Bekijk volle/desktop versie : Van der Sloot naar gevangenis



12-06-2010, 02:25
Van der Sloot naar gevangenis
Uitgegeven: 11 juni 2010 21:56
Laatst gewijzigd: 11 juni 2010 22:29
LIMA - Joran van der Sloot, die wordt verdacht van de moord op de Peruaanse Stephany Flores, is overgebracht naar de gevangenis Miguel Castro Castro in de Peruaanse hoofdstad Lima.
© AFP

Dat hebben de Peruaanse krant El Comercio en het radiostation RPP vrijdag bericht.

Hij zit in hetzelfde paviljoen als een Colombiaanse huurmoordenaar, die van de moord op een bekende zakenvrouw in het Zuid-Amerikaanse land wordt verdacht, aldus El Comercio.

In de gevangenis Miguel Castro Castro zitten personen die van zware misdrijven worden verdacht of daarvoor zijn veroordeeld.

Van der Sloot wordt moord met voorbedachten rade en diefstal ten laste gelegd. Volgens de onderzoekspolitie Dirincri heeft hij Stephany Flores 8100 euro afhandig gemaakt.

Toen hij bij het Paleis van Justitie in de auto in stapte die hem naar de gevangenis zou vervoeren, schreeuwden boze Peruanen ''buitenlander, moordenaar'' en gooiden vuilnis naar hem, schrijft El Comercio.

http://www.nu.nl/buitenland/2268050/van-sloot-gevangenis.html

12-06-2010, 02:33


Dit is toch wat je iedere moordenaar gunt eigenlijk.

12-06-2010, 11:46
als hij na 15 jaar eruit komt heet hij Joranda


denk dat hij daar geen zeepie moet laten vallen onder de douche haha

12-06-2010, 11:47

Citaat door KickboxerDesRue:
als hij na 15 jaar eruit komt heet hij Joranda


denk dat hij daar geen zeepie moet laten vallen onder de douche haha


Hebben ze daar douches dan?

12-06-2010, 12:09


hij zal zijn dood daar vinden

12-06-2010, 12:39

Citaat door wisper:
hij zal zijn dood daar vinden


Joran alleen in cel uit angst voor moord



Joran van der Sloot, die inmiddels in de zwaarbewaakte Castro Castro gevangenis vastzit, heeft gevraagd om alleen in een cel te zitten omdat hij bang is vermoord te worden door andere gedetineerden. Vrijdag werd Joran in staat van beschuldiging gesteld, waardoor hij nu verdacht wordt van de moord en de beroving van Stephany Flores.

Aanklacht Van der Sloot toch moord
'Schande' en 'moordenaar' riepen boze omstanders vrijdag, toen Van der Sloot in de gevangenis aankwam. Hij kreeg bovendien een krop bedorven sla naar zijn hoofd gegooid. Hij werd vervolgens naar een afgesloten deel aan de oostkant van de gevangenis in de Peruaanse hoofdstad Lima gebracht.
Hij heeft daar volgens de gevangenisdirecteur het traditionele Peruaanse gerecht seco de pollo gegeten. Van der Sloot zit in een cel in de buurt van het kantoor van de directeur. In dat deel van de gevangenis bevindt hij zich in het gezelschap van een Colombiaanse huurmoordenaar en een burgemeester die geld heeft witgewassen.

Celstraf

Van der Sloot zou Stephany Flores na een potje poker in een casino in een hotelkamer hebben omgebracht. Hij zou haar neus hebben gebroken waarna zij werd gewurgd. Daarna zou hij haar portemonnee hebben leeggehaald en in haar jeep zijn weggereden. Het ging om geld ter waarde van bijna 250 euro en twee creditcards.
Als Van der Sloot schuldig wordt bevonden kan hij een celstraf tussen de 15 en 35 jaar krijgen. Het is nog onduidelijk wanneer zijn proces begint.



http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1389468.ece/Joran_alleen_in_cel_uit_angst_voor_moord