Bekijk volle/desktop versie : Life and cooking



07-05-2011, 21:14

Citaat door -kiki-:
Geen angst ik hou hem wel onder controle wahaha[/SIZE]


[SIZE="2"]Erg hé zal het goed maken met je


Dat is je geraden ook ja

08-05-2011, 00:46



Citaat door Mysha:
Lieverd, ik weet echt niet meer hoe ik die bami gemaakt had. Ik had gwn uit NL zo een bamizakje van Knorr en van Conimex gehaald en de gebruiksaanwijzing gevolgd. En ipv vlees heb ik gwn garnalen gebruikt.

Linzensoep

Ingrediënten
•2 liter water.
•4 kippeboullionblokjes of 2 liter verse kippen of vleesboullion
•400 gram rode linzen
•1 wortel
•1 ui
•1 kleine aardappel
•2 eetlepels tomatenpuree
•Boter
•een eetlepel nane(gedroogde mint)
•Zwarte peper

Bereiding
Breng het water(kippeboullion) aan de kook.
Was de linzen in een zeef met koud water en voeg ze in de pan toe.
Schil de wortel en ui en aardappel en snijd ze in stukken en doe ze in de pan.
Doe er 2 grote eetlepels tomatenpuree erbij.
Roer alles goed door en breng het aan de kook.
Sluit de deksel en kook het gaar wel af en toe doorroeren.
Als het goed gaar is met een staafmixer pureren of schep alles in een zeef en pureert het door de zeef.
Met een grote lepel overscheppen in een andere pan.
Daarna doe je 2 eetlepels boter in een pannetje en smelt het.
Voeg er de eetlepel gedroogde nane aan toe en laat het 1 minuut zachtjes mee koken.
Daarna giet je het bij de soep en roert het geheel goed door.
Doe er wat zwarte peper naar smaak bij.



Shoekran meid

10-05-2011, 20:30
Mijn eerste aardbei kwark taart..


10-05-2011, 20:35

Citaat door Benisaidgirl:
Mijn eerste aardbei kwark taart..



Slapen JIJ en snel, zid

10-05-2011, 20:51



Citaat door -kiki-:
Slapen JIJ en snel, zid





Jij bent mijn inspiratie bron alhoewel dit is uit een pakske

10-05-2011, 21:51
Oum Yassine, ben je daaaaaaar?? Vast niet.

Maar zo ja, kun je dan even kijken op mijn topic en me ook antwoorden.. Het gaat over je nestlé-muffins. Of iemand anders die ze heeft geprobeerd....

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=3838860

10-05-2011, 23:16
omg tbarakallah


deze ziet er super lekker uit





Citaat door Benisaidgirl:
Mijn eerste aardbei kwark taart..


11-05-2011, 18:59

Citaat door Sabrun_Jameel:
Oum Yassine, ben je daaaaaaar?? Vast niet.

Maar zo ja, kun je dan even kijken op mijn topic en me ook antwoorden.. Het gaat over je nestlé-muffins. Of iemand anders die ze heeft geprobeerd....

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=3838860



Hey meid, ik had een vraagje voor je op de vorige pagina. Zou je me daarmee kunnen helpen?

11-05-2011, 22:09

Citaat door Benisaidgirl:
Mijn eerste aardbei kwark taart..



ziet er heeeeeeeeerlijk uit tbarkllah. heb je het uit een pak of helemaal zelf gemaakt? ik raad echt iedereen aan om helemaal zelf te maken. dat is echt veeeel lekkerder dan uit een pak.

11-05-2011, 22:12

Citaat door StreetChic:
omg tbarakallah


deze ziet er super lekker uit



Allahiberfik meid..hij is lekkker fris


Citaat door Wasima_82:
ziet er heeeeeeeeerlijk uit tbarkllah. heb je het uit een pak of helemaal zelf gemaakt? ik raad echt iedereen aan om helemaal zelf te maken. dat is echt veeeel lekkerder dan uit een pak.


Allahiberfik thx meid,ja uit een pakje.
Heb jij een recept voor mij om het zelf te maken dan wil ik dat eens proberen

11-05-2011, 22:24

Citaat door Benisaidgirl:
Allahiberfik meid..hij is lekkker fris



Allahiberfik thx meid,ja uit een pakje.
Heb jij een recept voor mij om het zelf te maken dan wil ik dat eens proberen


ik gebruik altijd deze simpele en hij is altijd heerlijk bij mij.

12 blaadjes witte gelatine
200 gram mariabiscuits
100 gram roomboter
500 gram aardbeien
1 perssinaasappel
500 gram kwark
200 gram witte basterdsuiker
250 mililiter slagroom
4 eetlepels aardbeienjam
0,5 eetlepel boter om in te vetten



Bereidingswijze voor Aardbeien-kwarktaart
Laat de gelatine in een kom met koud water 5 minuten weken. Verkruimel de biscuits met de deegroller en doe het in een kom. Laat de boter in een pannetje smelten. Meng de gesmolten boter met 2 eetlepels water door de koekkruimels. Vet de springvorm met een doorsnede van 24 cm in. Verdeel de koekkruimels over de bodem van een springvorm en druk het goed aan. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de 300 gram aardbeien. Pers de sinaasappel uit en verwarm het zachtjes in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en los het van het vuur af op in het sinaasappelsap. Laat het mengsel even afkoelen. Roer in een kom de kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf en roer het luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de kwaktaart in 3 uur in de ijskast opstijven. Halveer de rest van de aardbeien en rangschik ze op de taart. Verwarm in een pannetje de jam met 1 eetlepel water. Strijk het jammengsel over de aardbeien en taart.


voor biscuits kun je alles nemen wat je wilt hoor. ik gebruik vaak lange vingers ook lekker. en ik gebruik niet altijd de jam eroverheen. soms doe ik fruit overheen of soms ook niks.

wat ook heel lekker is is om stukjes fruit met het beslag te mengen. dan heb je fruit in de taart, ook lekker.

12-05-2011, 16:28

Citaat door Sabrun_Jameel:
Oum Yassine, ben je daaaaaaar?? Vast niet.

Maar zo ja, kun je dan even kijken op mijn topic en me ook antwoorden.. Het gaat over je nestlé-muffins. Of iemand anders die ze heeft geprobeerd....

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=3838860


zie je vraag pas vandaag . ben een paar dagen niet echt hier op het forum geweest ... Volgende keer mailen via mijn blog ( aangezien ik mijn mail wel elke dag bekijk )

12-05-2011, 16:29


tbarkallah hliekoum dames

13-05-2011, 16:39

Citaat door Wasima_82:
ik gebruik altijd deze simpele en hij is altijd heerlijk bij mij.

12 blaadjes witte gelatine
200 gram mariabiscuits
100 gram roomboter
500 gram aardbeien
1 perssinaasappel
500 gram kwark
200 gram witte basterdsuiker
250 mililiter slagroom
4 eetlepels aardbeienjam
0,5 eetlepel boter om in te vetten



Bereidingswijze voor Aardbeien-kwarktaart
Laat de gelatine in een kom met koud water 5 minuten weken. Verkruimel de biscuits met de deegroller en doe het in een kom. Laat de boter in een pannetje smelten. Meng de gesmolten boter met 2 eetlepels water door de koekkruimels. Vet de springvorm met een doorsnede van 24 cm in. Verdeel de koekkruimels over de bodem van een springvorm en druk het goed aan. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de 300 gram aardbeien. Pers de sinaasappel uit en verwarm het zachtjes in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en los het van het vuur af op in het sinaasappelsap. Laat het mengsel even afkoelen. Roer in een kom de kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf en roer het luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de kwaktaart in 3 uur in de ijskast opstijven. Halveer de rest van de aardbeien en rangschik ze op de taart. Verwarm in een pannetje de jam met 1 eetlepel water. Strijk het jammengsel over de aardbeien en taart.


voor biscuits kun je alles nemen wat je wilt hoor. ik gebruik vaak lange vingers ook lekker. en ik gebruik niet altijd de jam eroverheen. soms doe ik fruit overheen of soms ook niks.

wat ook heel lekker is is om stukjes fruit met het beslag te mengen. dan heb je fruit in de taart, ook lekker.


Chokrane voor het recept lieverd heb hem opgeslagen

15-05-2011, 14:19
Bsa7a dames. Wat een lekkere gerechten heb ik gezien.

Ik ga proberen ook te plaatsen

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 [453] 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480