Bekijk volle/desktop versie : Twintig jaar cel voor Australische pedofiele priester



Pagina's : [1] 2

11-07-2010, 13:32
In Australië is een katholieke priester veroordeeld tot bijna 20 jaar cel wegens kindermisbruik. De 67-jarige John Sidney Denham pleitte schuldig voor seksueel misbruik van 25 kinderen in scholen in New South Wales, tussen 1968 en 1986.


© Reuters
Dat melden internationale media. De slachtoffers van Denham waren tussen 5 en 16 jaar jong.

De man kreeg 19 jaar en 10 maanden cel opgelegd, waarvan hij minstens 13 jaar en 10 maanden moet uitzitten.

Rechter Helen Syma noemde de priester een sadist die jarenlang ongestraft zijn gang heeft kunnen gaan. “Hij heeft bijgedragen tot een cultuur van angst en verdorvenheid”, zei ze.

Denham zelf heeft zich verontschuldigd bij zijn slachtoffers en hun familie. Zij zijn blij met het vonnis, maar willen dat de katholieke kerk mee verantwoordelijk wordt gesteld.

Tijdens een bezoek aan Australië in 2008 heeft paus Benedictus XVI sommige slachtoffers ontmoet en heeft hij zich publiekelijk verontschuldigd voor het misbruik

http://knack.rnews.be/nl/actualiteit/nieuws/wereld/twintig-jaar-cel-voor-australische-pedofiele-priester/article-1194766702815.htm

11-07-2010, 13:34


Het is een niet moslim dus geen probleem.

Alleen moslims kunnen er beschuldigd van worden.

11-07-2010, 13:36
toch heeft ie 20 jaar aan ze broek

mischien word hij nu wel verkr8 door die aberroginals daar in gevangenis hahahah

11-07-2010, 15:45
Eindelijk 's goed nieuws!

11-07-2010, 20:47



Citaat door arrif_i_rebda:
toch heeft ie 20 jaar aan ze broek

mischien word hij nu wel verkr8 door die aberroginals daar in gevangenis hahahah

Dat gebeurd ook in Amerika. In ieder geval doen ze er wat aan in Australië. In Nederland gebeurt niks.
Het ergste vind ik dat de katholieke kerk niets leert.
http://www.catholica.nl/archief/2132/celibaat-en-het-priesterschap

Citaat:
De fundamentalistische aanvallen op het priesterlijke celibaat hebben verschillende vormen – die niet alle met elkaar uitwisselbaar zijn. Er is bijna geen ander onderwerp waarover zoveel verschillende misverstanden bestaan.

Het eerste en meest basale misverstand is de gedachte dat het priesterlijke celibaat een dogma of doctrine is – een onderdeel van de centrale en onveranderlijke geloofsinhoud, gelooft door de Katholieken vanaf Jezus en de apostelen tot in de verre toekomst na ons. Om die reden zijn er fundamentalisten die er een zwaar punt van maken dat er in de Bijbel gesproken wordt van de schoonmoeder van Petrus (Mar. 1: 30), daarbij veronderstellen ze dat wanneer Katholieken maar zouden weten dat Petrus getrouwd was, dat ze dan niet langer zouden kunnen geloven dat Petrus de eerste Paus was. De fundamentalisten hebben tijdslijnen gemaakt van alle zogenaamde Katholieke ‘uitvindingen’, ze zeggen dat het celibaat in dit of dat jaar van de kerkgeschiedenis uitgevonden is, daarmee veronderstellend dat de Kerk daarvoor niet Katholiek geweest kan zijn.

Deze fundamentalisten zijn verbaasd wanneer ze horen dat het celibaat zelfs vandaag aan de dag niet de exclusieve regel voor alle Katholieke priesters is. Voor Katholieke priesters van de Oosterse ritus is juist het getrouwd zijn de norm, net als voor Orthodoxe gelovigen en christenen in het Midden-Oosten.

