Bekijk volle/desktop versie : Loemia's..Hoe??!



17-08-2010, 12:35
Salaam!

Ik wil heel graag lekkere loempia's maken alleen ik weet niet precies hoe dat moet?

kan iemand mij dat uiteggen? met plaatjes als dat kan.?
zou het erg op prijs stellen!


ALvast bedankt!

17-08-2010, 12:52


Marokkaanse "loempias"

Bereidingstijd: 30-60 minuten
Keuken: Marokkaanse keuken

Ingrediënten

Scheutje olijfolie

1 kleine ui, gesnipperd

350 g lamsgehakt

2 grote eieren

mespunt allspice (Marokkaanse supermarkt)

mespunt djahe

1 tl kaneel

zout

cayennepeper

2 el peterselie, gehakt

250 g filodeeg (ontdooid onder een vochtige theedoek)

olie om te bestrijken

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden
Bereidingswijze

Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de uisnipers zacht. Maak het gehakt aan met de eieren, allspice, djahe, kaneel, zout en cayennepeper. Bak het gehakt rul en laat het ca. 10 min. zachtjes doorbakken. Voeg de peterselie halverwege toe.

Snijd telkens een vel filodeeg in drie gelijke stukken. Bestrijk de vellen met olie enleg ze op elkaar. Schep een lepel lamsgehakt onder aan de velletjes, sla de zijkanten een stukje naar binnen en rol het deeg over de vulling op. Ga zo door met de overige vellen filodeeg tot er 12 loempias zijn. Leg de rolletjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk alle rolletjes nogmaals met olie en bak ze in de warme oven krokant in 25-30 min. Serveer ze warm.

17-08-2010, 12:59

Citaat door Amadokar:
Marokkaanse "loempias"

Bereidingstijd: 30-60 minuten
Keuken: Marokkaanse keuken

Ingrediënten

Scheutje olijfolie

1 kleine ui, gesnipperd

350 g lamsgehakt

2 grote eieren

mespunt allspice (Marokkaanse supermarkt)

mespunt djahe

1 tl kaneel

zout

cayennepeper

2 el peterselie, gehakt

250 g filodeeg (ontdooid onder een vochtige theedoek)

olie om te bestrijken

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden
Bereidingswijze

Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de uisnipers zacht. Maak het gehakt aan met de eieren, allspice, djahe, kaneel, zout en cayennepeper. Bak het gehakt rul en laat het ca. 10 min. zachtjes doorbakken. Voeg de peterselie halverwege toe.

Snijd telkens een vel filodeeg in drie gelijke stukken. Bestrijk de vellen met olie enleg ze op elkaar. Schep een lepel lamsgehakt onder aan de velletjes, sla de zijkanten een stukje naar binnen en rol het deeg over de vulling op. Ga zo door met de overige vellen filodeeg tot er 12 loempias zijn. Leg de rolletjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk alle rolletjes nogmaals met olie en bak ze in de warme oven krokant in 25-30 min. Serveer ze warm.



Danku!