Bekijk volle/desktop versie : Waarom zo'n aandacht voor de bevrijding van de moslimvrouw?



Pagina's : [1] 2

02-08-2010, 12:47
Gedurende een hele eeuw, hebben de Christelijke en Joodse onderdrukkers, zich hard ingezet voor de "bevrijding" van de moslimvrouw. Deze kwestie is gevaarlijker dan men in eerste instantie zou denken..
In het boek 'La Conquête du monde Musulman', word de belangrijke rol die de "bevrijde" moslimvrouw speelt, in de evangelisatie van de moslimwereld, uitvoerig besproken.
De schrijver zegt in het boek o.a: "De evangelisten zouden niet moeten wanhopen, wanneer ze merken dat de evangelisatie van moslimlanden moeizaam gaat, want zij hebben belangrijke dingen gerealiseerd. Een van deze dingen, is de bevrijding van de moslimvrouw."

De "bevrijding" van de moslimvrouw, begon in feite in de bijeenkomsten van de Evangelisten! Het zijn de Evangelisten die zich hebben ingezet voor de "bevrijding" van de moslimvrouw, en hiertoe opriepen.

Waarom? Zul je je wellicht afvragen..

Morroe Berger, de Joods-Amerikaanse schrijver, geeft in zijn boek 'The Arab world today', een antwoord op deze vraag. Berger zegt: De geschoolde moslimvrouw, is de individu in de samenleving die het meest verwijderd is van de leringen van het geloof. Zij is de individu die de meeste potentie heeft, om de samenleving afstand te laten nemen van de godsdienst (Oftewel: De islam).
Het is dus logisch dat de Evangelisten de aandacht vestigden op de scholing van de moslimvrouw, om hun einddoel te bereiken. Namelijk: De gehele islamitische maatschappij, afstand te laten nemen van het geloof.

Elke poging om deze godsdienst te ondermijnen, zal geen vruchten afwerpen, zolang de vrouw zich blijft vasthouden aan het geloof. Dit is iets wat de Evangelisten goed hebben begrepen!

Immers, de moeder is de eerste school van het kind. Wanneer de moeder een moslima is, zal zij in de eerste kinderjaren, het zaad van geloof in haar kind planten. En wanneer de wortels van het geloof zich eenmaal in een kind hebben gevestigd, word het moeilijk om verderf te zaaien in de ziel van dit kind. Het kind zal de slechte factoren van buitenaf, kunnen weerstaan. Sterker nog, deze wortels zullen het kind altijd terugleiden naar het rechte pad.

Dus, alle moeite die de Evangelisten doen om deze aqieda te verwoesten, is tevergeefs, zolang de ziel van 'de moeder' nog niet verdorven is.
Het is noodzakelijk om de ziel van 'de moeder' te verderven..
Het is noodzakelijk om het geloof uit haar hart te verdrijven, indien men het geloof als geheel wil laten verdwijnen..
Het is noodzakelijk om een generatie vrouwen te creëeren, die geen weet hebben van de Islam.

En de middel hiertoe is "De scholing". Scholing volgens niet-islamitische normen, wel te verstaan!

02-08-2010, 12:48


Zo zien we dat de Christelijke en Zionistische onderdrukkers, met grote toewijding hielpen bij het oprichten van vrijheids-bewegingen binnen Islamitische gebieden. Bewegingen die zich strikt aan het programma van deze onderdrukkers moesten houden, opdat de moslimvrouwen hun huizen zouden verlaten, en hun gevoelens los zouden raken van de Islam. Hopende dat de moslimvrouw, de Islam langzaam maar zeker zou gaan verafschuwen.

Het is niet nodig om aan te tonen dat de Islam, de vrouw niet in de weg staat om kennis op te doen. Immers, het opdoen van kennis is volgens de Islam een plicht voor elke moslim, man of vrouw! De voorwaarde is echter wel dat dit binnen de islamitische grenzen gebeurd, en dit is iets waar de Evangelisten geen baat bij hebben. Zij wensen de moslimvrouw te onderwijzen, om naar eigen zeggen "vrij" te zijn... Bevrijd van de Islam!

