Bekijk volle/desktop versie : Islam Makkelijk los te laten, maar moeilijk terug te draaien



13-08-2010, 01:03

Makkelijk los te laten, maar moeilijk terug te draaien[/SIZE]

[SIZE="2"]Een vrouw herhaalde een roddel die ze gehoord had over een buur. Binnen een paar dagen kende de hele gemeenschap het verhaal. De betreffende persoon was diep gekwetst en beledigd.

Later kwam de vrouw die verantwoordelijk was voor het verspreiden van de roddel er achter dat het volledig onwaar was. Ze had enorm veel spijt en ging naar een wijze oude man om te vragen wat ze kon doen om de schade te herstellen.

"Ga naar de markt" zei de oude man "haal een kip en slacht hem. Op weg naar huis, pluk je de veren en gooi ze één voor één langs de weg." Ook al was ze verrast door dit advies, deed de vrouw toch wat haar gezegd was.

De volgende dag zei de wijze man: "Ga nu alle losse veren die je gisteren hebt laten vallen weer ophalen en breng ze terug naar mij."

De vrouw volgde dezelfde weg als de dag ervoor maar de wind had alle veren weg geblazen. Na uren zoeken keerde ze terug met slechts drie veren in haar hand.

"Zie je" zei de oude man "het is makkelijk om ze te laten vallen, maar onmogelijk om ze terug te krijgen. Zo is het ook met roddelen. Het kost weinig moeite om een roddel te verspreiden maar als je dat eenmaal gedaan hebt kun je de fout nooit meer helemaal ongedaan maken."