Citaat door mamanabi:@ Maram
Hoe maak je die hartige taartjes? zien er echt verrukkelijk uit en ideaal als je bezoek krijgt, heel mooi en ongetwijfed lekker ook!
Recept vistaartjes:
10 vellen bladerdeeg voor hartige taart
4 stukken koolvisfilet (uit de vriezer)
1 bakje roze garnaaltjes
Half bakje surimi snippers
Uitje, versnipperd
Knoflookteentje, uitgeperst
Bekertje crème fraiche
Viskruiden
Cayennepeper
Gember
Peper
Kasbor
Taartvormpjes
Fruit in een pan het uitje aan in wat olijfolie. Pers het teentje knoflook erboven uit en bak samen een paar minuutjes. Voeg de koolvis toe en bak deze even mee. Maak de koolvis fijn . Voeg de garnaaltjes, surimi, viskruiden, cayennepeper, peper en gember toe. Nog even doorbakken tot alles gaar is. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Doe de ontdooide vellen bladerdeeg in de ingevette vormpjes. Haal overtollig deeg weg. Vul de vormpjes met het vismengsel met daarbovenop de crème fraiche, gemengd met wat kasbor en peper.
Stop de taartjes in een voorverwarmde oven op 180 graden (hete lucht) tot ze mooi bruin zijn geworden. Dat duurt ongeveer een half uur a 40 min.
Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes. Het kan zijn dat de onderkant nog niet goed gaar is. Als dat het geval is, stop je ze ondersteboven terug in de oven voor een minuutje of 10. Let wel op dat ze mooi heel blijven en dat de vulling er niet uitvalt.