Zoals Berger zei: "Zij is de individu die de meeste potentie heeft, om de samenleving afstand te laten nemen van de godsdienst". Inderdaad! Wanneer de islam uit het hart van de geschoolde en bevrijde moslimvrouw is verdreven, dan zal zij het zaad van geloof niet langer in de harten van haar nakomelingen planten..

Op dit punt zullen de Evangelisten eindelijk de vruchten plukken van de inspanningen die ze de afgelopen eeuw hebben geleverd. Nu kunnen ze rustig achterover leunen, en stoppen met hun strijd tegen de ware gelovigen en hun geleerden. Want de vrouw en moeder die zij hebben geschoold en bevrijdt, baard niet langer kinderen die de Islam kennen..

Maar wacht, Er is nog meer. De genadeslag is de Islam hiermee nog niet toegediend! De vrouw is pas klaar voor haar echte missie, wanneer zij afkeer voelt en vijandig is tegenover de islamitische wetgeving. Om haar missie te completeren moet zij voortaan de strijd voor "Onafhankelijkheid", "Vrijheid" en "Gelijke rechten" leiden.
En dit is een missie die alleen gerealiseerd kan worden, als de Islamitische wetgeving buiten werking is gesteld. Of.. iets wat minder gevaarlijk lijkt, maar minstens net zo effectief is om de Islam weg te vegen.. Namelijk: De modernisering van de Islam en diens begrippen!

Bron: Jaahiliyatu-l qarni-l 3ishreen, van Mohammed Qotb.

02-08-2010, 13:56

Citaat door Naasiratu-deen:
Gedurende een hele eeuw, hebben de Christelijke en Joodse onderdrukkers, zich hard ingezet voor de "bevrijding" van de moslimvrouw.
Niks van gemerkt. Je bedoelt te zeggen dat ze er commentaar op hadden?

02-08-2010, 13:57

Citaat door Naasiratu-deen:
Zo zien we dat de Christelijke en Zionistische onderdrukkers
Als er een religie is die steeds weer zich zelf plaatst in de rol van het slachtoffer dan is het wel de islam.

02-08-2010, 14:02



Citaat door Naasiratu-deen:
Morroe Berger, de Joods-Amerikaanse schrijver, geeft in zijn boek 'The Arab world today', een antwoord op deze vraag. Berger zegt: De geschoolde moslimvrouw, is de individu in de samenleving die het meest verwijderd is van de leringen van het geloof. Zij is de individu die de meeste potentie heeft, om de samenleving afstand te laten nemen van de godsdienst (Oftewel: De islam).
Het is dus logisch dat de Evangelisten de aandacht vestigden op de scholing van de moslimvrouw, om hun einddoel te bereiken. Namelijk: De gehele islamitische maatschappij, afstand te laten nemen van het geloof.

Elke poging om deze godsdienst te ondermijnen, zal geen vruchten afwerpen, zolang de vrouw zich blijft vasthouden aan het geloof. Dit is iets wat de Evangelisten goed hebben begrepen!

Ook al is hij een jood hij heeft de waarheid gesprokken...dit zien we vandaag de dag met onze eigen ogen...dat de vijanden van de islaam het gemunt hebben op de moslima’s en ze hebben veel bereikt....zoals de via de mode.

Ze hebben ervoor gezorgd dat de meeste moslimvrouwen naar buiten gaan, de meeste scheiden de meeste zijn in zina gevallen en weten bijna niets over de islaam en voeden hun kinderen op zonder islaam wat betekent dat een moslimgemeenschap zal komen die niets weet over de islaam behalve het woord Allaah.

Deze vajandne van de islaam hebben de koran en de hadtieh bestudeert en weten dus wanneer de islaam sterk zal worden en wanneer die zal zakken:

En het is authentiek dat Hij heeft gezegd:

Vrees het wereldse leven en vrees de (fietnah van) vrouwen want voorwaar, de eerste Fietnah (beproeving) voor de Israelieten werd veroorzaakt door vrouwen.

De vijanden van de islaam weten dat mannen vrouwen nu volgen bij de meeste gezinnen is nu de vrouw de baas over de man…terwijl vroeger het andersom was toen het nog wel goed ging.

