Bekijk volle/desktop versie : BORDERLINE autisme MOEDER die m'n leven tot een HEL MAAKTPagina's : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9

17-08-2010, 23:03

Citaat door sympathisant:
Met de (geestelijke)gezondheid van mensen speel je geen wedstrijdjes.
Misschien is dit wel het grote verschil tussen een professioneel en een pleintjespsycholoog.
Iedereen heeft recht op de beste zorgen, en deze zijn goed onderbouwde diagnose's met de daarbij horende beste behandeling die voorradig is.
ipv psychologie is straathoekwerker op het mercatorplein een betere roeping
Als ik teruglees dan heb ik het woord wedstijdje nergens gebruikt. Ik had het over een uitdaging. En dan niet een uitdaging om te kijken wie het bij het juiste eind heeft, maar de uitdaging om de Ts te helpen met haar moeder en de sfeer thuis. Daar moet het in jouw wereld toch ook om draaien om mensen weer normaal en volledig te kunnen laten leven. Of draait het alleen maar om mensen op het gesprek te ontvangen, in een vakje te plaatsen, de factuur te declaren bij de zorgverzekeraar en als ze geen aanvullende verzekering hebben mogen ze het uit hun zak betalen. En dan niet te vergeten om recepten mee te geven om de farmaceutische industrie rijk te maken en mensen als zombies laten leven.

En onderzoek heeft aangetoond dat de prozac zeker wel nadelige punten kent. Ik zoek alleen het stuk op zijn engels en nederlands, ik heb hem alleen op zijn arabisch.

Misschien kan je daar wat mee tot ik het andere gevonden heb, want ik heb niet veel tijd.

http://forums.graaam.com/9874.html

Trouwens jij en ik kunnen elkaar gaan weerleggen en zo, maar uiteindelijk gezien heeft niemand er baat bij. Jij kan mij niet overtuigen en ik jou niet. En jij geloofd blind in die Dsm en ik zeg je dat ik geloof in de wetenschap, in het medische maar ook in datgene wat er buiten zit. Ik volg niets blind.

En in dsm 4 stond homosexualiteit er ook in als aandoening en in dsm 5 niet meer, hoe kan dat dan?

Zeker omdat de kennisnemer van dsm4 anders is ingesteld dan de dsm5.

Ik bedoel het is allemaal erg wankel en zeker niet waterdicht. En zoals ik je al eerder zei ik heb veel praktische gevallen meegemaakt en gezien waarbij het anders was en waarbij de persoon binnen een maand van al zijn klachten is afgekomen en zin had in het leven. Ik zeg ook al op voorhand of het daarmee te maken heeft. Ik zeg ook eerlijk tegen de mensen ga naar de dokter laat je onderzoeken enzovoort. En dan komen ze terug en zeggen dat de mri scans en dergelijke hebben aangetoond dat de persoon keigezond is en het bloed is goed en de bloeddruk ook, maar de persoon stikt in de klachten en dan pas begin ik met mijn vragen.

Mensen doorsturen naar de psycholoog, psychiater en gedragstherapeut is niet zo moeilijk, want zij kunnen je altijd wel ergens onder plaatsen en volgooien met chemische troep die delen van hersenen verdoven. Daar ben ik dus wel voorzichtig mee, behalve natuurlijk als ik weet dat er eentje is die verstand heeft van zaken en daar zijn er gelukkig ook wel een paar van in nederland. Het zijn er maar een paar helaas.

En als laatste over dit punt en dan gaan we weer verder met de topicstarter (want als jouw doel is om mensen te helpen dan ben je hier welkom is het jouw doel echter om te schoppen tegen mensen die anders denken dan jij en wat ruimdenkender zijn over zaken dan verzoek ik je vriendelijk om je intentie te vernieuwen of op andere topics de dsm te promoten.

