Bekijk volle/desktop versie : Garnalenkroket of viskroket



16-08-2010, 10:31
Ik wil vanavond krokketen maken.

Heeft iemand de recepten voor mij...

16-08-2010, 11:19


50 g gruyère (kaas) bij de ah te koop
1/2 citroen
50 g boter of margarine
200 g bloem
1/4 liter koude melk
1 visbouillontablet
250 g Hollandse garnalen
1 eierdooier
zout
peper
5 eiwitten
150 g paneermeel
om in te vetten frituurvet of olie

- Kaas raspen en citroen uitpersen.
- In pan boter langzaam laten smelten.
- Boter laten uitbruisen, maar niet laten kleuren.
- 50 g Bloem door boter roeren tot samenhangend mengsel.
- Mengsel (= roux) op laag vuur onder voortdurend roeren ca. 5 minuten laten garen.
- Vervolgens melk en 1/4 liter water in één keer bij roux gieten en bouillonblokje erboven verkruimelen.
-Mengsel al roerend met garde aan de kook brengen en binden tot (zeer) dikke saus.
-Saus onder voortdurend roeren ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken. Pan van vuur nemen en citroensap, garnalen, dooier en kaas door saus roeren.
-Op smaak brengen met zout en peper.
- Bakplaat invetten.
- Mengsel tot dikte van 2 cm over plaat verdelen, afdekken met plasticfolie en minimaal 12 uur in koelkast laten staan.
- Frituurvet verhitten tot 180 à 190 °C.
- Aparte schalen met rest van bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel klaarzetten.
- Garnalenmengsel tot ca. 10 kroketjes vormen en achtereenvolgens door bloem, eiwit en paneermeel wentelen.
- Kroketjes per vier in ca. 2 minuten in heet vet goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.

hier moet je wel geduld voor hebben, maar ze zijn erg lekker
succes verder en laat maar horen hoe ze zijn geworden

16-08-2010, 13:18
Dank je wel..