Vele zwakke punten die bij vrouwen aanwezig zijn is te gevoelig zijn vandaar dat zij rennen achter hun emoties en hierdoor hun verstand minder gebruiken en te veel houden van dounyah, onwetendheid over de islaam jaloersheid, losbandigheid, houden van aandacht enz.

Kijk maar naar de reclame of de tv als een man komt kijkt misschien een aantal mannen en paar vrouwen, bij de man komt niets naar boven behalve bij homos….als een vrouw komt op tv dan kijken alle mannen en alle vrouwen, de mannen kijken omdat ze haar aantrekkelijk vinden de vrouwen kijken omdat ze hopen dat ze er ook zo uit zagen.

Nu als je vrouw slaat wat natuurlijk niet mag van de islaam dan wordt ze gelijk meegenomen naar een huis waar vrouwen leven die onderduiken, er wordt gezegd dat dit soort huizen vol zitten met moslima’s als ze de moslima’s daadwerkelijk willen, dan spraken ze elke dag goed over hen in de media, maar ze haten ons en vallen eerst de zwakke moslims aan en dat zijn de vrouwen……kijk maar de meeste die de islaam binnen treden dat zijn vrouwen en niet mannen, zo zijn ook de meeste die de islaam verlaten vrouwen omdat vrouwen eenmaal zwakker zijn niet in denken of kracht, maar omdat ze te emotioneel zijn wij mannen hebben dat niet zoals opeens moeten gaan huilen of niet lekker voelen en onzekerheid of welke minpunt dan ook.

En waarom geven ze dan hun onderdak de moslima’s waarom als een man uit huis gaat krijgt hij niet zo snel hulp waarom worden joden en homos beter beschermt dan de rest en waarom wordt homohaat harder aangepakt dan moslimhaat????? Omdat ze verder kijken want doordat je die vrouwen daar dumpt in een tehuis breek je relaties en groeien er kinderen op zonder vaders zonder herder wat als gevold wordt een nieuwe generaties zonder opvoeding en waarna ze vallen in een dwalende milieu zonde islam en zonder manieren.

Natuurlijk is dit ook de schuld van de moslim mannen zelf omdat zij niet weten hoe je met dochters of vrouwen om moet gaan, het is wel waar als je vrouwen te veel aandacht geeft of te veel waarde dat ze vleugels krijgt en denkt van ik ben de beste van de beste terwijl er genoeg andere vrouwen zijn die veel beter dan haar zijn.

We zijn allemaal zwak we mogen niet te hard zijn of te mild zijn in onze geloof we moeten de middenweg volgen, en onze cultuur links laten maar indien we alleen onze cultuur geleerd hebben of van huis meegekregen hebben en niet de juiste islaam hoe wilt men dan leven volgens de islaam terwijl hij die niet kent….dus is het zeker waar dat onwetendheid een grote rol speelt bij vele fietenah.

Wat onze vijanden ook hebben bereikt is dat ze de moslimvrouwen het gevoel hebben geven van je weet het beter je hoeft niet te gehoorzamen want je bent gelijk aan de man ja is zeker waar je bent gelijk aan de man qua beloning en straf maar er moet toch 1 baas zijn. Want hoe zal een land zijn waarin twee koningen leven? Chaos en verderf iedereen wilt macht pakken……Allaah kent zijn dienaren het beste, vandaar dat we terug moeten keren naar de koran en die moet begrijpen via de koran en de soennah samen.

De boodschapper van Allah (vrede zij met hem) heeft gezegd: "Als een vrouw haar vijf (dagelijkse) gebeden bid en haar kuisheid bewaard en haar man gehoorzaamt, zal ze het paradijs binnentreden van elke poort die ze maar wenst." (Overgeleverd door Ibn Hibbaan in zijn Sahieh)

Natuurlijk mag de vrouw alleen de man gehoorzamen in het goede…en als we gaan kijken naar onze moeders of oma’s de meeste van hen hebben wel een zwaardere leven gehad dan wij maar de meeste zijn getrouwd de meeste hebben kinderen de meeste hebben zelfs kleinkinderen weinig zijn geschieden weinig waren in zina gevallen……nu hebben de moslima’s alle vrijheden wat als gevolg is veel zina veel scheidingen veel fietnah en fitenah uitslag je ziet geen verschil meer tussen niet moslimvrouwen en moslimas…

Dit is wat zij hoopten en hebben bereikt oké je bent nu vrij van wie ben je vrij van Allaah van onderdrukking terwijl de grootse onderdrukking nog op jou zit te wachten namelijk de Hel…dit geldt ook voor mannen!