Het gaat hier om een situatie van een zuster die echt hulp nodig heeft.
Als jij haar kan helpen ga je gang, als ik haar mag helpen om de oorzaak te vinden dan wil ik graag haar toestemming.

Het gaat om mensenlevens mijn collegiale vriendje, niet om welles nietes spelletjes. Deze zuster opent geen topic om nog gekker gemaakt te worden en om in nog meer twijfels terecht te komen. Ze opende de topic in de hoop dat ze haar hart kon luchten en in de hoop dat er iemand was die haar een duw in de goede richting te geven.

En wallah ik wil het graag en doe het graag en wallah ik wil er niets voor terug. Geen geld, geen bedankjes en ook geen kadootjes.
Puur alleen dat ze ervoor openstaat en mij een paar uur de tijd geven, meer niet.

Na die paar uur kan ik haar zeggen of het is wat ik denk of niet. Is het niet wat ik denk dan verwijs ik haar graag door naar de mensen die haar misschien wel kunnen helpen.

Op basis van de antwoorden op de vragen zou ik al deels kunnen bepalen of de oorzaak wel of niet ergens anders gezocht moet worden.

Ik ben en blijf eerlijk hierin. Ik ga niet iemand aan het lijntje houden.

En zoals eerder gezegd, ik denk dat we ons moeten concentreren op haar en niet op wiens denkwijze wel of niet klopt.

Zoals eerder gezegd jij zal mij niet kunnen overtuigen dat die dsm waterdicht zijn en ik kan dat ook niet. Ik zeg je alleen dat mijn visie niet gebouwd is op lucht.

Zoals ze zeggen leef en laat leven. Als de topicstarter geholpen kan worden dan zouden jij en ik blij moeten zijn afgezien van het feit hoe ze geholpen is, want dat was toch beiden ons doel?

Beter als we allebei onze tijd in iets nuttigs steken.

met de collegiale groet,

Bilal de pleinpsycholoog van de mercatorplein

17-08-2010, 23:06Citaat door Tanzila:
Ja, ik weet dat je nergens hebt geroepen dat daar sprake van is. In ieder geval was het niet de bedoeling om in mijn verhaal jou zo naar voren te laten komen. Anyway, ik weet dat je dmv de vragen die je stelt al wat vooruitkomt qua uitsluiten van bepaalde opties. Het blijft bij een vermoeden, maar de kans dat de mensen met borderline trekjes, meerdere persoonlijkheden, en shizofrenie niet genezen door medicatie bestaat wel degelijk. Ik vind dat je beide kanten moet proberen, zowel medisch al islamitisch.

Ik weet dat er hier op het forum wel eens niet-moslims hangen, vandaar mijn vraag eigenlijk. Als hij met nee had geantwoord, dan was mn reactie veel en veel korter!Ik merk wel dat de Ts zich terughoudender is gaan opstellen. Ik denk dat het ook een stuk vertrouwen is. Mensen denken dat ik hier dingen uit mijn duim zuig en omdat ze heel onbekend is met alles weet ze niet wat ze moet doen.

Waar zou de gedragstherapeut haar in geplaatst hebben na het eerste gesprek?

Wat denk jij?

17-08-2010, 23:22
Topicstarter had je nog zin om te antwoorden of wou je het hierbij laten. want zoals je ziet zijn er drie dames die wat advies nodig hebben in iets waarvan ik wel heel sterk vermoed van wat het is. En ik wil hen nog niet gaan helpen als jij je nog niet geholpen voelt.

Het is aan jou de eer.

18-08-2010, 08:12

Citaat door weesbarmhartig:
Ik merk wel dat de Ts zich terughoudender is gaan opstellen. Ik denk dat het ook een stuk vertrouwen is. Mensen denken dat ik hier dingen uit mijn duim zuig en omdat ze heel onbekend is met alles weet ze niet wat ze moet doen.

Waar zou de gedragstherapeut haar in geplaatst hebben na het eerste gesprek?