Toch is het ook in de Oosters kerken zo dat er beperkingen zijn wat het huwelijk voor ambtsdragers betreft. Hoewel gehuwde mannen priester mogen worden, mogen ongetrouwde priesters niet trouwen, en wanneer een getrouwde priester weduwnaar wordt, mag hij niet hertrouwen. Verder is het in het Oosterse kerkrecht zo dat de bisschoppen gekozen worden uit de celibatair levende monniken, alle bisschoppen zijn dus ongetrouwd.

De traditie van de Westerse Kerk met de Latijnse ritus is dat priesters evenals bisschoppen een gelofte van celibaat afleggen, een regel die al sinds de vroege middeleeuwen geldt. En zelfs vandaag aan de dag worden er uitzonderingen gemaakt. Er zijn in de Latijnse ritus bijvoorbeeld getrouwde priesters die bekeerd zijn vanuit het Lutheranisme of Calvinisme.

Zoals deze uitzonderingen aangeven, is het celibaat voor de priesters geen onveranderlijk dogma, maar een disciplinaire regel in de Kerk. Het feit dat Petrus getrouwd was is niet strijdig met het Katholieke geloof, net zomin als het feit dat een priester in een locale Maronitische Katholieke Kerk soms getrouwd is.

11-07-2010, 21:06
Die katholieken zijn erg hardleers, en spreken zichzelf tegen. 'Hoererijen' zijn in hun ogen erger dan pedofilie, lijkt het.


Citaat:
Is het huwelijk verplicht?

Een heel ander misverstand onder fundamentalisten is de notie dat het celibaat on-Bijbels zou zijn, of zelfs ‘tegennatuurlijk’. Iedere man moet het Bijbelse gebod opvolgen dat luidt: “Weest vruchtbaar, en vermenigvuldigt, en vervult de aarde” (Gen. 1: 28); en Paulus gebod: “Maar om der hoererijen wil zal een iegelijk man zijn eigen vrouw hebben, en een iegelijke vrouw zal haar eigen man hebben.” (1 Kor. 7: 2). Er wordt zelfs beweerd dat het celibaat op de een of andere manier samenhangt met een hogere incidentie van verboden seksuele gedragingen en perversies.

Dat is allemaal niet waar. Hoewel de meeste mensen op enig punt in hun leven geroepen zijn tot de huwelijkse staat, is de roeping tot het celibaat toch expliciet bepleit en gepraktiseerd door zowel Jezus als ook Paulus.

In plaats van een gebod om te trouwen vinden we in 1 Kor. 7 het tegendeel, Paulus beveelt het celibaat aan voor hen die daartoe in staat zijn: “Doch ik zeg den ongetrouwden, en den weduwen: Het is hun goed, indien zij blijven, gelijk als ik. Maar indien zij zich niet kunnen onthouden, dat zij trouwen; want het is beter te trouwen dan te branden.” (1 Kor. 7: 8-9).

Het is alleen vanwege de “hoererijen” (7: 2) dat Paulus leert dat elke man zijn eigen vrouw moet hebben en elke vrouw haar man en dat ze zich in het huwelijk ook lichamelijk aan elkaar moeten geven (7: 3); hij verduidelijkt later nog eens expliciet: “Doch dit zeg ik uit toelating, niet uit bevel. Want ik wilde, dat alle mensen waren, gelijk als ikzelf ben; maar een iegelijk heeft zijn eigen gave van God, de een wel aldus, maar de andere alzo.” (7: 6-7, cursief toegevoegd).