Wat ik zie bij vele Marokkaanse jongeren van de straat ook al rokken ze ook al stelen ze, ze hebben nog steeds de eer ze zien de islaam niet als onderdrukking, indien de islaam beledigt wordt dan raakt dit hen ook terwijl de meeste vrouwen anders tegenover de islaam kijken en omdat ze een beetje hebben gestudeerd denken ze van dat de islaam niet de juiste weg is van deze tijd…zelfs zo dat sommige moslimas kerstbomen thuis doen wat een man nooit zal doen behalve.

Je ziet het zelf vele die een beetje hebben gestudeerd denken dat het leven volgens de islam geen succes zal geven en ouderwets is en niet de oplossing is maar als de dood komt dan zullen we zien of die hbo studie of die zogenaamde democratie van nut zal zijn bij Allaah want je zult naar hem terugkeren en niet naar iemand anders net zoals je van Hem komt indien je dit ontkent dan ben je een ongelovige (degene die ontkent dat Allaah hem geschapen heeft en dat hij tot Allaah zal terugkeren)

02-08-2010, 14:03
Waarom moeten opeens onze moeders naar school gaan???

Mijn moeder was ook een tijdje geweest weet je wel wat de die vrouw zei moge Allaah haar leiden of haar nek breken:

Waarom dragen jullie hoofddoek, jullie hebben niet gestudeerd en dragen de hoofddoek de vrouw van de koning van Marokko heeft gestudeerd en draagt geen hoofddoek wie heeft de islam nu beter begrepen?

Zo stap voor stap soebahaat waarom zeggen ze zulke dingen niet tegen de mannen? Waarom proberen ze altijd onze vrouwen uit???

Als een vrouw haar lichaam verkoopt achter de ramen en aan aids dood gaat wordt zij gezien als een vrouw die vrij was, als een vrouw een hoofddoek draagt en maagd blijft is dit een gevaar voor hen….dit omdat satan hun leider is en hun leert en opdrachten geeft om Allaah ongehoorzaam te zijn.

Amerika aan het hoofd eist altijd van de moslimlanden dat de vrouwen meer vrijheid moeten krijgen waarom? Zij weten ook als de moslimvrouw zwak zijn dan volgen de kinderen haar en de man ook automatisch.

Dus de beste manier om de islam kapot te maken is om bij de vrouwen te beginnen kijk naar de moslimlanden allemaal zwak kijk naar de vrouwen allemaal naakt, dit is hun doel……de profeet heeft ook gezegd dat wij onze vrouwen moesten vastbinden voor de dadjaal waarom perse onze vrouwen, dit omdat zij te zwak van aard zijn…de meeste verdwaalde geleerden van deze tijd zoals de bekende amr khalid wie volgt hem vrouwen….de dadjaal zal ook het meest gevolgd worden door vrouwen……en de profeet heeft in de hel gekeken en zag dat de meeste bewoners van haar vrouwen waren.

Shaych 'Abdoel-‘Aziez bin'Abdoellaah bin Baaz moge Allah hem genadig zijn heeft gezegd.

De Islaam heeft voor zowel de echtgenoot als echtgenote bijzondere plichten aangewezen en het is aan ieder van hen deze plichten te vervullen, opdat de opbouw van de samenleving zowel van binnen als van buiten het huis voltooid kan worden.

De man is verantwoordelijk voor uitgave en inkomen, terwijl de vrouw verantwoordelijk is voor het opvoeden van de kinderen, tederheid en genegenheid, het zogen van de zuigelingen, hen vormen en alle andere plichten die geschikt zijn voor haar, zoals het onderwijzen van de jonge kinderen en het beheer van hun scholing, hun medische zorg en bijstaan wanneer zij ziek zijn, en alle andere zaken die specifiek voor vrouwen zijn bestemd.