Wat denk jij?


een gedragstherapeut of psycholoog zou haar nergens in geplaatst hebben na een eerste gesprek, maar stap voor stap op een wetenschappelijke onderbouwde manier een diagnose stellen, om haar daarna verder te helpen met zijn professioneel vergaarde kennis en ervaring.

18-08-2010, 10:26Citaat door weesbarmhartig:
Ik merk wel dat de Ts zich terughoudender is gaan opstellen. Ik denk dat het ook een stuk vertrouwen is. Mensen denken dat ik hier dingen uit mijn duim zuig en omdat ze heel onbekend is met alles weet ze niet wat ze moet doen.

Waar zou de gedragstherapeut haar in geplaatst hebben na het eerste gesprek?

Wat denk jij?Ik heb geen verstand over die psychologische termen enzo, maar wat ik weet en zelf uit ervaring kan zeggen is dat wanneer psychologen en psychiaters niet weten wat met de situatie aanmoeten, zij het gooien op medicatie.

Slik zelf ook pillen om wat stabieler voor te komen, nadat ik een psychose heb gehad. Maar ik zelf heb mijn remedie niet in medicijnen gevonden.

Weliswaar voel je je mischien wat beter in de bovenkamer, maar het probleem lost zich niet op, sterker nog zodra je stopt met de medicijnen krijg je afkickverschijnselen en snak je ernaar. Mensen gaan hierin hun troost zoeken, en zo het probleem uitstellen.

Ik ken persoonlijk zo'n iemand die 7 verschillende pillen per dag slikt, maar als zij het abrupt stopt omdat ze het niet wil slikken krijgt ze abnormale gedragsstoornissen. Dit is een niew probleem, waar ze voorheen nooit last van heeft gehad. Het was begonnen met Venlaxefyne 400 mg tot aan Prozac, en nu slikt ze 7 pillen omdat ze gewoonweg niet weten wat ze met haar aanmoeten. En die pillen zorgen dan ook weer voor de nodige vervelende bijwerkingen zoals: hartkloppingen, extreme vermoeidheid, emotieloze blik etc. Dit is dan 1 geval. Zo ken ik er nog wel 5 andere...

18-08-2010, 13:54

Citaat door histoirejeweetw:
een gedragstherapeut of psycholoog zou haar nergens in geplaatst hebben na een eerste gesprek, maar stap voor stap op een wetenschappelijke onderbouwde manier een diagnose stellen, om haar daarna verder te helpen met zijn professioneel vergaarde kennis en ervaring.Dat weet ik, alleen ik plaatste die opmerking en dacht er achteraf pas na. De bekende strijd tussen het gevoel en het verstand en mijn gevoel overwon het verstand.

Ik vind het jammer dat ik over het volgende niet net zo kan denken als jij "om haar daarna verder te helpen met zijn professioneel vergaarde kennis en ervaring."

Misschien dat het ligt aan mijn lage IQ.

18-08-2010, 14:04

Citaat door Tanzila:
Ik heb geen verstand over die psychologische termen enzo, maar wat ik weet en zelf uit ervaring kan zeggen is dat wanneer psychologen en psychiaters niet weten wat met de situatie aanmoeten, zij het gooien op medicatie.

Slik zelf ook pillen om wat stabieler voor te komen, nadat ik een psychose heb gehad. Maar ik zelf heb mijn remedie niet in medicijnen gevonden.

Weliswaar voel je je mischien wat beter in de bovenkamer, maar het probleem lost zich niet op, sterker nog zodra je stopt met de medicijnen krijg je afkickverschijnselen en snak je ernaar. Mensen gaan hierin hun troost zoeken, en zo het probleem uitstellen.

