Marokkaanse "loempias"
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Keuken: Marokkaanse keuken
Ingrediënten
Scheutje olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
350 g lamsgehakt
2 grote eieren
mespunt allspice (Marokkaanse supermarkt)
mespunt djahe
1 tl kaneel
zout
cayennepeper
2 el peterselie, gehakt
250 g filodeeg (ontdooid onder een vochtige theedoek)
olie om te bestrijken
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden
Bereidingswijze
Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de uisnipers zacht. Maak het gehakt aan met de eieren, allspice, djahe, kaneel, zout en cayennepeper. Bak het gehakt rul en laat het ca. 10 min. zachtjes doorbakken. Voeg de peterselie halverwege toe.
Snijd telkens een vel filodeeg in drie gelijke stukken. Bestrijk de vellen met olie enleg ze op elkaar. Schep een lepel lamsgehakt onder aan de velletjes, sla de zijkanten een stukje naar binnen en rol het deeg over de vulling op. Ga zo door met de overige vellen filodeeg tot er 12 loempias zijn. Leg de rolletjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk alle rolletjes nogmaals met olie en bak ze in de warme oven krokant in 25-30 min. Serveer ze warm.