Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250 gr boter.
- 200 gr gemalen suiker
- 2 Marokkaanse theeglaasjes olie
- 2 eierdooiers.
- ½ zakje bakpoeder
- meel, mengen tot je een goeie deeg hebt.
Voor de vulling:
- 500 gr dadels, ontpitten, stomen, en malen.
- 200 gr gebakken en gehakte amandelen
- 1 tl kaneel
- 1 el mazhar
Ga als volgt te werk
Meng de boter met het suiker en de eieren, dan voeg je de olie toe, mix het even, dan voeg je erde bakpoeder en meel bij. Het deeg moet een lekkere zachte deeg zijn, maar het mag niet plakken. Dus gewoon een handelbare deeg. Dan ga je aan de slag met de vulling. De dadelpasta, daar meng je de rest van de ingrediënten mee (van de vulling), en dan maak je er kleine staafjes van, van ongeveer 4 cm.
Dan pak je een beetje deeg, dat maak je plat in, daar zet je een staafje op, je vouwt het dicht, rol de naad weg, en dan kan je het versieren met een pincetje. Maar je kan ook als je zo’n stempel hebt, in plaats van staafjes bolletjes maken. Dan pak je dus deeg, maak het dun, doe het bolletje erin, maak het weer dicht, rol het in je handen, tot je een soort knikker krijgt. En dan druk je het met de stempel het figuurtje erin. Je bakt deze koekjes op 150 graden, ze moeten licht blijven van kleur. En als ze zijn afgekoeld, strooi je er poedersuiker overheen.