Bekijk volle/desktop versie : Iran opent vrouwenbank



08-06-2010, 21:17
MASHAD - Bank Melli, een van de grootste banken in Iran heeft in Mashad, ongeveer duizend kilometer ten oosten van Teheran, een kantoor geopend waar financiële diensten worden aangeboden door vrouwen voor vrouwen. Het is het eerste bankfiliaal speciaal voor vrouwen. Dat heeft financieel dagblad Doniay-e Eghtesda dinsdag gemeld.

De directeur van Bank Melli, Mahmoud Reza Khavari, zei dat het nieuwe kantoor onderdeel is van een poging vrouwen de mogelijkheid te geven te bankieren in een omgeving die vrij is van interactie met mannen. Bovendien laat het volgens Khavari zien dat vrouwen een 'belangrijke rol' spelen bij financiële zaken.

Sinds de Islamitische Revolutie in 1979 hebben de Iraanse autoriteiten aangedrongen op grotere separatie van mannen en vrouwen in ziekenhuizen, parken, universiteiten en het openbaar vervoer. (Novum/AP)

bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/488981/2010/06/08/Iran-opent-vrouwenbank.dhtml

Het gaat steeds beter in Iran: Dat de vrouwen die geen contact willen met mannen alsnog de mogelijkheid wordt geboden om alsnog op de financiele markt een rol te spelen.