Allaah De Sublieme, De Verhevene zegt: De mannen zijn de verantwoordelijken (de man is haar verantwoordelijke, grotere, gezagvoerder en opvoeder wanneer zij afwijkt -Ibn Kethier) over de vrouwen, omdat Allaah de één boven de ander bevoorrecht heeft (want mannen zijn beter dan vrouwen. Daarom is het Profeetschap alleen voor mannen en ook het statelijke bewind) en omdat zij van hun eigendommen uitgeven (de bruidschat, de dagelijkse kosten en zijn verplichte kosten voor haar huishouden en de kinderen –zie Ibn Kethier).

Allaah, De Sublieme, De Verhevene zegt: En blijft in jullie huizen en vertoont jullie schoonheid niet zoals dat in de vroegere tijd van onwetendheid (al Djaahiliejah) werd gedaan. En onderhoudt de salaat en geeft de zakaat en gehoorzaamt Allaah en Zijn Boodschapper. Allaah wenst slechts slechte daden en zondes van jullie weg te nemen, O leden van de familie van de Profeet, en jullie geheel rein te maken. En herinner jullie wat in jullie huizen wordt voorgedragen van de Verzen van Allaah en van de wijsheid (Soennah) Voorwaar Allaah is Zachtmoedig, Alwetend.

En zo beval Allaah de moeders van de gelovigen en alle moslimvrouwen behoren tot dat gebod, in hun huizen te blijven omdat dat hun bescherming is en hun afstand biedt van de oorzaken van immoraliteit. Een vrouw die haar huis onnodig verlaat kan “At-Tabarradj” veroorzaken en tot ander kwaad leiden. Vervolgens worden zij ook bevolen goede daden te verrichten, zoals het uitvoeren van het gebed, het geven van de zakaat en gehoorzaamheid aan Allaah en Zijn Boodschapper.

Allaah De Verhevene zegt:
O profeet! Zeg jouw echtgenotes en jouw dochters en de vrouwen van de gelovigen dat zij zichzelf met hun Djalabieb sluieren. Op die manier is het makkelijker om hen te herkennen en er wordt hen geen kwaad aangedaan. En Allaah is Vergevingsgezind, Meest Barmhartig.

En zo beval Allaah Zijn Profeet, hij is de overbrenger van de Boodschap van zijn Heer, zijn vrouwen en dochters te vertellen en alle vrouwen van de gelovigen zichzelf te sluieren met hun Djalabieb wanneer zij naar buiten gaan voor een specifieke noodzaak.

Het authentiek dat de Boodschapper van Allaah heeft gezegd:
Ik heb geen Fietnah (beproeving) achter me gelaten die schadelijker is voor mannen dan de vrouwen.

En het is authentiek dat Hij heeft gezegd:
Vrees het wereldse leven en vrees de (fietnah van) vrouwen want voorwaar, de eerste Fietnah (beproeving) voor de Israelieten werd veroorzaakt door vrouwen.

De profeet (salla Allaahu alayhi wa salaam) heeft gezegd: (( Twee typen inwoners van het hellevuur heb ik nog niet gezien: mensen die zwepen als de staarten van de ossen bij zich hebben en zij zouden mensen slaan, en de vrouwen die gekleed zullen zijn maar ogenschijnelijk naakt lijken, die geneigd zijn (tot het kwade) en laten hun echtgenoten ertoe neigen. Hun hoofden zullen als de bulten van kamelen zijn die naar een kant neigt. Zij zullen het Paradijs niet binnentreden noch zullen zij haar geur niet ruiken van waaraf de geur geroken wordt van zo’n en zo’n afstand.

Shaychoel Islaam ibn Taymiyyah –moge Allaah genade op hem hebben- zegt in Madj’moo al Fatawa, betreffende de verklaring van de boodschapper (salla Allaahu alayhi wa salaam) ((bedekt maar onbedekt)) wat het dragen van kleding dat haar niet bedekt betekent. Zij is bedekt maar in realiteit is zij naakt, zoals de vrouw die kleding draagt dat strak is en dat nauw aansluit aan het lijf, haar lichaamsdelen onthullend, bijvoorbeeld haar achterste, of haar dijen, of soortgelijken. Waarlijk, het kleden van de vrouw betekent dat zij zich bedekt, zij laat niet de vorm van haar ledematen zien of meer dan dat, het is los en niet doorschijnend (haar kleding).

