Bekijk volle/desktop versie : ALLE SOORTEN SHEBAKIA( Ramadan )



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

08-07-2010, 15:50
wie heeft er recepten van shebakia, alle soorten plaatsen zou ik zeggen

aangezien het bijna ramadan is, is het leuk om al een voorproefje te hebben.

alvast bedankt voor de meiden die de moeite doen om hun recepten met ons te delen

08-07-2010, 15:52


Ik up met je mee!

08-07-2010, 15:53

Citaat door Jellyfishh:
Ik up met je mee!




yeeeh

08-07-2010, 17:13
Recept van -kiki-
Bloemshebakkia met tang gemaakt

--------------------------------------------------------------------------------



250 gr meel
2 kleine eieren
150 ml melk (kan ook wat meer zijn)
snufje zout
1 zakje vanillesuiker

verder:
Honing
sesamzaad

Meng de eieren, melk, zout, vanillesuiker en kaneel
voeg dan de meel al klopt beetje bij beetje toe tot er geen klontjes in zit. (het is een vloeibaar mengsel)
Verhit de olie op midden stand
dompel een paar sec. De tang in de hete olie.
Laat de tang een beetje druppel en afkoelen ongeveer 5 sec. en dep de tang de hleft van de bloemvorm in het deeg.
Doe de tang in de hete olie schud een beetje en voorzichtig met de tang in de olie en het deeg laat zich vanzelf van de tang los.
Bak het tot ze een mooie goud kleurtje hebben.
Smelt de honing en doe in de honing een halve thl. kaneel erin, en dompel de bloem chebbakia gelijk na het bakken in de honing.
Laat het ff in de honing en haal het uit de honing, strooi gelijk sesamzaad erop.

08-07-2010, 20:43


Ik had een boek met het recept, maar ik denk bij mij schoonmoeder gelaten, als ik het boek terug heb zal ik zeker plaatsen

liefs

09-07-2010, 12:48

Citaat door Jellyfishh:
Recept van -kiki-
Bloemshebakkia met tang gemaakt

--------------------------------------------------------------------------------



250 gr meel
2 kleine eieren
150 ml melk (kan ook wat meer zijn)
snufje zout
1 zakje vanillesuiker

verder:
Honing
sesamzaad

Meng de eieren, melk, zout, vanillesuiker en kaneel
voeg dan de meel al klopt beetje bij beetje toe tot er geen klontjes in zit. (het is een vloeibaar mengsel)
Verhit de olie op midden stand
dompel een paar sec. De tang in de hete olie.
Laat de tang een beetje druppel en afkoelen ongeveer 5 sec. en dep de tang de hleft van de bloemvorm in het deeg.
Doe de tang in de hete olie schud een beetje en voorzichtig met de tang in de olie en het deeg laat zich vanzelf van de tang los.
Bak het tot ze een mooie goud kleurtje hebben.
Smelt de honing en doe in de honing een halve thl. kaneel erin, en dompel de bloem chebbakia gelijk na het bakken in de honing.
Laat het ff in de honing en haal het uit de honing, strooi gelijk sesamzaad erop.



De eertse shebakia is binnen ,
thanks

09-07-2010, 19:32
up

ziet er lekker uit ik ga het ook uit proberen!

10-07-2010, 12:31
kom op , waar zijn al die keukenprinsessen???,

11-07-2010, 00:03
Up voor jou leuke topic

12-07-2010, 21:28
Waar verkopen ze die tang voor bloem chebakia in nederland????

En ben al heel lang zoek naar een recept hier gezien op m.nl.
Het hete volgens mij vogelnestjes was ook een soort chebakia en zat filmpje bij.
Wie o Wie heeft deze recept voor mij.
alvast bedankt.

12-07-2010, 22:05
Dit zijn een aantal recepten die ik ooit van deze site en/of ander sites heb gehaald. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Deze recepten zijn dus niet van MIJ !!