Paulus gaat verder en geeft aan dat hij zelfs een voorkeur heeft voor het celibaat, boven het huwelijk: “…..zijt gij ongebonden van een vrouw, zoek geen vrouw. Maar indien gij ook trouwt, gij zondigt niet; en indien een maagd trouwt, zij zondigt niet. Doch dezulken zullen verdrukking hebben in het vlees; en ik spare ulieden.…… De ongetrouwde bekommert zich met de dingen des Heeren, hoe hij den Heere zal behagen; Maar die getrouwd is, bekommert zich met de dingen der wereld, hoe hij de vrouw zal behagen. Een vrouw en een maagd zijn onderscheiden. De ongetrouwde bekommert zich met de dingen des Heeren, opdat zij heilig zij, beide aan lichaam en aan geest; maar die getrouwd is, bekommert zich met de dingen der wereld, hoe zij den man zal behagen.” (1 Kor. 7: 27-34)

De conclusie van Paulus is: “Alzo dan, die haar ten huwelijk uitgeeft, die doet wel; en die ze ten huwelijk niet uitgeeft, die doet beter.” (1 Kor. 7: 38)

Paulus was niet de eerste apostel die concludeerde dat het celibaat in een bepaalde zin ‘beter’ is dan het huwelijk. Na Jezus’ leer over echtscheiding en hertrouwen in Matt. 19, roepen de discipelen uit: “Indien de zaak des mensen met de vrouw alzo staat, zo is het niet oorbaar te trouwen.” (Matt 19: 10). Waarop Jezus reageert met Zijn leer betreffende het celibaat: “om het Koninkrijk der hemelen”:

“Doch Hij zeide tot hen: Allen vatten dit woord niet, maar dien het gegeven is. Want er zijn gesnedenen, die uit moeders lijf alzo geboren zijn; en er zijn gesnedenen, die van de mensen gesneden zijn; en er zijn gesnedenen, die zichzelven gesneden hebben, om het Koninkrijk der hemelen. Die dit vatten kan, vatte het.” (Matt. 19: 11-12).

Merk op dat dit soort celibaat “om het Koninkrijk der hemelen” een gift is, een roeping die niet aan allen gegeven is, en zelfs niet aan de meeste mensen, maar aan sommigen. Andere mensen zijn tot het huwelijk geroepen. Het is waar dat mensen in beide roepingen vaak tekort komen en niet leven volgens de eisen die aan hun roeping gesteld mogen worden, maar dat doet niets af aan hun roeping, het betekent ook niet dat de betreffende personen niet echt geroepen zijn tot die staat. De zonde van een priester betekent niet noodzakelijkerwijs dat hij geen belofte van celibaat had moeten afleggen, net zomin als de zonde van een getrouwde man of vrouw betekent dat nooit hadden moeten trouwen. Wij beide schieten soms tekort in de echte roeping die we hebben.

Het celibaat is niet onnatuurlijk en ook niet on-Bijbels. “Weest vruchtbaar, en vermenigvuldigt” is niet een gebod voor iedereen; veeleer een grondregel voor het menselijke geslacht. Anders zou iedere man of vrouw die ongetrouwd is in staat van zonde verkeren door alleen te blijven, en Jezus en Paulus zouden schuldig zijn het aanbevelen van een zonde een zonde die zelf ook gedaan hebben.

11-07-2010, 22:35
Verschrikkelijk!
Vrees dat dit niet het laatste bericht is...

11-07-2010, 22:44
De aboriginals in Australië zijn met hun dronken kop ook vaak pedofiel.

11-07-2010, 23:22

Citaat door _De_storthoop:
Helemaal niet. Onder moslims is het legaal en geaccepteerd.
Zie ondertekening.


Blijkbaar hier ook, anders zouden ze niet beschermt worden

11-07-2010, 23:52

Citaat door _De_storthoop:
Normaalste zaak van de wereld. Is cultuur.


lees jij maar hier hoe jouw soort met Nederlandse pedo's omgaat en hoe goed ze worden behandeld het is zeker jouw soort cultuur

Citaat door arrif_i_rebda:
Eindhoven wilde deal met pedofiel
De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel wilde pedofiel Sytze van der V. helpen door hem in het geheim in een andere gemeente onder te brengen en hem financieel te ondersteunen.
EINDHOVEN WILDE DEAL MET PEDOFIEL
Foto

Bang voor herhaling
Dat schrijft de Volkskrant die in vertrouwelijke stukken heeft kunnen kijken. Van der V. zat vast voor ontucht met drie jongetjes. Hij wil weer in zijn oude woonplaats Eindhoven wonen, maar is daar niet welkom. Eindhoven is bang voor herhaling en verstoring van de openbare orde.

