Bekijk volle/desktop versie : CHEBAKIA 2010>> BIJNA RAMADAN...Ceuta&Mellouki !!!



20-07-2010, 12:26
Heeeeyy ladies

Zoals jullie weten is het bijna ramadan en dat betekent..
Time 4 ... CHEBAKIA!!!!

Heeft iemand het recept van deze chebakia's
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=1566894

en dan zoek ik die van Mellouki en Ceuta
ik ben er al een tijdje naar op zoek

Jullie zouden me er enorm mee helpen..

En natuurlijk kan je ook je eigen recept van chebakia plaatsen met foto' s

Kisses&Loves

20-07-2010, 12:33


UUUUUUUUUPPPPPPPPPPPP

21-07-2010, 14:19
Nog steeds niemand

KOM OP JOH

UUUPPPPERDEEEEEPUUUUUUPPPPPPPPPPP!!!!!

21-07-2010, 14:39
Staat het recept niet in de betreffende topic?

21-07-2010, 15:48


Benodigdheden voor het deeg:
Chabkajia El3ein

x 500 gram meel.
x 50 gram gesmolten boter.
x 100 ml rozewater.
x snufje zout.
x water

Benodigdheden voor het bakken:

x pizzapan.
x een frituurpan/ koekenpan met zonnebloemolie.

Benodigheden voor de decoratie.

x 1 potje honing (die van aldi is )
x 50 ml rozewater.
x licht bruin gebakken sesamzaad

Bereidingswijze deeg

x Meng alle ingrediënten door elkaar behalve het water.
x Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een zacht, wat plakkerig, soepel deeg krijgt.
x Laat je moeder helpen als dit jouw eerste keer is. Moeders zijn 'the best' wat betreft kneden van deeg
x Maak van het deeg een grote bal.

x Maak van de grote bal kleine balletjes.
x Ongeveer zo groot als een golfbal.
x Dek de balletjes af met plastic. Zo voorkom je uitdrogen



x Bestuif het werkblad met meel.
x Neem een balletje deeg en een deegroller.
x Dit is het belangrijkste, vind ik, van het hele recept!!
x Je gaat het deeg uitrollen. Rollen, rollen, rollen totdat...
x het deeg heel dun in.
x Je moet bijna door het deeg heen kunnen kijken.
x Hoe dunner het deeg, des te mooier de shebakia.

x Zet de pizzapan op stand 1.
x Pak het deeg voorzichtig op en leg het in de pizzapan.
x Het deeg moet heel licht kleuren.
x Het moet alleen wat steviger worden.
x Laat het vooral niet bruin worden.



x Zo moet het er ongeveer uitzien als jet het uit de pizzapan haalt



x Vervolgens ga je het deeg voorzichtig rollen.
x Rol het niet te strak op maar heel losjes.



x Maak een meelpapje. Dat doe je door twee afgestreken eetlepels meel te mengen met een eetlepel water.
x Breng een dunne laag meelpapje aan op de buitenste rand.

21-07-2010, 20:30

Citaat door superlady15:
Heeeeyy ladies

Zoals jullie weten is het bijna ramadan en dat betekent..
Time 4 ... CHEBAKIA!!!!

Heeft iemand het recept van deze chebakia's
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=1566894

en dan zoek ik die van Mellouki en Ceuta
ik ben er al een tijdje naar op zoek

Jullie zouden me er enorm mee helpen..

En natuurlijk kan je ook je eigen recept van chebakia plaatsen met foto' s

Kisses&Loves

he meid ik heb toen het recept van cuisinnetje gebruikt
mischien dat iemand het recept voor je heeft

volgens mij zag ik gisteren lijst met alle recepten van leden mischien dat je die daar kunt vinden

27-07-2010, 14:44

Citaat door mellouki:
he meid ik heb toen het recept van cuisinnetje gebruikt
mischien dat iemand het recept voor je heeft

volgens mij zag ik gisteren lijst met alle recepten van leden mischien dat je die daar kunt vinden



AAAAAHHH Héhé
ThankYouVeryMuch

27-07-2010, 14:46

Citaat door oum-ayman:
Benodigdheden voor het deeg:
Chabkajia El3ein

x 500 gram meel.
x 50 gram gesmolten boter.
x 100 ml rozewater.
x snufje zout.
x water

Benodigdheden voor het bakken:

x pizzapan.
x een frituurpan/ koekenpan met zonnebloemolie.

Benodigheden voor de decoratie.

x 1 potje honing (die van aldi is )
x 50 ml rozewater.
x licht bruin gebakken sesamzaad

Bereidingswijze deeg

x Meng alle ingrediënten door elkaar behalve het water.
x Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een zacht, wat plakkerig, soepel deeg krijgt.
x Laat je moeder helpen als dit jouw eerste keer is. Moeders zijn 'the best' wat betreft kneden van deeg
x Maak van het deeg een grote bal.

x Maak van de grote bal kleine balletjes.
x Ongeveer zo groot als een golfbal.
x Dek de balletjes af met plastic. Zo voorkom je uitdrogen



x Bestuif het werkblad met meel.
x Neem een balletje deeg en een deegroller.
x Dit is het belangrijkste, vind ik, van het hele recept!!
x Je gaat het deeg uitrollen. Rollen, rollen, rollen totdat...
x het deeg heel dun in.
x Je moet bijna door het deeg heen kunnen kijken.
x Hoe dunner het deeg, des te mooier de shebakia.

x Zet de pizzapan op stand 1.
x Pak het deeg voorzichtig op en leg het in de pizzapan.
x Het deeg moet heel licht kleuren.
x Het moet alleen wat steviger worden.
x Laat het vooral niet bruin worden.



x Zo moet het er ongeveer uitzien als jet het uit de pizzapan haalt



x Vervolgens ga je het deeg voorzichtig rollen.
x Rol het niet te strak op maar heel losjes.



x Maak een meelpapje. Dat doe je door twee afgestreken eetlepels meel te mengen met een eetlepel water.
x Breng een dunne laag meelpapje aan op de buitenste rand.




Gefeliciteerd.... Je bent de eerste met een recept
Heb je er nog een foto bij??

Upperdepuuupp