Bekijk volle/desktop versie : ahhh mijn Bestilla mislukt



Pagina's : [1] 2 3 4

20-08-2010, 11:34
Keukenprinsesjes,
Van de week had ik eventjes tijd en dacht laat ik eens gek doen en een vis bestilla maken (ja ja ook mannen koken soms ). Ik maak veel gerechten maar bestilla nooit, gezien het feit ik er niet heel erg van hou. Mini bestilla van kip vind ik wel lekker.
Het zag er allemaal goed uit, mooi bruin, mooi rond perfect gewoon.
Maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.......nu komt een maar
De filodeeg was niet crokant ondanks het zo mooi bruin....was niet te snijden en elastischhhhhh.....
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Ik gebruik trouwens geen boter maar olie om te sproeien....gezien ik niet van boter houd.
Nou hopelijk hebben jullie hier antwoord op....

20-08-2010, 11:58



Citaat door Nadir:
Keukenprinsesjes,
Van de week had ik eventjes tijd en dacht laat ik eens gek doen en een vis bestilla maken (ja ja ook mannen koken soms ). Ik maak veel gerechten maar bestilla nooit, gezien het feit ik er niet heel erg van hou. Mini bestilla van kip vind ik wel lekker.
Het zag er allemaal goed uit, mooi bruin, mooi rond perfect gewoon.
Maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.......nu komt een maar
De filodeeg was niet crokant ondanks het zo mooi bruin....was niet te snijden en elastischhhhhh.....
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Ik gebruik trouwens geen boter maar olie om te sproeien....gezien ik niet van boter houd.
Nou hopelijk hebben jullie hier antwoord op....


Je kan het bladerdeeg insmeren met olie ipv boter. Maar gebuik dan niet teveel. Gebruik bakpapier. En haal de Bastilla eens het klaar is onmiddellijk uit de bakvorm. Als het bladerdeeg "gezweet heeft" ( sorry maar vind de juiste benaming niet... ) dan kan het elastisch worden.

20-08-2010, 12:06

Citaat door Habiba-BEL:
Je kan het bladerdeeg insmeren met olie ipv boter. Maar gebuik dan niet teveel. Gebruik bakpapier. En haal de Bastilla eens het klaar is onmiddellijk uit de bakvorm. Als het bladerdeeg "gezweet heeft" ( sorry maar vind de juiste benaming niet... ) dan kan het elastisch worden.


Slm Habiba, Ik heb ook niet veel olie gebruikt en de bestilla ook gelijk uit de oven gehaald. toen was de boven kant hard....ik dacht dat gaat goed. Maar naarmate het kouder werd werd het dus elastisch. Normaal barst de filo uit elkaar als je het aanraakt. Misschien moeten mannen maar niet koken

20-08-2010, 12:07

Citaat door WorldDecoration:
hahah miskina

zie mijn ondertekening, veel meer leuke recepten te vinden. moeite waard!


Ik ben een man...dus meskien
Nee nee ik wil geen leuke recepten...wil juist weten wat er verkeerd is gegaan om de volgende keer goed te doen

20-08-2010, 12:12



Citaat door Nadir:
Slm Habiba, Ik heb ook niet veel olie gebruikt en de bestilla ook gelijk uit de oven gehaald. toen was de boven kant hard....ik dacht dat gaat goed. Maar naarmate het kouder werd werd het dus elastisch. Normaal barst de filo uit elkaar als je het aanraakt. Misschien moeten mannen maar niet koken

Salam Nadir, zoek je een excuus om niet te moeten koken? hahaha. Ik denk dat je de bestilla niet goed hebt laten doorkoken. Of dat er teveel vocht in zat. Troost je. Niet alleen mannen maken dit mee. En oefening baart kunst
Een andere reden die ik zie is dat je misschien de filodeeg hebt ingesmeerd terwijl het heet was...dan wordt het soms ook elastisch of dat je gewoonweg verkeerde filodeeg gebuikt hebt...die op basis van "rijst" ...

20-08-2010, 12:16
hey hey iik doe het altijd met boter ik maak in de ramadan altijd mini bestilla maar als het geen ramadan is doe ik gewoon groote maar mohim en de oven heh hoe hoog stond die je filodeeg was die niet over datum dat kan natuurlijk ook en dat merk je pas als ie klaar is

20-08-2010, 12:18

Citaat door Habiba-BEL:
Salam Nadir, zoek je een excuus om niet te moeten koken? hahaha. Ik denk dat je de bestilla niet goed hebt laten doorkoken. Of dat er teveel vocht in zat. Troost je. Niet alleen mannen maken dit mee. En oefening baart kunst
Een andere reden die ik zie is dat je misschien de filodeeg hebt ingesmeerd terwijl het heet was...dan wordt het soms ook elastisch of dat je gewoonweg verkeerde filodeeg gebuikt hebt...die op basis van "rijst" ...