Ik ken persoonlijk zo'n iemand die 7 verschillende pillen per dag slikt, maar als zij het abrupt stopt omdat ze het niet wil slikken krijgt ze abnormale gedragsstoornissen. Dit is een niew probleem, waar ze voorheen nooit last van heeft gehad. Het was begonnen met Venlaxefyne 400 mg tot aan Prozac, en nu slikt ze 7 pillen omdat ze gewoonweg niet weten wat ze met haar aanmoeten. En die pillen zorgen dan ook weer voor de nodige vervelende bijwerkingen zoals: hartkloppingen, extreme vermoeidheid, emotieloze blik etc. Dit is dan 1 geval. Zo ken ik er nog wel 5 andere...


Je bevestigt met je verhaal wat ik in 5 reacties op deze topic heb gezegd. En ik heb in de afgelopen week tientallen pm s gehad van mensen die ook pillen slikken en er ook geen stap verder mee gekomen zijn.

Maar ondanks dit moeten we ons volgens de psychologen en gedragstherapeuten erbij neerleggen dat ze goed, professioneel, ervaren en kennisvol zijn.

18-08-2010, 14:10
meid heb je geen contakt met je vader?

18-08-2010, 16:32
Heftig zeg..
ik heb zelf ook zoiets meegemaakt..
ik heb een moeder die jarenlang is mishandelt door mijn vader maar ze bleef bij hem omdat ze kinderen had.. uiteindelijk is ze gescheiden nadat hij haar een aantal keer had gestoken met een mes..

mn moeder heeft het gelukkig overleefd maar is nadat ze in het ziekenhuis was geen hulp meer gekregen..
omdat wij klein waren was mijn moeder altijd aan het werk en toen mn broers oud genoeg waren om een baantje te hebben zijn hun ook gaan werken.. we hebben onszelf toen maar een beetje moeten opvoeden maar toen we ouder werde merkte we dat het niet goed ging met mn moeder. ofja we kwamen erachter nadat mijn vader het contact had verbroken met zijn kinderen (ons) en ik was de enigste in het gezin die er echt kapot van was en dat kon je wel merken.. een paar maanden daarna vonden we 's morgens een afscheidsbrief van mn moeder,
we hebben haar tegen kunnen houden en hebben maatschappelijk werk geregeld..
na een tijdje kon mn moeder terrecht bij het ggz waar ze ook zeiden dan ze manisch depressief is en allemaal trauma's heeft.. om alles een beetje onder controle te krijgen kreeg ze medicijnen..
na een jaar ong hebben we haar naar een rusthuis van de ggz gestuurd... ze is daar 3 maanden geweest.. en ik moet zeggen nadat ze daar is geweest was ze een stuk rustiger en zat naar haar zeggen lekkerder in haar vel en ze zag er een stuk beter uit!

maar ook nadat ze daar was bleef de hulp niet altijd.. zodra ze niet op een afspraak was kwam ggz ook niet echt achter haar aan..

hun gaan er in mijn ogen vanuit dat die zieke mensen zelf afspraken en al na kunnen komen (maar ze zoeken niet voor niets hulp)
hulp kwam er dus niet echt meer en ze zakte steeds verder in en zoals ik bij jou ook las.. ze deed niks meer thuis... vroeger kon ze na het werk nog weleens koken voor ons of iets in het huishouden doen..
tegenwoordig doet ze dat allemaal niet meer..
ze heeft het ook aan haar hart gekregen, een hartritme stoornis..

vorig jaar heeft ze binnen een week tijd nog 2 zelfmoordpogingen gedaan en daar wisten de hulpverleners van maar niemand greep in..

ik ben zelf op mijn 18e uit huis gegaan (begeleid wonen) en heb inmiddels een eigen huisje gekregen (ben nu 19)
ik ben al die tijd nog gewoon thuis geweest wanneer ik kon en dan neem ik altijd iets kleins mee, wanneer ik geen geld heb dan doe ik het met een bosje bloemen of een kaart.. ik zie dat ze het dan toch fijn vind als ik thuis kom en ze iets krijgt..
ze had het er even moeilijk mee dat ik weg ging maar nadat ik mijn eigen plekje had en zij ziet dat ik iets van mn leven en geloof wil maken is ze wel blij.. dat is wat ze zegt..