Waar de profeet ons voor gewaarschuwd heeft daarin zijn wij gevallen en nu roepen wij van waarom zijn de joden sterker dan ons waarom zijn we zwak.....totdat een aantal dwalende groepen de schuld naar de moslimleiders schuiven terwijl iedereen toch een vrije keuze heeft net zoals de leiders van Nederland ook niet moslims zijn en wensen dat wij afstand nemen van onze geloof en ons onderdrukken....toch bidden sommige jongeren en houden zich vast waarom omdat zij er zelf voor kiezen en een schone milieu begint bij je zelf.

Ibn Taymiyyah heeft gezegd: “Als de Koeffaar overheersten, dan kwam dit enkel door de zondes van de Moslims dat hun geloof deed verminderen. Daarna nadat zij berouwvol waren met de volledigheid van hun geloof, zou Allaah hen helpen. Zoals Allaah de Verhevene heeft gezegd: “Dus wordt niet zwak (tegen jullie vijand) en wees niet verdrietig, en jullie zullen superieur zijn (in overwinning) indien jullie werkelijk (ware) gelovige zijn.” (Aal 'Imraan 3: 139)

We zullen pas winnen en ver komen als we terugkeren naar onze dien en daaraan vast houden en niet onze begeerten en lusten volgen……de mode gaat de islam zwaar tegen de gewoontes van nu ook ze verzinnen alles wat de islaam tegengaat, ze helpen nu homos met een grote hulp niet omdat zij perse homos zijn nee omdat de islaam dat niet accepteert vandaar dat ze homos helpen.

Maar een Nederlander die de islaam intreed en geboren en getogen is in Nederland wordt in de steek gelaten voor hem sluiten ze de deur van hulp en het bouwen van een tehuis kunnen ze vergeten, maar voor Marokkaanse moslim vouwen doen ze dit wel…waarom o broeders en zuster gaat er nog steeds geen lamp branden??

Voor een bekeerling komt er geen aandacht……de Nederlandse broeder of zuster toen hij nog geen moslim was kreeg hij alles en elke hulp van wie dan ook……nu hij de islaam binnen treed wordt ie verbannen door zijn familie en heel Nederland.

Maar weet dat toen dat jij niet moslim was hulp van hen kregen en Allaah voor jou de Hel klaar had gemaakt, nu je de islam bent binnen gestapt hebben de kufars jou gelaten en hebben je nu recht op de Hulp van Allaah en zijn beloning die beter is en blijvender het eeuwig paradijs.

02-08-2010, 14:08

Citaat door Aboel_Abbaas:
Ze hebben ervoor gezorgd dat de meeste moslimvrouwen naar buiten gaan, de meeste scheiden de meeste zijn in zina gevallen en weten bijna niets over de islaam en voeden hun kinderen op zonder islaam wat betekent dat een moslimgemeenschap zal komen die niets weet over de islaam behalve het woord Allaah.
Je bedoelt die turkse en marokkaanse meisjes die gewoon tegen jou zeggen: "doe toch normaal man"?

02-08-2010, 14:56

Citaat door Tiberius:
Niks van gemerkt. Je bedoelt te zeggen dat ze er commentaar op hadden?


Onder andere, en uiteraard de oprichting van vrijheidsbewegingen en scholen die bedoeld zijn om de islamitische vrouw van een niet-islamitische scholing te voorzien.

En de propaganda niet te vergeten..

02-08-2010, 15:00
Ik vind het nogal hetzerig overkomen en ook nogal Wilderiaans kortzichtig.
"het is allemaal de schuld van de Joden en de Christenen"

evangelisatie (voor zover toegepast in het koloniale verleden) heeft echt geen losbandigheid of zg bevrijding van vrouwen gepredikt, zeker niet 100 jaar geleden.
Dat waren in die tijd namelijk allemaal strenge nonnen en paters en dominees, met kuisheid en zedigheid hoog in het vaandel

De "vrouwenbevrijding" van Europa is nog niet eens zo lang geleden en is niet perse uit de religie voortgekomen. Uiteraard heeft de religie daar wel op ingespeeld met wisselend succes per stroming.

