Bekijk volle/desktop versie : recepten van zahira



10-08-2010, 11:07
heeft iemand die topic ergens in zijn geschiedenis?? kan hem niet vinden. en heb haar harira recept dringend nodig

10-08-2010, 11:44


Hey Bubbels,

Op Kouzina Fusion staan haar recepten.

10-08-2010, 11:48
die is lekker he!!

ik maak die ook altijd van haar....

10-08-2010, 12:02
hihi is idd lekker die van haar..

op kouzina fusion zijn alle rubrieken leeg bij mij??

maar heb het la gevonden via google





half bosje mahdnoes
half bosje krafes
half bosje koesbor
1 grote ui
2 grote tomaten
2 handjes lhdess (linzen)
2 handjes geweekte kikkererwten (hoemas)
1 klein blikje tomaten purree (kleinste die er is)
1/2 pakje tomatensaus (kartonnen pakje)
200 gram vlees (lams of kalf)
1 dessertl komijn
1 dessertl peper
1 dessertl paprika poeder
1 dessertl gember
1 dessertl karwija
2 dessertl zout
1 zakje safraan
2 runder boullion blokjes
3 liter water
scheutje olijf olie

Bereidingswijze:

Snijd het vlees fijn en doe dit in de soeppan.
Snijd de ui, koesbor, mahdnoes en krafes fijn en doe dit ook inde pan.
Schil de kikkererwten en voeg deze toe.
Spoel de linzen en voeg deze toe.
Rasp de tomaten en voeg deze toe.
Voeg de tomaten purree en de tomatensap toe.
Voeg alle kruiden toe en een scheutje olijfolie.
De boullion blokjes ook.
Kook 3 liter water en gooi dit in de soeppan boven alle ingredienten en breng 1 uur aan de kook.
Als alles gaar is maak je een papje van een vol handje bloem en 1/2 liter water. (sommige mensen voegen een klein blikje tomatenpurree bij dit papje, om de zure smaak erin te krijgen, maar ik vind het zelf niet nodig)
Roer dit en laat even staan.
Voeg nu een handje vol met vermicelie in de soep en meteen het papje erbij.
Roer dit telkens goed, anders gaat het plakken.
Meteen als je het papje in de soep giet, merk je dat de hrira dikker wordt.
Vind je het te licht dan maak je het papje wat dikker met extra bloem.
Vind je het te dik, dan voeg je er wat water bij.
Breng het geheel onder goed roeren nog 10 min aan de kook.

Dit is de manier van hrira zoals we die in Oujda maken.
Ik weet dat er heel veel variaties zijn en dat is best leuk!! Hoe meer variaties hoe beter!!

10-08-2010, 13:00


yeps dit is het....ik ga er morgen aan beginnen..

10-08-2010, 13:17
karwija


wat is dit en waar kan ik het halen?

10-08-2010, 14:35

Citaat door magnifiquee:
karwija


wat is dit en waar kan ik het halen?



help!

10-08-2010, 15:26
wat is karwija?

10-08-2010, 15:59

Citaat door angelmyself:
wat is karwija?



ik heb het opgezocht. karwijzaad.

maar waar kan je het kopen?

10-08-2010, 19:44

Citaat door magnifiquee:
karwija


wat is dit en waar kan ik het halen?



komijn.. kan je bij de alberthijn wel halen (meestal) , en de islam slager heeft het altijd ook

12-08-2010, 12:12
maar er staat al in haar ingredienten 1 dessertlepel komijn en dan staat er ook nog 1 dessertlepel karwija dus denk dat ze wat anders bedoelt