Bekijk volle/desktop versie : paars-plus won meeste zetels



05-07-2010, 18:15
(Novum) - Paars-plus is de meest voor de hand liggende coalitie, omdat de vier partijen die daaraan mee doen gezamenlijk zestien zetels hebben gewonnen. Dat schrijft oud-informateur Herman Tjeenk Willink in zijn eindverslag aan koningin Beatrix.

Tjeenk Willink moest kijken wat voor coalities er mogelijk waren sinds duidelijk was dat een rechts kabinet (VVD, PVV en CDA) er niet zou komen. Hij kwam tot de conclusie dat onderhandelingen over paars-plus van start moeten gaan. VVD, PVV en CDA haalden samen vier zetels meer dan in 2006. Alleen het CDA verloor.

Andere combinaties liggen volgens Tjeenk Willink minder voor de hand. VVD, PvdA en CDA hebben samen bijvoorbeeld veertien zetels verloren.

Tjeenk Willink benadrukte maandag op een persconferentie dat er niet meer tijd verspild moet worden met praten over 'mogelijkheden die op niets uitlopen', en dat er daarom inhoudelijk moet worden onderhandeld over paars-plus.

Koningin Beatrix heeft maandag de VVD'er Uri Rosenthal en de PvdA'er Jacques Wallage benoemd tot nieuwe informateurs. Onder hun leiding gaan nu de onderhandelingen tussen VVD, PvdA, D66 en GroenLinks van start.


Bron: http://nieuws.nl.msn.com/algemeen/article.aspx?cp-documentid=154036944

05-07-2010, 19:27


beide informateurs zijn Joods.

Jood No 4 kan aan het lijstje worden toegevoegd

http://www.nu.nl/politiek/2269184/irritatie-kongsi-opmerkingen-harry-mens.html

05-07-2010, 20:18
Ze kunnen mooie praten in de tweede kamen maar een ding is zeker.
De kiezer heeft een diepe zwaaie naar rechts gemaakt en geen enkele linkse partij kan wat recht is krom praten. al doen ze net nu alsof hun neus bloeit.

vvd pvv en cda was in deze de beste oplossing. daar blijf ik bij.