In hoeverre evangelisatie van invloed is geweest op religieuze verandering in de zg Moslimlanden betwijfel ik ook, in bv Marokko is nog steeds 98% Moslim en de 1.1% Christenen zijn hoofdzakelijk expats.

Joden evangeliseren bij mijn weten niet, je wordt als Jood geboren en Jood worden als niet-geboren Jood is een hele studie van jaren.

Je kunt het eventueel wel hebben over seculiere Westerse invloeden.
Staatsscholen, educatieprogramma's, vrouwenontwikkeling etc.
Die zijn misschien een doodenkele keer vanuit evangelisatie opgezet en dan nog kun je je afvragen in hoeverre het echt evangeliserend is of gewoon neutrale ontwikkelingshulp.

Volgens mij waren en zijn dat soort activiteiten vrijwel altijd seculier
(overheid)

02-08-2010, 15:18

Citaat door el_mar:
Ik vind het nogal hetzerig overkomen en ook nogal Wilderiaans kortzichtig.
"het is allemaal de schuld van de Joden en de Christenen"

evangelisatie (voor zover toegepast in het koloniale verleden) heeft echt geen losbandigheid of zg bevrijding van vrouwen gepredikt, zeker niet 100 jaar geleden.
Dat waren in die tijd namelijk allemaal strenge nonnen en paters en dominees, met kuisheid en zedigheid hoog in het vaandel

De "vrouwenbevrijding" van Europa is nog niet eens zo lang geleden en is niet perse uit de religie voortgekomen. Uiteraard heeft de religie daar wel op ingespeeld met wisselend succes per stroming.

In hoeverre evangelisatie van invloed is geweest op religieuze verandering in de zg Moslimlanden betwijfel ik ook, in bv Marokko is nog steeds 98% Moslim en de 1.1% Christenen zijn hoofdzakelijk expats.

Joden evangeliseren bij mijn weten niet, je wordt als Jood geboren en Jood worden als niet-geboren Jood is een hele studie van jaren.

Je kunt het eventueel wel hebben over seculiere Westerse invloeden.
Staatsscholen, educatieprogramma's, vrouwenontwikkeling etc.
Die zijn misschien een doodenkele keer vanuit evangelisatie opgezet en dan nog kun je je afvragen in hoeverre het echt evangeliserend is of gewoon neutrale ontwikkelingshulp.

Volgens mij waren en zijn dat soort activiteiten vrijwel altijd seculier
(overheid)


Ik moet nu weg, maar zal hier later op reageren..

02-08-2010, 15:25

Citaat door Naasiratu-deen:
Onder andere, en uiteraard de oprichting van vrijheidsbewegingen en scholen die bedoeld zijn om de islamitische vrouw van een niet-islamitische scholing te voorzien.

En de propaganda niet te vergeten..
Het is niet tegen de wet om een andere mening te verkondigen.
En waarom speel je steeds slachtoffer?

03-08-2010, 12:53

Citaat door el_mar:
Ik vind het nogal hetzerig overkomen en ook nogal Wilderiaans kortzichtig.
"het is allemaal de schuld van de Joden en de Christenen"
Dit idee is om te beginnen niet uit de lucht komen vallen. Veel westerse schrijvers geven dit soort praktijken openlijk toe in hun boeken. Wilfried Smith is een van die schrijvers die er geen doekjes omheen windt. Hij zegt in zijn boek "Islam in modern history": "Het westen zal elke middel inzetten om de Islam te bestrijden".