20-08-2010, 12:18
Het kan aan de boter liggen. Als je halfvolle boter hebt gebruikt bijvoorbeeld. Daar zit namelijk ook water in, wat ervoor kan zorgen dat de filodeeg papperig wordt.

20-08-2010, 12:21

Citaat door Habiba-BEL:
Salam Nadir, zoek je een excuus om niet te moeten koken? hahaha. Ik denk dat je de bestilla niet goed hebt laten doorkoken. Of dat er teveel vocht in zat. Troost je. Niet alleen mannen maken dit mee. En oefening baart kunst
Een andere reden die ik zie is dat je misschien de filodeeg hebt ingesmeerd terwijl het heet was...dan wordt het soms ook elastisch of dat je gewoonweg verkeerde filodeeg gebuikt hebt...die op basis van "rijst" ...


haha habiba. Nee ik zoek geen excuus. Ik als ik niet kook eet ik ook niets of ik moet langs ma gaan
De deeg heb ik nieuw gekocht ...van die vierkante plaakjes. Ik heb ooit loempias meegemaakt die waren toen goed....maar komt misschien omdat loempias in de olie koken.
probleem is dat een bestilla niet eventjes weer overnieuw gaat maken...neemt veel tijd om alles weer te koken. als het koekjes waren gingen ik gelijk overnieuw doen

20-08-2010, 12:22

Citaat door LaRosa:
Het kan aan de boter liggen. Als je halfvolle boter hebt gebruikt bijvoorbeeld. Daar zit namelijk ook water in, wat ervoor kan zorgen dat de filodeeg papperig wordt.


nee lieverd, ik gebruik namelik geen boter...maar olie. boter kan ik niet tegen

20-08-2010, 12:28

Citaat door Nadir:
haha habiba. Nee ik zoek geen excuus. Ik als ik niet kook eet ik ook niets of ik moet langs ma gaan
De deeg heb ik nieuw gekocht ...van die vierkante plaakjes. Ik heb ooit loempias meegemaakt die waren toen goed....maar komt misschien omdat loempias in de olie koken.
probleem is dat een bestilla niet eventjes weer overnieuw gaat maken...neemt veel tijd om alles weer te koken. als het koekjes waren gingen ik gelijk overnieuw doen
Mooi dit is je antwoord. Je hebt verkeerde gebruikt. Die vierkanten ( 40 in een verpakking? ) zijn ideaal voor loempiaatjes en om te stomen, frituren of zelfs in de oven. Maar echt niet ideaal voor een bastilla. Voor bastilla moet je (Grieks) bladerdeeg gebruiken..Dus volgende keer ander filodeeg en ons uitnodigen om de inhoud van je bastilla te testen

20-08-2010, 12:40

Citaat door Habiba-BEL:
Mooi dit is je antwoord. Je hebt verkeerde gebruikt. Die vierkanten ( 40 in een verpakking? ) zijn ideaal voor loempiaatjes en om te stomen, frituren of zelfs in de oven. Maar echt niet ideaal voor een bastilla. Voor bastilla moet je (Grieks) bladerdeeg gebruiken..Dus volgende keer ander filodeeg en ons uitnodigen om de inhoud van je bastilla te testen


haha Habiba, dat is het antwoord is Inderdaad, 40 in een pak.
volgende keer gebruik ik filodeeg rol....
ik heb de kleintjes gebruikt omdat ik mini-bestillas heb gemaakt...maar verkeerd dus.

Ah jullie zijn welkom......de inhoud zullen jullie zeker lekker vinden
Maar ben niet echt zo gek op.....ik maak andere lekkere dingen dat komt helemaal goed

20-08-2010, 12:41


Je hebt loempiavellen gebruikt i.p.v filodeeg drm werd het elastisch in de oven

20-08-2010, 12:44

Citaat door Nadir:
haha Habiba, dat is het antwoord is Inderdaad, 40 in een pak.
volgende keer gebruik ik filodeeg rol....
ik heb de kleintjes gebruikt omdat ik mini-bestillas heb gemaakt...maar verkeerd dus.

Ah jullie zijn welkom......de inhoud zullen jullie zeker lekker vinden
Maar ben niet echt zo gek op.....ik maak andere lekkere dingen dat komt helemaal goed


Zet deze maar al op je lijst...wij "komen eten" Where is the place to be

20-08-2010, 12:46

Citaat door rachida_nador:
Je hebt loempiavellen gebruikt i.p.v filodeeg drm werd het elastisch in de oven


Ja idd. Ik dacht het zal hetzelfde zijn....maar not Weer wat geleerd.
De volgende keer worden het mini kipbestillas

Pagina's : [1] 2 3 4