ziek blijft ze nog altijd, en het blijft moeilijk om met haar om te gaan...
hulperverleners in nl vind ik naar mijn mening slecht behalve de rusthuis waar ze zat maar ik weet niet hoe dat voor jou zal uitpakken (mocht je er naartoe gaan) een nee heb je en een ja kun je krijgen ookal zijn het verschillende dingen waar onze moeders mee zitten..

ik hoop voor je dat je hulp vind of professioneel of via gewone mensen..
en ik vind het echt knap van je dat je gewoon terug bent gegaan naar je moeder!

ze zeggen soms helpt het als je hoort dat je niet de enigste bent met zo'n soort problemen dus ik hoop dat je misschien wat aan mijn verhaal hebt gehad

groetjes

18-08-2010, 16:33

Citaat door weesbarmhartig:
Je bevestigt met je verhaal wat ik in 5 reacties op deze topic heb gezegd. En ik heb in de afgelopen week tientallen pm s gehad van mensen die ook pillen slikken en er ook geen stap verder mee gekomen zijn.

Maar ondanks dit moeten we ons volgens de psychologen en gedragstherapeuten erbij neerleggen dat ze goed, professioneel, ervaren en kennisvol zijn.
Oja, ik was nog een mooie term vergeten die 90% van de psychologen al gebruiken bij de 1ste kennismaking. Hier komt ie: identiteitscrisis.

'Ja, ik kan me voorstellen dat het lastig is om tussen 2 culturen te leven, je weet niet wie je eigenlijk bent; NL's of Marokkaans?.....' bla bla bla

18-08-2010, 21:32

Citaat door Tanzila:
Oja, ik was nog een mooie term vergeten die 90% van de psychologen al gebruiken bij de 1ste kennismaking. Hier komt ie: identiteitscrisis.

'Ja, ik kan me voorstellen dat het lastig is om tussen 2 culturen te leven, je weet niet wie je eigenlijk bent; NL's of Marokkaans?.....' bla bla blaOh wee, oh wee mevrouw Tanzilla dat je de psychologen, gedragstherapeuten en psychiaters in Nederland omlaag haalt. Net zoals dat het discriminatie is om te zeggen dat marokkanen liberalen zijn, dat varkens joden zijn en dat boeren nederlanders zijn. Zo is het ook discriminatie dat je zegt dat de weledelgeleerde psychiaters, psychologen en gedragstherapeuten geen verstand van verzekeringen hebben. Neem aub je woorden terug want die mensen hebben hun Hbo afgemaakt, een paar misschien universiteit gedaan en nu zijn ze volwaardige, ervaren en zeer kennisvolle personen in de DSM wereld.

Neem daarom uw woorden terug mevrouw Tanzilla, want u heeft gediscrimineerd terwijl u wist dat het verboden was. Ik meld dus hierbij de reactie aan de moderators en over enkele seconden zal u opgepakt worden. Haalt u daarom nu gelijk uw vingers van het toetsenbord af en het is vanaf nu verboden voor u om nog maar één woord te tikken op marokko.nl. Er staat u een grote boete te wachten en mogelijk een gevangenisstraf.

U kunt dit hele proces voorkomen door de microfoon te pakken en landelijk uw excuses aan te bieden aan alle psych, psychia en gedragsther.

Want hoe durft u deze mensen te beledigen, vernederen en te verlagen.

19-08-2010, 03:14

Citaat door weesbarmhartig:
Oh wee, oh wee mevrouw Tanzilla dat je de psychologen, gedragstherapeuten en psychiaters in Nederland omlaag haalt. Net zoals dat het discriminatie is om te zeggen dat marokkanen liberalen zijn, dat varkens joden zijn en dat boeren nederlanders zijn. Zo is het ook discriminatie dat je zegt dat de weledelgeleerde psychiaters, psychologen en gedragstherapeuten geen verstand van verzekeringen hebben. Neem aub je woorden terug want die mensen hebben hun Hbo afgemaakt, een paar misschien universiteit gedaan en nu zijn ze volwaardige, ervaren en zeer kennisvolle personen in de DSM wereld.

