Bekijk volle/desktop versie : Dames Opzoek Naar Recept Van Dadelkoekje



01-08-2010, 18:11
Ik ben opzoek naar het recept van zo een dadelkoekje met poedersuiker en van binnen dadel vulling wie heeft het recept?

01-08-2010, 20:09


Ingrediënten

Voor het deeg:
- 250 gr boter.
- 200 gr gemalen suiker
- 2 Marokkaanse theeglaasjes olie
- 2 eierdooiers.
- ½ zakje bakpoeder
- meel, mengen tot je een goeie deeg hebt.

Voor de vulling:
- 500 gr dadels, ontpitten, stomen, en malen.
- 200 gr gebakken en gehakte amandelen
- 1 tl kaneel
- 1 el mazhar

Ga als volgt te werk

Meng de boter met het suiker en de eieren, dan voeg je de olie toe, mix het even, dan voeg je erde bakpoeder en meel bij. Het deeg moet een lekkere zachte deeg zijn, maar het mag niet plakken. Dus gewoon een handelbare deeg. Dan ga je aan de slag met de vulling. De dadelpasta, daar meng je de rest van de ingrediënten mee (van de vulling), en dan maak je er kleine staafjes van, van ongeveer 4 cm.
Dan pak je een beetje deeg, dat maak je plat in, daar zet je een staafje op, je vouwt het dicht, rol de naad weg, en dan kan je het versieren met een pincetje. Maar je kan ook als je zo’n stempel hebt, in plaats van staafjes bolletjes maken. Dan pak je dus deeg, maak het dun, doe het bolletje erin, maak het weer dicht, rol het in je handen, tot je een soort knikker krijgt. En dan druk je het met de stempel het figuurtje erin. Je bakt deze koekjes op 150 graden, ze moeten licht blijven van kleur. En als ze zijn afgekoeld, strooi je er poedersuiker overheen.

01-08-2010, 20:10
Hier heb je :

dadels koekjes recept nm1 deze zonder ei




Voor de deeg:


ingr:

x500 g boter deze op kamer temperatuur
x5 eetlps olie
x4 eetlps poedersuiker
x5 eetlps mazhar
xsnufje zout
xbloem genoeg voor een soepele deeg (ongv. 1 kg of iets meer/minder)

Voor de vulling:

x500 g dadels gemalen
xkaneel
xeen snufje nootmuscade
x4 lps mazhar
x4 eetlps suiker

xditalles kneden de mazhar beetje bij beetje toevoegen oppassen dat het niet te waterig word

xdan de deeg een keer soepel deze uitleggen met een degroller
xdeze met een glas snijden en met de vinger van dadels vullen
xdeze goed dicht sluiten naar boven of de naad naar beneden en goed in vorm leggen met je vingers
xdan versieren en op de bakblik leggen een keer klaar gaar bakken in de oven op 180 graden
xde meeste bakken ze gewoon wit ik hou meer van een beetje bruiner
xeen keer gaar in de poedersuiker rollen

01-08-2010, 20:22
Bedankt dames.

02-08-2010, 23:39


Heeey mevrouw heb je gevonden:P:P