Citaat door juf.:Ik heb een recept gevonden:
1 kopje linzen 3 kopjes water scheut olijfolie 1 blikje tomatenpuree 3 tenen knoflook 2 uien (heel fijngesneden) 1 theelepel djinten 1 theelepel gemalen chilipepertjes 2 eetlepels gehakte verse munt 2 bouillonblokjes klein scheutje citroen snufje suiker peper en zout naar smaak. NODIG: middelgrote soeppan
Bereidingswijze voor Turkse linzensoepUien met knoflook uit de knijper zachtjes fruiten in wat olijfolie. Tomatenpuree toevoegen en zacht meebakken. Water en linzen, alsmede kruiden (behalve munt) toevoegen en de bouillonblokjes. Na een half uurtje (als de uien heel zacht zijn) het citroensap en de munt erdoor roeren. Even doorwarmen en serveren met bijv. turks brood of wat
oh dit is helemaal niet hoe ik het maak, ik maak het met groenten en gepureerd en het is mijn favoriete soep.
Benodigdheden
1 theeglas oranje linzen
2 aardappels
2 wortels
2 uien
tomatenpuree of turkse tomatenpuree genaamd 'salca'
zout
zonnebloemolie of olijfolie, kan ook roomboter hangt ervanaf wat je lekkerder vind
Snipper de ui en fruit het in een beetje olie in een grote soeppan, doe er de aardappels en wortels (in blokjes gesneden) en de linzen in, even alles omscheppen, voeg 2 liter water toe en laat het goed koken op middelhoog vuur totdat de aardappels en wortels zacht genoeg zijn om te pureren. Pureer nu alles goed totdat je een romige soepje hebt, als het te dik is kan je nu gekookt water toevoegen.
voeg er nu nog wat olie en tomatenpuree en zout bij, je soepje moet een mooie oranje kleur krijgen, laat het nu koken.
als het klaar is kan je er zelf nog kruiden bij voegen, het wordt bijna altijd gegeten met zwarte peper, maar dat doet iedereen zelf over de soep als ze het voorgeschoteld krijgen, dus dat doe je er niet vantevoren in.
omdat het ramadan is doe ik er geen knoflook bij, maar buiten de ramadan om kan je met de ui ook een teentje knoflook meesnipperen, als je van heet eten houdt kan je er tegelijk met het zout ook gedroogde chilipepers bij doen