Bekijk volle/desktop versie : kip bastilla



Pagina's : [1] 2

06-08-2004, 16:37
kan iemand mij het recept geven voor lekkere kipbastilla....vis is niet echt orgineel meer

06-08-2004, 16:54


Ik zou eerder zeggen dat kipbastilla niet meer orgineel is.

eerst was het kip en toen visbastilla, dus het is nu allebei wel uit..


Ik zal mijn recept opzoeken, ik heb nu geen tijd om te typen..

Je kan ook bij de topic van Amitaf kijken, dat zijn wel recepten uit een kookboek, maar je kan het wel uit proberen.



06-08-2004, 20:00
als je zou willen opzoeken heeeeel graag....ik weet wel hoe je die vis moet maken maar kip niet....aan aangezien ik vis al best vaak heb gemaakt wil ik nu wel iets anders proberen....heb je trouwens ook een lekker recept voor marmita???....alvast bedankt meid

xXxXx

06-08-2004, 21:33
check deze topic...
http://forums.marokko.nl/showthread.php?s=&threadid=327105

06-08-2004, 23:40


dank je meid....daar heb ik zeker wat aan, nu alleen nog het recept voor marmita....met lamsvlees, heeft iemand dat???

07-08-2004, 19:11
Ik heb een versie van Bastilla van kip die anders wordt gemaakt dan de orginele. Maar iedereen vindt het lekkerder zoals ik hem maak.

Bastilla van kip is al bijna niet meer in gebruik.
Wat je nu meer gaat zien is de bastilla van gehakt.

Deze is trouwens ook erg lekker.

Mocht je interesse hebben dan kan ik het voor je neerzetten hoe je het maakt.

Groetjes Roses.

07-08-2004, 23:10
hey meid....als je het wil neerzetten heeeel graag....alvast bedankt

xXx Faridah

10-08-2004, 21:04
rosesandmore, zou je alsjeblieft dat recept hier snel neer willen zetten, de tijd begint namelijk te dringen...ik heb het echtttt nodig, alvast bedankt meid

beslema xXxXxXx

10-08-2004, 22:26
Sorry meid dat ik laat reageer.

Ik heb weinig tijd om lange recepten te typen de laatste tijd. Ben erg druk met mijn nieuwe baan en bekaf na 9 uur werken en een lange reis.

Hier komt het recept.

De hoeveelheden moet je zelf bepalen want ik doe het op mijn gevoel.
Het is aan te raden om klein te beginnen en als je het lekker vindt de volgende keer wat meer te doen.

1 kilo gehakt.
2 uien snipperen
knoflook naar smaak
3 wortels grof raspen
tauge
paprika klein blokjes
champignonen kleine blokjes
safraan
gehaktkruiden----niet te veel
komijn
gember liefst vers
peper
zout
ma3gnous
kasbour

1 ei
filodeeg
gesmolten boter

Ui en knoflook glazig bakken, wortelstjes erbij even roerbakken.
Gehakt toevoegen. paprika en champignonen klein snijden en toevoeg.
kruiden toevoegen. even laten rullen het gehakt. dan tauge een paar minuten mee laten bakken. NIET TE LANG. vuur uitzetten en ma3gnous en kasbour toevoegen.
Eitje goed kloppen en door het gehakt roeren zodat het een beetje bakt.
Door de warmte van het gehakt kookt het eitje vanzelf.
laat het gehakt afkoelen.

Besmeer een ronde bakvorm, ( je weet wel ).
leg een paar filobladen zo over elkaar dat ze elkaar overlappen gooi de vulling erin en vouw de bladen punt voor punt weer terug. besmeer elke blad met boter zodat je later een lekker geheel krijgt.
Bedek met andere bladen en vouw ze onder de vulling terug zodat je een mooi egaal geheel krijgt.

in de oven tot het goudbruin is.

en klaar ben je.
Succes en als je vragen hebt dan hoor ik het wel.

Persoonlijk vind ik die van vis het lekkerste.

10-08-2004, 22:38
ontzettend bedankt dat je toch nog even tijd hebt gemaakt om het recept neer te zetten....het is allemaal duidelijk voor wat ik nu zie dus....echt vreselijk bedankt!

xXxXx beslema

25-11-2008, 16:07
Kan iemand mij een foto geven van kipbastilla
Aljeblieft ik heb het nodig voor spreekbeurt:-)

25-11-2008, 16:08
IK moet het hebben voor 1 december want 1 december heb ik hem
Dus stuur me alsjeblieft een foto

27-11-2008, 21:31


kan je mescien fotos plaasten zu wel leuk zijn

03-12-2008, 14:45
dames iemand die kip/vis bastilla recept voor mij heeft ... kunnen jullie mij pmen svp...

alvast bedankt

17-02-2009, 15:35
http://www.smulweb.nl/1044240/koken/recept/Bastilla-met-kip-en-amandelen

Pagina's : [1] 2