Citaat door MoesCH:thnx!
ik zie t recept er niet bij staan helaas..
maar ik neem aan dat ze t gwn op de zelfde manier maakt als normale msemmen.. alleen dan in de oven bakken?
toevallig pas geleden voor iemand anders in het kort uitgetypt
dit is ie....
Ik heb ongeveer zo een 750 gram meel , zout,lauw water en een beetje gist msemmen deeg gekneed. Deeg moet goed gekneed zijn en soepel zijn.
Laat het even rusten .
In een andere koekenpan heb je al een gehakt mengsel gemaakt voor de vulling. Ik heb gehakt veel uien,kosbor en rkuiden ( zoout/peper/komijnpoeder/gemberpoeder/peper) gebruikt en een klein blikje tomatenpuree. Dit goed aanbakken met olie?olijolie.
Het deeg verdeel je in 3 a 4 grote bollen. Die druk je uit net als msemmmen ( gebruik je aarecht wat ze worden groot) dan pak je wat gehakt en verspreid dat het ronde gedeelte dan vouw je hem op als msemmen en legt hem neer op je bakplaat . Dan pak je 2de bol die druk je ook plat daar smeer je weer gehaktmengsel op en dan leg je daar je eerste gvulde msemmen op en vouw dan pas dicht weer . Leg het weer naast je neer en zo druk je weer een bol plat en weer gehakt en pak weer de grote gevulde msemmen en vouw weer dicht.
Laatste bol doe ik meer de olie opsmeren van het gehkat mengsel en dan de msemmen die gevuld is er op leggen . leg in een grote bakplaat en laat het even rusten . Dan druk je hem langzaam plat tot een grote msemmen ter grote van je bakplaat van de oven. Smeer de boven kant goed in met een megsel van boter /olie en bak gaar op 200 graden. Tussendoor je msmennen insmeren met wat olie/boter .
Dit is het in het kort.
Als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel