Bekijk volle/desktop versie : De introvert & de extravert



17-08-2010, 00:44
Vond dit wel een interessant stukje om te plaatsen.


Introverten houden niet van small talk
Als je met een introvert wilt praten, sla de koetjes en kalfjes dan maar over. Introverten vinden het heerlijk om te praten — maar wel diepgaande conversaties over onderwerpen die ze na aan het hart liggen. Ze vinden het geweldig om het gesprek aan te gaan en prikken dan al snel door de oppervlakte heen. De meeste introverten vinden #small talk# maar tijdsverspilling, of het moet al met iemand zijn die ze nog maar net kennen.

Wie houdt er niet van Small talk ?

17-08-2010, 00:59


1ste stukje klopt.

2de voor geen meter als ze al geen small talk kunnen houden hoe dan een diepgaande gesprek??

dat doen ze wel maar dan moeten ze je wel goed kennen.

zulke mensen zijn heel droog en zakelijk.

mijn beste vriendin is zo love her!! dat zijn alles behalve fakasghar mensen.

spreken is zilver zwijgen is goud.

sommige mensen praten om te praten dat gaat nergens over.

17-08-2010, 01:02

Citaat door Heartbeat_1:
1ste stukje klopt.

2de voor geen meter als ze al geen small talk kunnen houden hoe dan een diepgaande gesprek??

dat doen ze wel maar dan moeten ze je wel goed kennen.

zulke mensen zijn heel droog en zakelijk.

mijn beste vriendin is zo love her!! dat zijn alles behalve fakasghar mensen.

spreken is zilver zwijgen is goud.

sommige mensen praten om te praten dat gaat nergens over.

Klopppt, spreken is zilver zwijgen is idd goud. Alhoewel je soms gewoon beter kan spreken aangezien het beter is in de maatschappij waar we in leven. Vooral als je iets wilt gaan bereiken.

Uit onderzoek is ook gebleken dat de meeste mensen én intro- én extravert zijn, op z'n tijd. Bijna nooit komt het voor dat iemand aaaaaaltijd extra of introvert is.. ze bestaan wel..

17-08-2010, 01:10
In veel gevallen wordt introvert vertaald in ‘teruggetrokken’, ‘rustig’ of ‘afwachtend’. Iemand die ‘de kat uit de boom kijkt’, wordt vaak gezien als een introvert. Extravert daarentegen krijgt de eigenschappen ‘uitbundig’, ‘aanwezig’ en ‘direct’ toebedeeld. Een ‘haantje de voorste’ is een beeld dat bij veel mensen als extravert overkomt. Jammer genoeg hebben deze wijdverbreide misverstanden niets te maken met de oorspronkelijke betekenis van deze begrippen.

17-08-2010, 01:11


De werkelijke betekenis
Introvert en extravert zijn bewustzijnsinstellingen. Zij zeggen dus iets over de manier waarop je de wereld indeelt en ervaart. Dit speelt een rol in je gedrag en hoe jij de wereld ziet. Een introvert mens ervaart de wereld door het filter van zijn innerlijke beleving en stemt hier vervolgens zijn handelen op af. Een extravert doet dit juist niet. Voor hem is de buitenwereld de maatstaf voor wat hij ervaart, besluit en doet. Een extravert kan vervolgens prima teruggetrokken gedrag vertonen en een introvert kan heel uitbundig zijn. Waar het om gaat is de vraag: ‘Hoe komt dit gedrag tot stand?’.

17-08-2010, 01:13
Levenslang?
Een ander veel voorkomend misverstand is dat je een van beide type bent en dat dit vast ligt. Je bent een introvert of een extravert en dat verandert niet meer. Niet alleen zou dit zeer ongewenst zijn, het is ook niet juist om dit aan te nemen. Gedurende de verschillende fase in je leven zijn er momenten waarop je meer introvert of extravert bent ingesteld. Sterker nog, ook op het zelfde moment in je leven kun je op verschillende levensgebieden op een andere manier zijn ingesteld. Zo kun je het kopen van een nieuwe auto op een extraverte manier benaderen (Welke auto heeft status?) en het vinden van een nieuwe baan meer introvert aanpakken (Waar voel ik verbondenheid?).

17-08-2010, 01:13
Ben gek op onzinnige gesprekken.

17-08-2010, 01:14
Hokjes
Wellicht onder invloed van allerlei psychologische tests die geneigd zijn de mens te typeren als introvert of extravert, blijkt het toch meestal slechts om een lichte voorkeur te gaan. Ook het verkeerd interpreteren van de begrippen introvert en extravert kan geleid hebben tot een typering van mensen die niet echt klopt. De meeste mensen zijn meestal niet uitgesproken introvert of extravert. Zij wisselen deze twee instellingen af. Het plaatsen van mensen in dergelijke hokjes dient niet echt een doel en zal waarschijnlijk door de persoon in kwestie met gemengde gevoelens ervaren worden. Probeer het maar eens na te gaan bij jezelf. Zijn er ten aanzien van een introverte of extraverte instelling, verschillen te ontdekken in de verschillende fasen van je leven?
.

17-08-2010, 01:18

Citaat door glowing_star:
Ben gek op onzinnige gesprekken.

Hmm ok. Vind je jezelf meer intro of extravert? Volgens dat stukje tekst moet je dan extravert zijn......