Citaat door blancheneige:het heet dus karwij in het nederlands, dit heb ik voor je kunnen vinden op het net:
¹ ²
Karwij wordt vaak verward met komijn, vanwege de grote overeenkomst in smaak en uiterlijk. In Nederland wordt karwijzaad ook wel wilde komijn genoemd.
Karwijzaad is licht gebogen, komijnzaden zijn recht.
Gebruik: Gebruikt worden de jonge blaadjes, maar vooral de zaden. Bijvoorbeeld in brood en zuurkool. Door de overeenkomst in smaak van karwij en komijn (warm, kruidig, anijsachtig) zijn beide kruiden in gerechten desnoods wel als vervanger voor elkaar te gebruiken, de smaak van karwij is echter grofweg dubbel zo sterk als van komijn. Karwij is ook iets scherper en komijn wat bitterder.
Wordt als geneeskrachtig gezien bij maagklachten (winderigheid, opgeblazen gevoel, krampen) en schijnt het de eetlust -maar ook de menstruatie- te bevorderen.
dus toch wel!! super, dank je wel meid!!
check je hoekje