Bekijk volle/desktop versie : Del Bosque ziet Nederlands elftal als WK-kanshebber



02-06-2010, 16:46
Spaans bondscoach Vicente Del Bosque denkt dat het Nederlands elftal een redelijk kans maakt op het veroveren van de wereldtitel in Zuid-Afrika. De keuzeheer liet tijdens een persconferentie weten ook Brazilië, Argentinië, Italie, Duitsland en Engeland als potentiële wereldkampioenen te beschouwen.

Dat verklaarde de oefenmeester van Spanje, volgens velen ook een kanshebber op de wereldtitel, woensdag. Del Bosque wil op mogelijk succes in Zuid-Afrika nog niet vooruitlopen. "Verder dan de poule kijk ik niet", liet hij zich eerder al eens ontvallen. "Ons doel is het maximaal aantal punten te vergaren in de groep, maar de sleutel tot succes is om de tegenstanders niet te onderschatten.
"Te veel vertrouwen gaat hand in hand met falen", doceerde de bondscoach. "Wie had er ooit kunnen denken dat de Kaapverdische Eilanden gelijk zouden spelen tegen Portugal?"
Spanje, de regerend Europees kampioen, moet in de poulefase van het WK zien af te rekenen met Zwitserland (16 juni), Honduras (21 juni) en Chili (25 juni).