willen een joodse staat stichten in Palestina door het land te koloniseren met joodse boeren en arbeiders.

• “Wij zullen er voor Europa een bruggenhoofd naar Azië vormen, een bolwerk van de beschaving tegen de barbarij.”

• Het land zal zich uitstrekken “van de beek in Egypte (de Nijl) tot de Eufraat”.

• Men moet de plaatselijke bevolking “geen werk geven” , tenzij het “droogleggen van moerassen en het uitroeien van slangen” , en daarna moet men ze “ongemerkt over de grens zetten”.

21-08-2004, 12:32


Kenmerken van het zionisme

De kenmerken van het zionisme - racisme en expansionisme - zijn hier op hun scherpst geformuleerd. Toen waren begrippen als racisme, kolonialisme en expansionisme nog geen ‘vieze’ woorden. Heel de Europese burgerij dacht zo, en men kon die dingen nog rustig bij hun naam noemen

21-08-2004, 12:38
Hoe onstond de zionistische entiteit?

Op het Zesde Zionistencongres in 1903 kregen de zionistische plannen vastere vorm: “Wij zullen een net van kolonies over het land spannen: eerst de haken en de sterke draden aan de randen, dan er sterke nerven doorweven en ten slotte het geheel ragfijn opvullen” (Franz Oppenheimer). Dit is het scenario dat nadien bijna woordelijk werd gevolgd bij de kolonisatie van Palestina. Bondig kunnen we stellen dat de zionisten een zuiver joodse staat in Palestina willen, zonder Palestijnen, en met een sterke verbondenheid met het Westen. Het is een bevolkingskolonialisme, zoals tot voor kort in Zuid-Afrika.

De middelen om dit te bereiken waren veelvoudig. De zionisten zochten steun bij de grote mogendheden die de macht over het Midden-Oosten hadden: bij het Ottomaanse Rijk, of bij de Europese imperialistische machten die het Midden-Oosten wilden koloniseren, met name Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.
In 1917 schreef de Britse minister Lord Balfour in een naar hem genoemde verklaring, de ‘Balfour Declaration’, dat Groot-Brittannië de zionisten wou helpen bij de stichting van een “joods nationaal tehuis in Palestina”. Vanaf 1920 bestuurden de Britten Palestina als mandaatgebied.

De zionisten in de diaspora bouwden ook een eigen structuur uit. In 1901 werd in Bazel ‘het Joods Nationaal Fonds’ (Keren Keyameth le-Yisrael) gesticht en in 1920 ‘het Opbouwfonds’ (Keren Hayesod) in Londen. Deze twee fondsen stonden garant voor de financiering van de kolonisering.
Ter plekke werden joodse politieke partijen gesticht, maar ook, en vooral, gewapende milities. De oudste militie ‘Bar Giora’ werd in 1907 in Jaffa gesticht. In 1909 verandert haar naam in ‘Hashomer’.

De immigratie van joden was vanaf 1882 op gang gekomen, maar werd pas massaal na de Britse steun, de oprichting van de twee fondsen en van de zionistische milities. De Palestijnse grond werd ten dele goedschiks opgekocht (in 1947 was dit 6,7 % van het grondgebied van Palestina) , maar werd vooral kwaadschiks veroverd door de milities die zich in fort-kibboetzim vestigden. Toen de Palestijnen een onafhankelijkheidsoorlog tegen de Britten voerden in de jaren 1936-1939, stichtten de zionisten 53 kibboetzim. Voordien waren er slechts 34 dergelijke nederzettingen.

De zionisten zochten voor hun staatsopbouw niet alleen steun bij de Britse koloniale overheid, maar ook bij nazi-Duitsland dat joden massaal het land probeerde uit te zetten (de Endlösung was een beslissing die men pas na de ‘Wannseekonferenz’ in 1942 begon uit te voeren). Om de joden naar Palestina te krijgen werden verschillende tactieken gebruikt. Er werd bij de nazi’s bedongen dat emigranten, vooraleer zij naar Palestina trokken, in Duitsland in omscholingskampen een opleiding kregen. In 1936 waren dat er veertig.

Terwijl bijna alle Amerikaanse en Europese organisaties een boycot tegen nazi-Duitsland afkondigden, voerden de Labour-zionisten druk handel met de nazi’s. In het kader van de ‘Ha’avara-akkoorden’ die in 1933 werden afgesloten en tot het begin van de oorlog van kracht zouden blijven, kregen 16.000 kapitaalkrachtige Duitse joden de toestemming om naar Palestina te emigreren en 31.570.000 toenmalige ponden (nu enkele miljarden frank) over te dragen. Emigranten mochten van de nazi’s 1.000 pond cash per persoon meenemen. De rest van hun kapitaal werd in een fonds gestort waarmee men Duitse industriële goederen in Palestina invoerde. Het is trouwens dankzij dit Ha’avara-akkoord (= transfertakkoord, dat de Duitse joden ook nu nog de hoogste sociale groep in Israël vormen. Met het vrijgekomen kapitaal startten zij de industrie op en bouwden riante wijken in Haïfa, Natanya en Nahariya. Politieke bezwaren tegen deze akkoorden werden door Ben Goerion weggewimpeld. De staatsopbouw ging immers voor alles.
“Als men mij voor de keuze plaatst en zegt dat ik alle kinderen in Duitsland kan redden door ze naar Engeland te laten vertrekken of dat ik maar de helft kan redden door ze naar Eretz Israël te laten komen, dan kies ik voor de tweede mogelijkheid.” Deze uitspraak van de toekomstige minister-president van Israël dateert van enkele dagen na de Kristallnacht.

