Citaat door Sabrun_Jameel:Aaah baaraka Allaahu feeki! Maar heb je ´m zelf ook geprobeerd?
Bedoel je met Boursin die kruidenkaas? Ik ga denk ik dan in plaats van Mozarella gewoon geraspte kaas gebruiken. Ik houd niet zo van Mozarella.
Klinkt wel lekker maar andere recepten zijn ook welkom.
als ik ergens een hekel aan heb dan zijn het wel koken uit een pakje en potjes etc.
spinazie lasagna kan je zo maken
kook een pak spinazie en druk de vocht uit door een zeef.
maak bechamelsaus
25 gram
boter25 gram bloem
melk
Verhit de boter in een pan tot de boter begint te kleuren. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 3 minuten op laag vuur pruttelen zodat de bloem gaat garen. Schenk een scheutje melk bij het mengsel en blijf goed roeren. Voeg de volgende scheut melk toe als het mengsel een glad papje is. Kook de saus nog 3 minuten en breng het op smaak met zout.
maak tomatensaus
Voor de tomatensaus:
6 eetlepels olijfolie
2 sjalotten, fijngehakt
1 1/2 kg rijpe tomaten, in blokjes, zaadjes en vocht verwijderd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels gedroogde oregano
2 bosjes basilicum, grof gesneden
Zout
Peper
Suiker
in pan met dikke bodem in 3 eetlepels olie sjalot en knoflook ± 5 minuten zacht bakken
Tomaat, knoflook, oregano en 1 bosje basilicum toevoegen
± 30 minuten zacht laten stoven
Tomatenmoes boven andere pan zeven
Puree zacht laten inkoken tot ± 5 dl dikke saus
Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker
en dan gril je aubergine erbij of courgette of allebij en verder elke groente die jij wil en dan maak je je lasagna om en om met lasagna bladen en sauzen en niet te vergeten de kAAAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSS
hoedrukreinige