Enkelband
Daarom had Eindhoven voorgesteld een huurwoning voor hem te vinden in een andere gemeente. Ook zou hij negen maanden woonkosten vergoed krijgen. In ruil daarvoor moest Van der V. professionele begeleiding accepteren en moest hij beloven niet in Eindhoven te gaan wonen. Ook zou hij Eindhoven alleen in mogen met een enkelband om.

Volgens de Volkskrant zijn later nieuwe voorwaarden en eisen geformuleerd, maar een woordvoerder van Van Gijzel bestrijdt dat. De bemiddelaar die de zaak behandelde namens de gemeente zou factoren zijn ‘vergeten’. Van der V. vond dat nieuwe voorstel onacceptabel.

Leven niet zeker
Van der V. vreest voor zijn leven als hij zich weer in zijn oude woonplaats zou vertonen. Familie van de slachtoffertjes van Van der V. zou volgens een zedenrechercheur wraak willen nemen op de pedofiel.

http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2010/07_juli/10/binnenland/eindhoven-wilde-deal-met-pedofiel.xml


11-07-2010, 23:59

Citaat door _De_storthoop:
Zie OT.

Pedofilie is heel normaal in de islam. Het komt ook massaal voor dus. Ze pronken er mee.

Slechts 1 video laat al meer pedofielen zien dan dat jij berichten kunt plaatsen in de komende 10 jaar.


En hamas is een organisatie die de Islam vertegenwoordigd?

12-07-2010, 00:06

Citaat door _De_storthoop:
Zie OT.

Pedofilie is heel normaal in de islam. Het komt ook massaal voor dus. Ze pronken er mee.

Slechts 1 video laat al meer pedofielen zien dan dat jij berichten kunt plaatsen in de komende 10 jaar.


en jij ben je dommer dan het achterend van een varken heb je niet gehoord dat het bruidsmeisjes zijn die op een bruiloft zijn of luister jij alleen naar de joodse vertaling smerige NSBer ohnee natuurlijk niet wat ze spraken arabisch wat jij nooit zal kunnen verstaan

12-07-2010, 00:08



Citaat door _De_storthoop:
Het zijn allemaal moslims?

Maar goed, kindhuwelijken komt in vele moslimlanden voor. Want moslims vinden dat ze moeten leven als de profeet. Dus ja, we kunnen stellen dat dit direct gerelateerd is aan de moslimcultuur.



ja het waren allemaal christenen die in het nieuws zijn en allemaal hebben ze kindjes genawkt die vieze blanke westerse pedo's hier ging de topic toch over en niet over jouw NSB propagande in je OT

12-07-2010, 00:09

Citaat door _De_storthoop:
Zie OT. Kijk maar even naar je moslimbroeders.

Vind je het ook zo ongelooflijk walgelijk? Echt om te kotsen gewoon?




Citaat door arab_hier:
ja het waren allemaal[B] christenen die in het nieuws zijn en allemaal hebben ze kindjes genawkt die vieze blanke westerse pedo's hier ging de topic toch over en niet over jouw NSB propagande in je OT[/B]
NSBertje

12-07-2010, 00:10

Citaat door arab_hier:
ja het waren allemaal christenen die in het nieuws zijn en allemaal hebben ze kindjes genawkt die vieze blanke westerse pedo's hier ging de topic toch over en niet over jouw NSB propagande in je OT


toch??

Pagina's : [1] 2