De partij van Begin en Shamir ging nog verder; beiden mannen waren fascisten. Begin 1941, de Tweede Wereldoorlog was dan al een jaar bezig en de Kristallnacht al tweemaal herdacht, deden zij een voorstel (‘Vorschlag&rsquo voor de oplossing van het jodenvraagstuk in Europa en voor de actieve deelname van de ‘Irgoen’ (destijds de naam van hun partij) aan de oorlog aan de zijde van Duitsland, waarbij zij een samenwerking voorstelden tussen het “Deutsche Volk und das Volkisch-Nationale Hebräertum”.

De officiële Israëlische geschiedschrijving ontkent die feiten niet, maar beschouwt ze als een voetnoot in de geschiedenis, en wil ze (doen) vergeten. Daarom heeft ze het voortdurend over de moefti van Jeruzalem, die met de nazi’s collaboreerde. De Groot-moefti van Jeruzalem is een functie die door de Britten werd ingesteld. In de jaren dertig werd de functie bekleed door Amin al Hoesseini, een afstammeling van één van de belangrijkste notabele families van de stad. In de jaren twintig had hij geprobeerd om de leiding te nemen van het verzet tegen de zionistische immigratie en de Britse kolonisatie, maar hij was in de jaren dertig op zijn linkervleugel voorbijgestoken door Azzadin al Qassam (naar wie nu de Militaire vleugel van HAMAS genoemd is, maar die voordien vooral door het marxistische ‘Volksfront’ als boegbeeld werd gebruikt). De Qassamieten startten de grote Palestijnse revolte in 1936 en leidden die tot in 1939. In dat jaar konden de Britten de opstand neerslaan, dankzij de steun van zionistische milities (waarin ondermeer Moshe Dayan en Yigal Allon dienden). Amin al Hoesseini werd dus gemarginaliseerd door de revolte. Vanuit de redenering dat de vijanden van zijn vijanden zijn vrienden waren, schaarde hij zich opportunistisch achter de nazi’s. Hij ging voor hen hulptroepen ronselen onder de Bosnische moslims.
Westerse populariserende geschiedenisboeken hebben het wel over de nazi-sympathie van de mufti, maar geen enkel vermeldt de economische Ha’avara-akkoorden van de Labour-zionisten met de Nazi’s of het voorstel tot politieke samenwerking van de fascistische Irgoen-partij (nu opgegaan in Likoed).
Het waren vooral de Britten die tot het begin van de Tweede Wereldoorlog de joodse emigratie naar Palestina steunden, zowel politiek als militair (o.a. door het opleiden van zionistische milities). Pas na het neerslaan van de Palestijnse opstand in 1939 zouden zij - in beperkte mate - beginnen rekening houden met de verzuchtingen van de oorspronkelijke Arabische bevolking en de immigratie van joden beperken. Maar op dat moment waren de zionisten sterk genoeg om hun eigen weg te gaan.

21-08-2004, 12:46
HET ONTSTAAN VAN DE STAAT ISRAEL

Na de Tweede Wereldoorlog wilden grote groepen joodse overlevenden van de nazi-kampen naar Palestina emigreren. Zowel de Verenigde Staten als West-Europa sloten hun deuren. De Sovjetunie had al in de jaren dertig massaal joodse vluchtelingen opgevangen: van de 2.563.000 joden die tussen 1935 en 1943 het nazi-bewind konden ontvluchten, trok de overgrote meerderheid naar de Sovjetunie. Palestina werd nu het enige overblijvende toevluchtsoord.
Tussen 1933 en 1945 immigreerden een kwart miljoen Europese joden naar Palestina; daardoor verdrievoudigde de joodse bevolking van Palestina in iets meer dan tien jaar.
Deze massale inwijking van Europese joden in Palestina dreef de spanningen ten top, en de Britse koloniale mogendheid verloor de controle over de situatie. Ze kondigde haar terugtrekking aan. Daarop probeerden de Verenigde Naties een oplossing uit te werken. Verschillende oplossingen, meestal verdelingsplannen, werden opgesteld. Op 29 november 1947 werd een voorstel tot verdeling van het grondgebied goedgekeurd. Dit verdelingsplan, hoewel niet bindend, moet aangezien worden als een Israël werd dus niet opgericht door een goedkeuring in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Israël was niet het resultaat van het verdelingsplan. Evenmin kreeg Israël zijn onafhankelijkheid van de Britse mandaatmacht. Israël werd uit oorlog geboren.

Pagina's : [1] 2 3 4