Sigaar; Bamboekoekjes
Ingrediënten:

250 ml Melk
-1 ei
- 1 eetlepel suiker
- 1/2 bakpoeder
- 1 eetlepel olie
- Meel

- Honing
- meska elhora (arabische gum)
- grofe amandelen

Bereidingswijze:


Kneed het deeg net als Ka3b Al3azel, een beetje stevig.
Doe de meska el Hora in de honing dit is om de honing goed aan het koekje te laten plakken.

Maak van het deeg een hele dunne plak.
Snij het deeg in dunne reepjes.

Wikkel het deeg om de bamboestokjes heen, in het begin een beetje dik.
Plak het uit einde met een beetje water aan elkaar.

Bak de bamboestokjes heel even in de hete olie, ze moeten nog wit zijn.


Haal de koekjes van de bamboestokjes en gooi ze weer in de olie, bak ze nu goudbruin.
Dompel ze daarna in de honing.


Bestrooi ze met de grof gehakte amandelen.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXX

Shebakia El3ien

Benodigdheden voor het deeg:

x 500 gram meel.
x 50 gram gesmolten boter.
x 100 ml rozewater.
x snufje zout.
x water

Benodigdheden voor het bakken:

x pizzapan.
x een frituurpan/ koekenpan met zonnebloemolie.

Benodigheden voor de decoratie.

x 1 potje honing (die van aldi is )
x 50 ml rozewater.
x licht bruin gebakken sesamzaad

Bereidingswijze deeg

x Meng alle ingrediënten door elkaar behalve het water.
x Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een zacht, wat plakkerig,
soepel deeg krijgt.
x Laat je moeder helpen als dit jouw eerste keer is. Moeders zijn 'the best'
wat betreft kneden van deeg
x Maak van het deeg een grote bal.

x Maak van de grote bal kleine balletjes.
x Ongeveer zo groot als een golfbal.
x Dek de balletjes af met plastic. Zo voorkom je uitdrogen


x Bestuif het werkblad met meel.
x Neem een balletje deeg en een deegroller.
x Dit is het belangrijkste, vind ik, van het hele recept!!
x Je gaat het deeg uitrollen. Rollen, rollen, rollen totdat...
x het deeg heel dun in.
x Je moet bijna door het deeg heen kunnen kijken.
x Hoe dunner het deeg, des te mooier de shebakia.

x Zet de pizzapan op stand 1.
x Pak het deeg voorzichtig op en leg het in de pizzapan.
x Het deeg moet heel licht kleuren.
x Het moet alleen wat steviger worden.
x Laat het vooral niet bruin worden.


x Vervolgens ga je het deeg voorzichtig rollen.
x Rol het niet te strak op maar heel losjes.


x Maak een meelpapje. Dat doe je door twee afgestreken eetlepels meel te
mengen met een eetlepel water.
x Breng een dunne laag meelpapje aan op de buitenste rand. Zie foto.


x Vervolgens rol je het helemaal dicht.
x Nu heb je dus een opgerold stuk deeg.
x Pak vervolgens een schone keukenschaar.
x Pak de rol en begin schuin stukjes te knippen.
x Maak stukjes van ongeveer 1 tot anderhalve cm.


x Leg alle stukjes bij elkaar op een bord.
x Werk zo al het deeg af...

•Zet de frituurpan/koekenpan met de olie aan.
•Laat de olie goed heet worden.
•Laat de Shebakia er voorzichtig invallen.
•Bak de shebakia mooi bruin.
•Hier mag je zelf weten hoe bruin. Mijn moeder houdt van donkere Shebakia
terwijl mijn man vindt dat shebakia licht moet zijn.
•Haal de Shebakia er met een spatel uit en laat uitlekken op een stuk
keukenpapier.


•Laat de honing met de rozewater op een laag vuur warm en vloeibaar worden.
•De honing mag zeker niet koken
•Als de honing vloeibaar is, haal je de pan van het vuur.
•Laat nu de shebakia in de honing glijden en laat het ongeveer 4 minuten
intrekken.
•Haal de Shebakia uit de pan en doe ze in een vergiet.
•Bestrooi meteen met sesamzaad.


XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXX

Chabakia

Nodig:

1kg bloem
250 g sesamzaad kort in de oven gebakken en fijn gemalen
2 eetl.gemalen anijs
1 eetl.kaneel
beetje safraan lhor
2 eieren,ieder 55g
150g boter gesmolten
beetje zout
30 g suiker
1 thl.verse gist
ongeveer 320 ml water

Maak een ei van 55g een klein beetje open aan de bovenkant,maak leeg en weeg
daarmee onderstaande ingredienten:
1 ei olijfolie
1 ei azijn
1 ei mazhar

extra:
olie om te bakken
honing
sesamzaadjes om mee te bestrooien

Week de safraan in de mazhar,meng alle ingredienten en kneed het deeg goed
doe er steeds een klein beetje water bij,het deeg moet niet te zacht zijn
maar ook niet tehard als je wil kan je het op het laatst nog kort door de
keukenmachine halen(1,2,3).
Maak er balletjes van tergrote van een sinaasappel.Pak een bal deeg en rol
uit maak een 4kant als(afb.1),snij in elke 4kantje 4x(afb2).Pak een 4kantje
pak de 1ste,3de en 5d baan(afb3)en draai binnenste buiten(afb4)druk een
beetje op de puntjes zodat het niet open gaat tijdens het bakken.
Bak op middelmatig vuur,en dan in de honing die je aubain-marie heb
opgewarmd(daarna het vuur uit zetten honing mag niet koken)laat ze in de
honing tot dat je de volgende lading uit de olie wil halen. De chabakia
meteen met sesamzaad bestrooien als het nog warm is.

13-07-2010, 10:41
Jellyfish hallo lieverd alles goed met je ?
Ben je zwanger?

13-07-2010, 13:03



Citaat door weetniet:
Dit zijn een aantal recepten die ik ooit van deze site en/of ander sites heb gehaald. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Deze recepten zijn dus niet van MIJ !!

Sigaar; Bamboekoekjes
Ingrediënten:

250 ml Melk
-1 ei
- 1 eetlepel suiker
- 1/2 bakpoeder
- 1 eetlepel olie
- Meel

- Honing
- meska elhora (arabische gum)
- grofe amandelen

Bereidingswijze:


Kneed het deeg net als Ka3b Al3azel, een beetje stevig.
Doe de meska el Hora in de honing dit is om de honing goed aan het koekje te laten plakken.

Maak van het deeg een hele dunne plak.
Snij het deeg in dunne reepjes.

Wikkel het deeg om de bamboestokjes heen, in het begin een beetje dik.
Plak het uit einde met een beetje water aan elkaar.

Bak de bamboestokjes heel even in de hete olie, ze moeten nog wit zijn.


Haal de koekjes van de bamboestokjes en gooi ze weer in de olie, bak ze nu goudbruin.
Dompel ze daarna in de honing.


Bestrooi ze met de grof gehakte amandelen.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXX

Shebakia El3ien

Benodigdheden voor het deeg:

x 500 gram meel.
x 50 gram gesmolten boter.
x 100 ml rozewater.
x snufje zout.
x water

Benodigdheden voor het bakken:

x pizzapan.
x een frituurpan/ koekenpan met zonnebloemolie.

Benodigheden voor de decoratie.

x 1 potje honing (die van aldi is )
x 50 ml rozewater.
x licht bruin gebakken sesamzaad

Bereidingswijze deeg

x Meng alle ingrediënten door elkaar behalve het water.
x Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een zacht, wat plakkerig,
soepel deeg krijgt.
x Laat je moeder helpen als dit jouw eerste keer is. Moeders zijn 'the best'
wat betreft kneden van deeg
x Maak van het deeg een grote bal.

x Maak van de grote bal kleine balletjes.
x Ongeveer zo groot als een golfbal.
x Dek de balletjes af met plastic. Zo voorkom je uitdrogen


x Bestuif het werkblad met meel.
x Neem een balletje deeg en een deegroller.
x Dit is het belangrijkste, vind ik, van het hele recept!!
x Je gaat het deeg uitrollen. Rollen, rollen, rollen totdat...
x het deeg heel dun in.
x Je moet bijna door het deeg heen kunnen kijken.
x Hoe dunner het deeg, des te mooier de shebakia.

