Bekijk volle/desktop versie : koekje met anijszaad



04-06-2010, 13:39
Salaam keukenprincesjes,

Heeft iemand een recept voor een koekje waarbij je anijszaad moet gebruiken? ik heb namelijk nog een zak over en is zonde om weg te gooien, ik dacht misschien bestaat er wel een lekker koekrecept of ander lekker recept waarbij ik het kan gebruiken...

Iemand enig idee? barakalahofikom

04-06-2010, 15:56


FEQQAS MET ANIJS
Ongeveer 1 kilo bloem, 50 gram bakkersgist, 1 glas lauwe melk, 1 glas kristalsuiker, 1/2 glas zonnebloemolie, 1/2 glas gesmolten boter, 1 groot glas sesamzaad, 40 gram anijszaad, 1 scheut oranjebloesemwater of rozenwater, 1 mespunt zout.
Hulpmiddelen: bakblik

Voorbereiding: Laat de gist oplossen in de lauwwarme melk en laat dat mengsel even rusten, doe de bloem, de suiker,het sesamzaad en het anijszaad in een kom,voeg er het gistmengsel en het oranjebloesemwater aan toe. Doe er vervolgens de olie en de gesmolten boter bij en kneed het geheel tot een stevig deeg.Verdeel het deeg in drie gelijke "worsten" van 3 cm doorsnede en leg ze op een ingevet bakblik. Dek het deeg af met een schone doek en laat het 2 uur rijzen.

Bereidingswijze: Bak het deeg in een matig warme oven tot het nog nét niet gaat kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bedek het deeg vervolgens tot de volgende dag. Snijdt het deeg in fijne plakjes en leg die op een bakblik. Bak de koekjes vervolgens enkele minuten af in een matig hete oven.



Recept is van Wasila.

04-06-2010, 17:47

Citaat door elfjes:
FEQQAS MET ANIJS
Ongeveer 1 kilo bloem, 50 gram bakkersgist, 1 glas lauwe melk, 1 glas kristalsuiker, 1/2 glas zonnebloemolie, 1/2 glas gesmolten boter, 1 groot glas sesamzaad, 40 gram anijszaad, 1 scheut oranjebloesemwater of rozenwater, 1 mespunt zout.
Hulpmiddelen: bakblik

Voorbereiding: Laat de gist oplossen in de lauwwarme melk en laat dat mengsel even rusten, doe de bloem, de suiker,het sesamzaad en het anijszaad in een kom,voeg er het gistmengsel en het oranjebloesemwater aan toe. Doe er vervolgens de olie en de gesmolten boter bij en kneed het geheel tot een stevig deeg.Verdeel het deeg in drie gelijke "worsten" van 3 cm doorsnede en leg ze op een ingevet bakblik. Dek het deeg af met een schone doek en laat het 2 uur rijzen.

Bereidingswijze: Bak het deeg in een matig warme oven tot het nog nét niet gaat kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bedek het deeg vervolgens tot de volgende dag. Snijdt het deeg in fijne plakjes en leg die op een bakblik. Bak de koekjes vervolgens enkele minuten af in een matig hete oven.



Recept is van Wasila.



Barakalahofik dame heb je het zelf wel eens geprobeerd? en komen deze niet heel droog uit?

04-06-2010, 17:49
Iemand trouwen een heerlijk recept van fqaqasbroodjes???

04-06-2010, 19:45



Citaat door Sharifa__:
Barakalahofik dame heb je het zelf wel eens geprobeerd? en komen deze niet heel droog uit?


Faqqas is een droge koekje, deze recept heb ik zelf niet uitgeprobeerd.