sabrun:recept van die gevulde kipbroodjes staat paar pagina's terug. het recept van hertogijs weet ik niet
mini-visbastilla heb ik dit recept gebruikt,ik weet niet van wie die is. ik heb trouwens kabeljauw en calamaris,en garnalen erin gedaan qua vissoorten en nog viskruiden en ma3dnous,beetje eigen wending aangegeven
Visbriouat
Filodeeg
Garnalen
Rode paprika
Groene paprika
Ui
visbouillonblokje
bosje koriander
gember
zwarte peper
zout
sambal
1 laurierblad
knoflook
mihoen
(De hoeveelheden moet ieder voor zich bepalen want het ligt eraan hoeveel je wilt maken. Wees niet te zuinig met vis!)
Fruit de ui in een wok met olie en voeg de fijngesneden knoflook toe. Snij de paprika in kleine blokjes en voeg die toe samen met de fijngesneden koriander. Kruid het met het bouillonblokje, gember, peper. Voeg er wat sambal aan toe. Haal de wok van het vuur en doe de garnalen erbij. Giet kokend water over de mihoen heen en voeg er een bouillonblokje aan toe en wat sambal. Als het gaar is dan knip je het een beetje anders heb je ta lange slierten en dan voeg je het samen.
Je kunt er eventueel ook nog ander vis aan toe voegen. Zoals calamaris, kabeljauw (of andere gefileerde vis) en gamba´s.
Laat de vulling afkoelen en uitlekken.
Knip de filodeeg in gelijke stukken. Besmeer de zijkanten van de briouts met gesmolten boter. Vul en vouw nu de briouats zoals op de foto´s te zien is (strak moeten ze zijn). Het laatste stukje filo dat over blijft moet je ínschuiven onder de gewikkelde filo. Besmeer de briouts met gesmolten boter en bak ze in de oven op een bakplaat met bakpapier mooi goudbruin.
Je kunt ze ook invriezen voor twee maanden lang. Doe ze liever in een plastiek doos en doe er dan elke keer een laagje huishoudfolie tussen. Sluit de doos goed af