Citaat door MoesCH:mashallah dames!!
riannah! mag ik je recept van gevulde msemmen uit de oven.. had hier laatst ook hier op de topic om gevraagd.. maar heb geen recept gehad helaas... dus als jij m voor me zou willen plaatsen graag! krijg je puntje
ik heb net de bountycake gemaakt! hij ziet er goed uit
nu de smaak nog
heb trouwens wel witte chocolade gebruikt.. want dat was de enige die ik in huis had.. de chocola wou niet goed smelten
maar t is uiteindelijk wel gelukt.. (wel met n paar klontjes
maar goed..)
nu nog de smaak!!
Ik heb de helft van t recept genomen.. dus moest dus ipv 200gr suiker 100gr doen.. daar wou ik dus nog een keer de helft van nemen.. leek me te zoet.. en volgens ayourinoe had ze ook iets minder dan de helft genomen.. ik moest dus 50gr nemen.. maar heb me verlezen en heb 75 gr genomen.. hopen dat ie niet mierzoet is
heel verhaal
! doe vanavond of morgen wel ff melden of t smaakte.. miss met foto
Ja hoor !,
voor het deeg :
600 gram bloem
een handje vol fijnste smid
1 thee lepel verse gist.
zout
water
kneden tot msemen,
ik kneed het eerst 3 minuten tot een samenhangend deeg en dan in de kneed machine voor 20 minuten
x verdeel het deeg in 8 ballen.
xlaat ze 10 minuten rusten op je aanrecht bestreken met wat olie.
xmaak 1 bol plat zo dun mogelijk met behulp van olie.
je moet je aanrecht blad er bijna doorheen zien
xbestrijk de hele msemen met bona ( kuipje boter) gewoon een dun laagje.
doe wat van het gehakt mengsel in het midden
xvouw het tot een msemen zoals je gewent bent,
even aan de kant leggen,
xneem de volgende bol strijk hem helemaal uit met olie en dan bestijken met bona, dan leg je in het midden de eerste klaargemaakte lemsemen, dit vouw samen weer tot een msemen. weer aan dekant leggen. (je hebt nu dus 2 msemen in 1)
xneem de 3e bal weer uit strijken( olie,boter) dan leg je de eerste 2 lemsemen er in en strooi je hier weer wat van het gehakt mengsel op, vouwen tot een lemsemen.
xdan de laatste bal. weer helemaal uit strijken, bestijken met boter, daar de 3 voorgaande msemen in. je hebt dus nu 4 in 1 lemsemen.
20 min laten rusten dan helemaal platdrukken in een bakplaat bedekt met bakpapier , hij hoort ongeveer 2cm dik te zijn.
na het bakken, in stukken snijden
uit dit recept krijg je dus 2 grote msemen. je hebt dus 2 bakplaten nodig, of recept halveren.
gehakt mengsel :
dit kun je naar eigen smaakt doen.
gehakt rullen, uitjes toevoegen, paprika knoflook, koriander en kruiden, goed laten uit lekken voor dat je het gebruikt.
je kunt ook kip gebruiken,
kip klaar maken zoals je bestilla maakt, laat dan alleen de suiker en kaneel weg en voeg wat sambal toe. echt super lekker !!