Bekijk volle/desktop versie : Bomen knakken bij bosjes



14-07-2010, 18:56
Limburg is woensdagavond getroffen door een hevig onweer. Daarbij zijn vooral in Zuid-Limburg talloze bomen geknakt en kwamen takken en bomen op wegen terecht. Dat maakte de brandweer bekend.

In Maastricht viel een boom door de gevel van hotel Stay Okay aan de Maasboulevard, meldde de politie. Het is onbekend of er gewonden zijn gevallen.

De A73 tussen Maasbracht en Nijmegen is in beide richtingen afgesloten, maakte de ANWB bekend.

De brandweer in Noord- en Midden-Limburg heeft woensdagavond na half zes groot alarm geslagen in verband met het noodweer.

De epicentra van de storm lagen volgens de Zuid-Limburgse brandweer rond Maastricht en Sittard-Geleen. Vooral in die regio's zijn veel bomen geknakt.

De brandweer in Limburg-Noord heeft woensdagmiddag crisisoverleg over het extreme weer gevoerd om zich goed te kunnen voorbereiden. De brandweer roept mensen op niet 1-1-2 te bellen, maar het nummer voor niet- spoedeisende problemen, 0900-8844.

http://www.buienradar.nl/ns.aspx?jaar=-3&soort=24uur

bron

14-07-2010, 18:59


Extreem weer op komst

DE BILT - Het KNMI heeft voor heel Nederland zware regen- en onweersbuien voorspeld. Voor het Zuidoosten en Oosten heeft het weerinstituut zojuist een weeralarm afgegeven. Daar worden hagel en windstoten tot 120 kilometer per uur verwacht.

Ondercommandant Celine Schotvanger van de reddingsbrigade Schoorl tekent een alarmaankondiging op het bord. Er wordt noodweer verwacht langs de kust.

Het weeralarm geldt in eerste instantie voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. De politie Noord- en Oost Gelderland waarschuwt mensen na 17.00 uur niet meer de weg op te gaan.

Groot alarm brandweer Limburg

In Limburg gaat het noodweer tegen zessen hevig tekeer. Bij Maasbracht is een stuk dak op de snelweg A2 gewaaid. Er zijn veel meldingen van ingestorte daken. De brandweer heeft het erg druk met omgevallen bomen en lantaarnpalen, en met ondergelopen kelders, meldt de regionale omroep L1. Kabelbedrijf Ziggo meldt dat in grote delen van de provincie geen signaal meer is.

In Maastricht viel een boom door de gevel van hotel Stay Okay aan de Maasboulevard, meldde de politie. Het is onbekend of daarbij gewonden zijn gevallen.

De A73 tussen Maasbracht en Nijmegen is in beide richtingen afgesloten, maakte de ANWB bekend.

Buien trekken land door

De buien trekken vanuit het zuidwesten het land binnen en verlaten het rond middernacht in het noordoosten. In korte tijd kan zeer veel neerslag vallen.

Op de site van het KNMI staat tevens dat er 'een groot risico bestaat om door de bliksem getroffen te worden'. Vooral in het open veld, op of aan het water en in de buurt van hoge bomen.

Spits

De ANWB waarschuwt weggebruikers in het oosten van Brabant, Limburg en Gelderland rekening te houden met slechte weersomstandigheden. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan tijdens de buien niet de weg op te gaan. Vooral motorrijders en watersporters wordt aangeraden het weer goed in de gaten te houden. Ook treinen kunnen uitvallen.

Evenementen

Het dreigende noodweer woensdagmiddag en -avond heeft de organisatie van verschillende evenementen doen besluiten het af te gelasten of in ieder geval extra alert te zijn. Voetbalclub Ajax zou een oefenwedstrijd spelen, maar die is afgelast, evenals de honkbalwedstrijd tussen Nederland en Taiwan.

De organisatie van het festival de Zwarte Cross, dat komend weekeinde in Lichtenvoorde wordt gehouden, is extra alert op noodweer. „We hebben iedere vijf minuten contact met de alarmcentrale van de hulpdiensten en hebben het calamiteitenplan aangescherpt”, meldde Pieter Holkenborg van de organisatie.

Ramen en deuren dicht

Veel regionale nieuwsmedia adviseren ramen en deuren in huis dicht te houden en losse voorwerpen vast te maken.

Rond half zes zal het noodweer Limburg bereiken. De brandweer aldaar adviseert om niet onnodig de weg op te gaan, auto's niet onder bomen te parkeren of onder bomen te schuilen.

De gemeente Almere sluit zelfs uit voorzorg twee fietspaden af, meldt Blik op Nieuws. Omdat de bomen langs de paden gevaarlijk kunnen zijn na de vorige storm van afgelopen weekend.

Campinghouders in de Achterhoek is geadviseerd om een opvanglocatie voor kampeerders in gereedheid te brengen. Hulpdiensten in Gelderland waarschuwen bovendien voor stroomuitval.

De organisatie van de Drentse Fiets4Daagse heeft woensdag besloten deelnemers geen avondroutes te laten afleggen, vanwege het voorspelde slechte weer. In het hele land zijn overigens diverse buitenactiviteiten afgelast.

Schade

Eerder deze week leidde noodweer tot veel overlast in de oostelijke helft van Nederland. Afgelopen maandag richtte een windhoos een enorme schade aan op het festivalterrein van Zwarte Cross. Vier mensen raakten gewond. De schade aan tenten en steigers bedraagt bijna 1 miljoen euro. In het hele land is de schade ongeveer 30 tot 50 miljoen euro, schatte het Verbond van Verzekeraars.

14-07-2010, 19:00
het land is gevangen in paniekmeldingen

14-07-2010, 19:01
knakkerboom

14-07-2010, 19:08


ik zag net een giraffe voorbij drijven ... hij vroeg of ik een grote houten boot had gezien

14-07-2010, 19:19

Citaat door Anne33:
ik zag net een giraffe voorbij drijven ... hij vroeg of ik een grote houten boot had gezien



Hmm, had ik gisteren beter niet die termieten de goede kant opgestuurd ...