Bekijk volle/desktop versie : Bommenleggers van amper vijf jaar oud in Afghanistan



Pagina's : [1] 2 3 4

01-07-2010, 08:53
Kinderen niet ouder dan vijf jaar worden door de taliban ingeschakeld om bommen te plaatsen en wapens te dragen. De nieuwe tactiek is een triest dieptepunt in de oorlog in Afghanistan en bewees al dodelijk efficiënt te zijn.
De voorbije vijf maanden is het aantal kinderrebellen in het plaatsje Sangin vervijfvoudigd, zo schrijft de Daily Telegraph op zijn website. In totaal 40 kinderen zijn in de regio aan de slag bij wapentransporten, opdrachten voor de taliban en het plaatsen van explosieven. Militaire inlichtingendiensten bevestigen dat minstens twaalf kinderen in het gebied rond Sangin geregeld worden ingezet alleen al om bommen aan te brengen.

"Ouders vrezen taliban"

De taliban nemen hun toevlucht tot deze techniek omdat ze weten dat Britse troepen niet snel geneigd zullen zijn om het vuur te openen op kinderen, zelfs niet als die betrapt worden terwijl ze geïmproviseerde explosieven aanbrengen. De 'reguliere' taliban-bommenleggers in Afghanistan krijgen bovendien steeds meer te lijden van gesofisticeerde opsporingsmethoden van de Westerse troepen in het land.

In één incident legden beveiligingscamera's vast hoe twee kinderen van nog geen tien jaar oud een zelfgemaakte bom in een gat plaatsten en vervolgens afdekten met stenen en aarde. "Ze wéten dat we niet zullen vuren op die kinderen", zucht een bron bij de Royal Marines in Sangin. "Op die leeftijd zijn die jongetjes zich ook niet bewust van de risico's - ze doen alles om wat bij te verdienen. Het is pure uitbuiting. Ook de ouders van de kinderen in kwestie maken zich grote zorgen, maar ze zijn tegelijk doodsbang van de taliban."

Omgekomen bij eigen bom

Van de 44 bermbommen die de voorbije maanden nabij Sangin werden gevonden, zou een vijfde door kinderen zijn aangebracht. Minstens één jongetje kwam om toen een explosief te vroeg afging, zo bleek toen zijn kompanen gevonden werden nabij een legerbasis. Eén van hen verloor zijn hand bij het ongeluk, de andere werd gevonden met batterijen, tape en elektrische draden bij zich."

"Die kinderen worden van jongsaf volledig geïndoctrineerd," zegt majoor Ed Moorhouse, commandant van de plaatselijke Charlie Company. "Ze zijn gehard in de strijd."

De jongetjes worden ook in de strijd gegooid om een praatje te slaan met soldaten of officieren, die dan afgeleid worden en zo een makkelijker doelwit vormen voor schutters, of moeten geweren en granaten voorbij wegblokkades smokkelen. (hlnsydney/tw)

01-07-2010, 08:59


Psyops. Dit zeiden de Amerikanen ook in Vietnam terwijl dit nauwelijks gebeurde.
Als er vanaf nu kleuters worden vermoord, kan de NATO zeggen dat het terroristen waren en de gehersenspoelde schapen voor de TV zullen dat meteen geloven.

01-07-2010, 09:22
jaja laat die filmpje..

01-07-2010, 09:24
Ze zijn aan het verliezen en nu willen ze een mooie smoes zoeken waarom ze verliezen: Jaa we doden geen kinderen ook al willen ze ons vermoorden nee dat doen we niet dat deden we in Irak ook niet en Afghanistan doen we helemaal al niet wij gooien bommen op plekke waar geen kinderen zijn en dus als ze bommen leggen kunnen wij er niks tegen doen kijk daarom verliezen wij..

Welke domme mongooltje gelooft het?

01-07-2010, 09:34


Verbaast me niets dat ze zich tot dit soort handelwijzen verlagen.