x Zet de pizzapan op stand 1.
x Pak het deeg voorzichtig op en leg het in de pizzapan.
x Het deeg moet heel licht kleuren.
x Het moet alleen wat steviger worden.
x Laat het vooral niet bruin worden.


x Vervolgens ga je het deeg voorzichtig rollen.
x Rol het niet te strak op maar heel losjes.


x Maak een meelpapje. Dat doe je door twee afgestreken eetlepels meel te
mengen met een eetlepel water.
x Breng een dunne laag meelpapje aan op de buitenste rand. Zie foto.


x Vervolgens rol je het helemaal dicht.
x Nu heb je dus een opgerold stuk deeg.
x Pak vervolgens een schone keukenschaar.
x Pak de rol en begin schuin stukjes te knippen.
x Maak stukjes van ongeveer 1 tot anderhalve cm.


x Leg alle stukjes bij elkaar op een bord.
x Werk zo al het deeg af...

•Zet de frituurpan/koekenpan met de olie aan.
•Laat de olie goed heet worden.
•Laat de Shebakia er voorzichtig invallen.
•Bak de shebakia mooi bruin.
•Hier mag je zelf weten hoe bruin. Mijn moeder houdt van donkere Shebakia
terwijl mijn man vindt dat shebakia licht moet zijn.
•Haal de Shebakia er met een spatel uit en laat uitlekken op een stuk
keukenpapier.


•Laat de honing met de rozewater op een laag vuur warm en vloeibaar worden.
•De honing mag zeker niet koken
•Als de honing vloeibaar is, haal je de pan van het vuur.
•Laat nu de shebakia in de honing glijden en laat het ongeveer 4 minuten
intrekken.
•Haal de Shebakia uit de pan en doe ze in een vergiet.
•Bestrooi meteen met sesamzaad.


XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXX

Chabakia

Nodig:

1kg bloem
250 g sesamzaad kort in de oven gebakken en fijn gemalen
2 eetl.gemalen anijs
1 eetl.kaneel
beetje safraan lhor
2 eieren,ieder 55g
150g boter gesmolten
beetje zout
30 g suiker
1 thl.verse gist
ongeveer 320 ml water

Maak een ei van 55g een klein beetje open aan de bovenkant,maak leeg en weeg
daarmee onderstaande ingredienten:
1 ei olijfolie
1 ei azijn
1 ei mazhar

extra:
olie om te bakken
honing
sesamzaadjes om mee te bestrooien

Week de safraan in de mazhar,meng alle ingredienten en kneed het deeg goed
doe er steeds een klein beetje water bij,het deeg moet niet te zacht zijn
maar ook niet tehard als je wil kan je het op het laatst nog kort door de
keukenmachine halen(1,2,3).
Maak er balletjes van tergrote van een sinaasappel.Pak een bal deeg en rol
uit maak een 4kant als(afb.1),snij in elke 4kantje 4x(afb2).Pak een 4kantje
pak de 1ste,3de en 5d baan(afb3)en draai binnenste buiten(afb4)druk een
beetje op de puntjes zodat het niet open gaat tijdens het bakken.
Bak op middelmatig vuur,en dan in de honing die je aubain-marie heb
opgewarmd(daarna het vuur uit zetten honing mag niet koken)laat ze in de
honing tot dat je de volgende lading uit de olie wil halen. De chabakia
meteen met sesamzaad bestrooien als het nog warm is.



dank je wel meid om te plaatsen

14-07-2010, 13:06
hier op you tube kan je kijken hoe je schebakia maakt
heel leuk en duidelijk
geniet

http://www.youtube.com/watch?v=gX1v6D6_qyk&feature=related

14-07-2010, 13:07
http://www.youtube.com/watch?v=29KK8O6yJlY&feature=related

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12