Citaat door Benisaidgirl:Allahiberfik meid..hij is lekkker fris
Allahiberfik thx meid,ja uit een pakje.
Heb jij een recept voor mij om het zelf te maken dan wil ik dat eens proberen
ik gebruik altijd deze simpele en hij is altijd heerlijk bij mij.
12 blaadjes witte gelatine
200 gram mariabiscuits
100 gram roomboter
500 gram aardbeien
1 perssinaasappel
500 gram kwark
200 gram witte basterdsuiker
250 mililiter slagroom
4 eetlepels aardbeienjam
0,5 eetlepel boter om in te vetten
Bereidingswijze voor Aardbeien-kwarktaart
Laat de gelatine in een kom met koud water 5 minuten weken. Verkruimel de biscuits met de deegroller en doe het in een kom. Laat de boter in een pannetje smelten. Meng de gesmolten boter met 2 eetlepels water door de koekkruimels. Vet de springvorm met een doorsnede van 24 cm in. Verdeel de koekkruimels over de bodem van een springvorm en druk het goed aan. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de 300 gram aardbeien. Pers de sinaasappel uit en verwarm het zachtjes in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en los het van het vuur af op in het sinaasappelsap. Laat het mengsel even afkoelen. Roer in een kom de kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf en roer het luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de kwaktaart in 3 uur in de ijskast opstijven. Halveer de rest van de aardbeien en rangschik ze op de taart. Verwarm in een pannetje de jam met 1 eetlepel water. Strijk het jammengsel over de aardbeien en taart.
voor biscuits kun je alles nemen wat je wilt hoor. ik gebruik vaak lange vingers ook lekker. en ik gebruik niet altijd de jam eroverheen. soms doe ik fruit overheen of soms ook niks.
wat ook heel lekker is is om stukjes fruit met het beslag te mengen. dan heb je fruit in de taart, ook lekker.