01-07-2010, 09:34

Citaat door Charizard:
Je bent blind. De laffe Taliban worden afgeslacht.

En terecht.

Hahhahaha kijk die wanhoops acties van jullie...
ik lees al 3 dagen sinds jullie harde klappen hebben gevangen dat jullie janken om de Taliban en die doden van gisteren en eergisteren hebben jullie niet eens opgeteld bij die 100 doden. Verschud echt verschud.

01-07-2010, 09:44

Citaat door Charizard:
Zoland de deathcount van de Taliban zo veel hoger uitvalt als die van de westerse troepen gaat de missie goed.

Je kan wel blijven roepen dat ze 'winnen'' maar dat slaat nergens op; De cijfers liegen er niet om. De Taliban worden afgeslacht.

Daarom controleren jullie maar 3 procent van heel Afghanistan..
Daarom worden jullie aangevallen in je eigen basis?
De feiten liegen er niet om niet de Navo maar de Taliban vallen telkens aan.
Jullie aanval in Marjah is al mislukt.. Het enige waar westerse bezetters veilig zijn is in hun basis en daar hebben ze het al druk genoeg om zichzelf te verdedigen.

01-07-2010, 09:50

Citaat door Charizard:
En nog vallen de Taliban bij bosjes. De Taliban zijn een ongeorganiseerd stelletje woestijnratten die een wanhoopsoffensief voeren.

Wanhoops offensief die jullie afslacht ja..

01-07-2010, 15:48
Taliban is vreselijk! En handelt echt niet in de geest van de Islam al denken ze dat zelf wel.

01-07-2010, 15:53

Citaat door ReleasePeace2th:
Wanhoops offensief die jullie afslacht ja..


De tijd zal het leren aghi, kijk maar naar de terugtrekking van de militairen eind 2010, gewoon een kwestie van sabr dit

01-07-2010, 15:58

Citaat door Jenny_Talya:
Maar wat vind jij er nou van dat die Talibanhonden dit met kleine kinderen doen in naam van Allah?


Alleen de zwakken en laffen laten kinderen dit soort zaken doen; maar ik zou niet alle berichten geloven die je leest over deze oorlog..

Vraag je je nooit af hoeveel vrouwen en kinderen er bij de NATO aanvallen omkomen? Denk goed na over wat hier de waarheid is zuster....

01-07-2010, 15:58
Salaam
De hedendaagse persagentschappen en persbureaus worden (alsof je dat niet wist) gecontroleerd door de zionistische lobby's.Dus als je wat ziet op het nieuws moet je het niet direct geloven zeker niet als het i.v.m Moslims of Afghanistan gaat.
Wassalaam

01-07-2010, 16:04



Citaat door Yassin1990:
Salaam
De hedendaagse persagentschappen en persbureaus worden (alsof je dat niet wist) gecontroleerd door de zionistische lobby's.Dus als je wat ziet op het nieuws moet je het niet direct geloven zeker niet als het i.v.m Moslims of Afghanistan gaat.
Wassalaam


Enkel Al Yazeera is waar natuurlijk

01-07-2010, 16:05
Salaam
Sorry maar de Taliban zijn niet fout, Stel je dit voor..Er komt een amerikaan in je huis en die maakt alles kapot... zou je jezelf er niet tegen verdedigen?
I am sorry maar je hele beeld van de Taliban is gevormd door wat je ziet op het nieuws en hoort op de radio... En die worden gecontroleerd door joden. Propaganda op zn zuiverst. Ik geloof nix wat die amerikaanse/britse honden zeggen. Allahoe a3lam
Wassalaam

01-07-2010, 16:07

Citaat door Simcha:
Enkel Al Yazeera is waar natuurlijk

Zelfs Al Jazeera want die werd een paar keer geblokkeerd door "ik weet niet wat" omdat die berichten van Osama wilde uitzenden een paar jaar terug... Dan zie je hoever de zionistische lobbies al zitten.

Pagina's : [1] 2 3 4