Bekijk volle/desktop versie : Het ware gezicht van (Hizb ut-Tahrir)



02-06-2010, 23:37
Mail

Salaam aleikom wrwb,

In een interview met Dr. Mohammed Jaber, Hoofd van de Executive Committee van Hizb Ut Tahrir (HT), treffen jullie het bewijs waar HT daadwerkelijk voor staat. Dr. Mohammed Jaber is een sji'iet en neemt gegeven dit interview geen afstand van de ideologie van de grootste stroming binnen de shia, namelijk de 12-imam shia. Sterker nog, HT heeft er geen enkele probleem mee als het kalifaat geleid zou worden door iemand die de ideologie van de 12-ima shia zou volgen. De aanhangers van deze sekte worden namelijk gezien als een "volwaardige gelovigen die het recht hebben om een actieve rol te spelen binnen de khilafah, zelfs dat 1 van hen khalief wordt (!)".

Hoe kan het zijn dat de 12-imam shia samen kunnen werken aan een kalifaat, terwijl de standpunten van deze 12-imams shia volledig contrasteren met de standpunten van Ahlul Sunnah? Mochten hier meer informatie over willen, dan kan ik een aantal ideeën van hun aan jullie voorleggen, afkomstig uit hun boek Usul el Kafi. Hierin vermelden deze shia dat hun imaams het gezicht zijn van Allaah (a'oedoe billaah) en dat deze imaams schoon zijn van fouten/zondes en hun lot in eigen hand hebben.

Terugkerend naar dit interview, lees het kritisch door en wees neutraal. Moge Allaah ons leiden naar het goede en moge wij Zijn grootste Fard insha Allah blijven praktiseren. Dat is namelijk de Laa ilaha illa Allaah. Wat mij rest is om de broeders en zusters van HT te vragen om hun verstand te gebruiken en zich niet te laten leiden door de eenzijdige mening van hun partij.

Wa aleikom salaam wrwb,

PS: Link naar het artikel:

http://religion.info/english/interviews/article_474.shtml