Citaat door el_mar:
evangelisatie (voor zover toegepast in het koloniale verleden) heeft echt geen losbandigheid of zg bevrijding van vrouwen gepredikt, zeker niet 100 jaar geleden.
Dat waren in die tijd namelijk allemaal strenge nonnen en paters en dominees, met kuisheid en zedigheid hoog in het vaandel

De "vrouwenbevrijding" van Europa is nog niet eens zo lang geleden en is niet perse uit de religie voortgekomen. Uiteraard heeft de religie daar wel op ingespeeld met wisselend succes per stroming.
Als we het hebben over Evangelisatie, dan hebben we het niet over dominee's die met hun kruizen en bijbels openlijk het christendom lopen te prediken. Dit gebeurd allemaal op een veel subtielere manier. In La conquête du monde musulman staat ook duidelijk: De Evangelisten hebben een kleine groep (islamitische) jongeren tot het christendom weten te bekeren, en er verder voor gezorgd dat de moslims de denkwijze van de christenen stapsgewijs aan het overnemen zijn.


Citaat door el_mar:
In hoeverre evangelisatie van invloed is geweest op religieuze verandering in de zg Moslimlanden betwijfel ik ook, in bv Marokko is nog steeds 98% Moslim en de 1.1% Christenen zijn hoofdzakelijk expats.
Dit is ook niet het gevaar dat de text aankaart. De text heeft het over 1: Scholing van vrouwen op een niet-islamitische wijze > 2, Hen andere normen en waarden aanleren > 3, De vrouw voedt haar kinderen niet langer islamitisch op > 4, Een generatie jongeren wordt gecreëerd die de Islam niet kennen > 5, diezelfde generatie zal trachten de Islam en diens begrippen te moderniseren > 6, De gehele Islamitische shari3a zal in elkaar vallen.
Pas hierna is de samenleving vatbaar voor andere invloeden..


Citaat door el_mar:
Joden evangeliseren bij mijn weten niet, je wordt als Jood geboren en Jood worden als niet-geboren Jood is een hele studie van jaren.
Zionisten doen mischien niet aan evangelisatie, maar zullen dit omwille van bepaalde doelen zeker steunen. Netzoals zij in het verleden de oproep van Darwin, Marx en Froyd hebben gesteund. (Zie the protocols of the elders of zion).


Citaat door el_mar:
Je kunt het eventueel wel hebben over seculiere Westerse invloeden.
Staatsscholen, educatieprogramma's, vrouwenontwikkeling etc.
Die zijn misschien een doodenkele keer vanuit evangelisatie opgezet en dan nog kun je je afvragen in hoeverre het echt evangeliserend is of gewoon neutrale ontwikkelingshulp.

Volgens mij waren en zijn dat soort activiteiten vrijwel altijd seculier
(overheid)
Niemand ontkend dat er seculiere westerse invloeden zijn, maar om te beweren dat de scholen en educatieprogramma's vrijwel altijd "neutrale" ontwikkelingshulp zijn, is onjuist. In het eerder genoemde boek, staan rapporten van 2 Evangelische bijeenkomsten (Waarvan eentje gehouden in Caïro), het tweede punt in het programma luidt telkens: Het onderwijzen van moslimvrouwen.

03-08-2010, 12:57



Citaat door Tiberius:
Het is niet tegen de wet om een andere mening te verkondigen.
En waarom speel je steeds slachtoffer?


Ik zal maar niet hardop zeggen wat ik van deze post vind.
Tjonge jonge, lezen wat er staat en inhoudelijk reageren is kennelijk teveel gevraagd. Voel je vooral vrij om nogmaals dit soort onzin-berichten te schrijven, maar verwacht AUB niet dat ik er sirieus op zal ingaan..

03-08-2010, 13:07

Citaat door Naasiratu-deen:
Zionisten doen mischien niet aan evangelisatie, maar zullen dit omwille van bepaalde doelen zeker steunen. Netzoals zij in het verleden de oproep van Darwin, Marx en Froyd hebben gesteund. (Zie the protocols of the elders of zion).
Ah, die fictieve protocollen. Soms komt men er nog wel eens mee. Echt iets voor mensen die graag complotgedachten koesteren.

03-08-2010, 13:11

Citaat door Tiberius:
Ah, die fictieve protocollen. Soms komt men er nog wel eens mee. Echt iets voor mensen die graag complotgedachten koesteren.


Ze zijn anders wel ijzingwekkend profetisch..

Pagina's : [1] 2