Bekijk volle/desktop versie : Rockefeller stichting: "Het leven wordt een hel voor iedereen behalve de superrijken"



19-07-2010, 17:43
19 juli 2010

Een blauwdruk van de Rockefeller Stichting voor de toekomst met de titel “Scenarios for the Future of Technology and International Development” (Scenario's voor de toekomst van de technologie en internationale ontwikkeling) geeft vier mogelijke versies van de toekomst. Een versie - 'Hack Attack' - omschrijft een scenario waarin technologie wordt gedemoniseerd als een crimineel wapen in een wereld waarin de beschaving bijna volledig is verdwenen.


"Schokkende gebeurtenissen als 11 september, de Tsunami van 2004 en de aardbeving in Haïti van 2010 hadden de wereld al voorbereid op plotselinge rampen. Maar niemand was voorbereid op een wereld waarin grootschalige catastrofes met een dergelijke adembenemende frequentie zouden plaatsvinden," stelt het rapport.

"De periode 2012-2020 werd het 'doemdecennium' genoemd, en niet zonder reden: op de bomaanslag van de Olympische Spelen van 2012, waarbij 13.000 mensen omkwamen, volgde snel een aardbeving in Indonesië waarbij 40.000 mensen stierven, een tsunami die bijna heel Nicaragua van de kaart veegde en een hongersnood in het westen van China, veroorzaakt door een droogte die maar eens in de 1.000 jaar voorkomt," zo vervolgt men.

De studie ziet naties over de hele wereld de controle verliezen over hun uitgaven en voorspelt dat de regeringen niet langer orde en stabiliteit weten te handhaven, terwijl "geweld en misdaad volledig uit de hand lopen". Ook voorspelt men hoe samenwerking en onderlinge verbondenheid tussen landen volledig verdwijnt en er over heel de wereld oorlog en onderlinge strijd uitbreekt.

"Tegen 2030 leek de grens tussen 'ontwikkelde' en 'onderontwikkelde' landen niet meer zichtbaar of van enig belang," aldus het rapport.

De enigen die zich in een dergelijke wereld weten te handhaven zijn (verrassing!) de wereldwijde elite en de superrijken: "De kloof tussen zij die hebben en zij die niets hebben werd groter dan ooit. The zeer rijken hadden nog steeds de middelen om zichzelf te beschermen. Er ontstonden ommuurde gemeenschappen van New York tot Lagos, die een veilige haven boden te midden van de sloppenwijken. In 2025 bouwden de rijken geen huizen meer burchten met hoge muren, bewaakt door gewapend personeel."

Tegen de achtergrond van deze chaos keert de studie zich tegen geavanceerde technologie en dan vooral het internet, dat wordt omschreven als een werktuig voor criminelen en terroristen.

"Er waren ook hackers aan het werk. Oplichting en pyramidespellen waren een plaag in elke inbox. Ondertussen probeerden ze bedrijven, overheidssystemen en banken via phishing en database-diefstal te gronde te richten. Het succes van de hackers bezorgde de slachtoffers miljoenenverliezen," aldus nog een voorspelling in het rapport.

"Het internet werd overspoeld met spam en virussen en wordt steeds meer in verband gebracht met illegale activiteiten - vooral op de 'donkere netwerken' waar de overheden geen toegang toe hebben en geen beperkingen kunnen opleggen."

Uiteraard is de oplossing tegen zulke verwachte problemen het invoeren van een geavanceerd surveillancesysteem: "Systemen voor identiteitsverificatie worden een vast onderdeel van het dagelijks leven. Maar ook dat gaat niet zonder problemen: in 2017 wordt een database met irisscans door hackers gestolen en gebruikt om grote aantallen valse identiteiten aan te maken, die in 2020 nog steeds niet ontmaskerd zullen zijn."

