Bekijk volle/desktop versie : Bruidschat



19-07-2010, 22:19
Vraag
Wat is uw mening over de hoge bruidsschatten en dure feesten en huwelijksreizen die veel geld kosten? Keurt de Shariah zulke dingen goed?

Antwoord
Erg dure bruidscshatten en extravagante huwelijksfeesten is iets wat tegen de shariah in gaat. Het huwelijk dat de grootste zegeningen heeft is het huwelijk met de laagste financiële last. Als de lasten vermindert worden, nemen de zegeningen toe. Dit is een kwestie die vaak door vrouwen wordt veroorzaakt. Vrouwen zijn degenen die er vaak bij hun mannen op aandringen om een heel hoge bruidsschat te vragen [voor hun dochters]. Wanneer er een lagere bruidsschat wordt aangeboden, zullen ze zeggen dat hun dochter zo en zo verdient. Bovendien, dure en luxueuze huwelijksfeesten zijn verboden door de Shariah. Zij vallen onder de opdracht van het vers:

“En verkwist het niet. Voorzeker, Allah heeft de verkwisters niet lief.” (al-Anam 141).

Opnieuw, zijn de vrouwen vaak degenen die hun man dwingen om zulke dingen te doen. Ze zeggen dat in die en diens feest ze dit en dat hadden. Echter, zulke bijeenkomsten moeten volgens de Shariah zijn. De persoon moet niet uitgeven wat buiten zijn vermogen is. Hij moet ook nooit verkwistend zijn, want Allah heeft verkwisten verboden.

" Voorzeker, Allah heeft de verkwisters niet lief.” " (al-Anam 141).

Huwelijksreizen zijn erger en nog slechter. Dit is omdat zee en imitatie zijn van niet-moslims. Zij zijn ook een verspilling van veel rijkdom. Het leidt mensen ook ertoe dat ze weinig respect hebben voor hun religieuze plichten als zulke huwelijksreizen plaatsvinden in niet-moslim gebieden. De mensen komen terug met gebruiken en gedrag wat schadelijk is voor hen en de moslim gemeenschap. Dit is iets wat gevreesd moet worden door de Ummah. Echter, er is geen kwaad, als Allah het wil, als een man met zijn vrouw reist om Umrah te verrichten of Madinah te bezoeken.

Shaikh ibn Uthaimin
Bron: islamwomen.com

19-07-2010, 22:22


Kortom vrouwen, stel niet zoveel eissen. Ongelovelijk, waar is de ware moslima gebleven?

Maak de bruidsschat van vrouwen niet te hoofg, want wanneer he teen eer in deze wereld zou zijn of rechtvaardigheid in het hiernamaals, zou de Profeet (sal-Allaahu 'alayhe wa sallam) dat meer dan u verdient hebben. Maar, de Profeet (sal-Allaahu 'alayhe wa sallam) gaf nooit een hoge bruidsschat aan een van zijn vrouwen, noch kreeg hij meer dan 12 Awaaq voor zijn dochters en een Awaaq is gelijk aan 40 Dirham.”

19-07-2010, 22:23
niemand mag eisen stellen... schande

19-07-2010, 22:25

Citaat door Bruidje1989:
niemand mag eisen stellen... schande



Bedankt, maar tot de dag van vandaag word het erger en erger , en meestal is de vrouw de oorzaak door eissen stellen