Neem daarom uw woorden terug mevrouw Tanzilla, want u heeft gediscrimineerd terwijl u wist dat het verboden was. Ik meld dus hierbij de reactie aan de moderators en over enkele seconden zal u opgepakt worden. Haalt u daarom nu gelijk uw vingers van het toetsenbord af en het is vanaf nu verboden voor u om nog maar één woord te tikken op marokko.nl. Er staat u een grote boete te wachten en mogelijk een gevangenisstraf.

U kunt dit hele proces voorkomen door de microfoon te pakken en landelijk uw excuses aan te bieden aan alle psych, psychia en gedragsther.

Want hoe durft u deze mensen te beledigen, vernederen en te verlagen.


Hahahaha, jij bent echt grappig.
Je houd wel van typen moet ik zeggen.

Maar petje af voor jou hoor!

19-08-2010, 09:17Citaat door weesbarmhartig:
Oh wee, oh wee mevrouw Tanzilla dat je de psychologen, gedragstherapeuten en psychiaters in Nederland omlaag haalt. Net zoals dat het discriminatie is om te zeggen dat marokkanen liberalen zijn, dat varkens joden zijn en dat boeren nederlanders zijn. Zo is het ook discriminatie dat je zegt dat de weledelgeleerde psychiaters, psychologen en gedragstherapeuten geen verstand van verzekeringen hebben. Neem aub je woorden terug want die mensen hebben hun Hbo afgemaakt, een paar misschien universiteit gedaan en nu zijn ze volwaardige, ervaren en zeer kennisvolle personen in de DSM wereld.

Neem daarom uw woorden terug mevrouw Tanzilla, want u heeft gediscrimineerd terwijl u wist dat het verboden was. Ik meld dus hierbij de reactie aan de moderators en over enkele seconden zal u opgepakt worden. Haalt u daarom nu gelijk uw vingers van het toetsenbord af en het is vanaf nu verboden voor u om nog maar één woord te tikken op marokko.nl. Er staat u een grote boete te wachten en mogelijk een gevangenisstraf.

U kunt dit hele proces voorkomen door de microfoon te pakken en landelijk uw excuses aan te bieden aan alle psych, psychia en gedragsther.

Want hoe durft u deze mensen te beledigen, vernederen en te verlagen.Mijn welgemeende excuses welgeleerde psychopaten..
ow ow eh sorry ik bedoel psychologen

19-08-2010, 13:10

Citaat door Tanzila:
Mijn welgemeende excuses welgeleerde psychopaten..
ow ow eh sorry ik bedoel psychologen


Zo werkt dat niet, die mensen zitten hier niet op marokko.nl, althans niet allemaal.

Dus of allen een mail sturen, of microfoon pakken. De keuze ligt bij jou.

En vergeet niet de psychiaters en gedragstherapeuten.

19-08-2010, 13:18

Citaat door Al-jazeera:
Hahahaha, jij bent echt grappig.
Je houd wel van typen moet ik zeggen.

Maar petje af voor jou hoor!Vroeger niet hoor in mijn beginjaren als pleinpsycholoog op de mercatorplein. Ik hield toen niet van typen, totdat ik een paar straatschoffies die leden aan autisme en schizofrenie geholpen had met mijn toverstokje en zij beter werden, gingen ze mij adviseren om veel te typen op marokko.nl zodat ik profesier zou worden.

En daarom typ ik zoveel hier.

Denk jij dat ik profesier kan worden door het getyp.

ps
o wee als je op het idee komt om mij te interviewen voor aljazeera, ik houd daar niet van. Gewoon lekker onzichtbaar blijven.

Pagina's : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9