"De positieve effecten van de technologische revoluties werden getemperd door de toenemende kwetsbaarheid in de vorm van identiteitsdiefstal en virussen. Daardoor verwierven netwerken nooit de betrouwbaarheid die nodig was om ze tot de nieuwe ruggengraat van ontwikkelende economieën te laten uitgroeien - of tot een bron van betrouwbare informatie voor iedereen."

De boodschap van dit deel van het rapport is duidelijk: het internet betekende een revolutie voor de wereldwijde communicatie en verbeterde de verspreiding van kennis, maar in zijn huidige vorm is het niet te controleren, en dus vormt het een grote bedreiging voor hen die wel wel zullen varen in de nachtmerrie van de Nieuwe Wereldorde; de wereldwijde elite.

Terwijl de moderne communicatiemiddelen worden gedemoniseerd, wordt een andere zogenaamde vooruitgang - genetisch gemanipuleerde gewassen - geprezen als progressief, ondanks de controverse die er vandaag de dag rond heerst. De studie voorziet hoe de inmiddels gedecimeerde lagere klassen feitelijk hun voordeel kunnen doen met "activiteiten in de achtertuin en de garage" inclusief de massale productie van genetisch gemanipuleerd voedsel.

Maar het rapport stelt een grens aan zulke technologische vooruitgang als het gaat om de productie van goedkopere medicijnen. Het zou volgens het rapport dodelijk zijn wanneer wordt toegestaan die buiten de controle van de elite te produceren.

Deze studie is geen dystopische fictie. Het is niet geschreven als om mensen te vermaken. Dit is wat de Rockefeller Stichting en het elitaire Global Business Network zien gebeuren in een Nieuwe Wereldorde. Het rapport is bloedserieus, en zij die betrokken zijn bij de financiering en de publicatie spelen geen spelletjes.

Daarnaast zullen de puzzelstukjes van de scenario's zoals ze in het rapport worden omschreven niet vanzelf op hun plaats vallen. Er wordt actief naar gestreefd. Economisch verval en autoritaire sociale controle worden ontworpen en gestimuleerd terwijl we toekijken.

De zichzelf corrigerende vrije markt is de nek omgedraaid door een combinatie van overheidsingrijpen en banken die de rijkdom van de planeet plunderen. Wanneer de huidige ontwikkelingen zich doorzetten en er geen significante correcties plaatsvinden, is het niet moeilijk je voor te stellen dat de sociale onrust die we nu her en der al zien zal toenemen en zich over heel de wereld uitbreiden.

In het rapport worden dan nog het opkloppen van de angst voor klimaatverandering, natuurrampen en terroristische aanslagen aan de huidige omstandigheden toegevoegd.

Men neemt de overkoepelende strategie van de social engineers van de elite en plaatst die in een niet zo verre toekomst, om zo de vooruitzichten te normaliseren. Zoals het rapport stelt in het voorwoord, zullen de geschetste scenario's "ons de mogelijkheid bieden de verschillende strategieën om ons voor te bereiden op de toekomst te overdenken en vervolgens te repeteren - of ambitieuzer gesteld: ons in staat stellen de toekomst zelf vorm te geven."

Overigens geven de andere drie scenario's een iets minder zwart beeld van de toekomst. Wel is er steeds sprake van veel controle, genetisch gemanipuleerde voedselvoorziening, stevige beperking van de individuele vrijheid en grote problemen. Het is duidelijk dat de elite plannen heeft gemaakt en dat we nu al toeschouwer zijn bij de uitvoering van die plannen.



bron

19-07-2010, 17:51


Zonnewind.

19-07-2010, 17:57

Citaat door Eekhoorn:
Zonnewind.



Tentoon je domheid nog maar eens!

19-07-2010, 17:57
http://www.gbn.com/articles/pdfs/GBN&Rockefeller%20scenarios.technology&development .pdf

19-07-2010, 18:07



Citaat door Tangerino:
Tentoon je domheid nog maar eens!


Tentoon? Wat een leuk, nieuw woord.

19-07-2010, 18:17
wil best arm zijn al ik een paradijs mag wonen