Bekijk volle/desktop versie : Lezing Sukriman Inholland Rotterdam



26-05-2010, 12:31





Graag nodigen wij jullie uit voor de allereerste activiteit van de nieuw opgezette studentenvereniging INnour. Aanstaande maandag zal de spits worden afgebeten door de begenadigde spreker Remy Soekirman, die ons zal inwijden over de liefde binnen de Islam. Zijn lezing zal het startsein vormen voor vele nog komende activiteiten, die INNour voor dit en komend schooljaar gepland heeft.

Over INNour

Studentenvereniging INNour is opgezet door een werkgroep van studenten, afkomstig van verscheidene hogescholen. De kern van de vereniging bevindt zich echter op Hogeschool INHolland.

Na een aantal – zowel intens als vruchtbare – brainstormsessies hebben wij een gemotiveerd team weten te formuleren: een studentengroep die zich volledig – in de geest van de organisatie – voor de belangen van de studenten zal inzetten. INNour ontleent zijn bestaansrecht aan de diversiteit en de verscheidenheid van culturen binnen het studentenbestand: als weerspiegeling, spreekbuis en belangenbehartiger van een diverse groep studenten.

INNour wil – in het kader van studie- en carrièreontwikkeling – (culturele) drempels en grenzen wegnemen door studenten en jongeren de kans te bieden nieuwe ervaringen op te doen, cultuur te snuiven en – ook buiten het eigen vakgebied – te netwerken. INNour staat voor Educatie, Werk, Islam en Maatschappij.

Lezing Remy Soekirman
De heer Soekirman zal op die dag onze inspiratiebron zijn. Als thema hebben wij gekozen voor ‘Liefde in de Islam’. Wat is de ware betekenis van liefde? Hoe uit deze emotie zich, en hoe kunnen wij deze in positieve zin overbrengen? Of het nu gaat om een moedersliefde, partnerliefde of Goddelijke liefde, een ding staat als een paal boven water… zonder liefde ben je nergens!

TV-maker en schrijver Abdelhakim (bekend van het televisieprogramma Ab & Sal) zal na de lezing een column voordragen. Ook zal er een interactieve quiz worden gehouden, waarbij op een speelse doch educatieve wijze een verdere invulling aan de middag wordt gegeven. Uiteraard is er een pauze, zodat de studenten onder het genot van een drankje kunnen bijpraten en netwerken.



Het programma van maandag 31 mei
12:30 Inloop
13:00 Introductie studentenvereniging & dagprogramma
13:15 Koranrecitatie
13:20 Lezing Remy Soekirman met als thema: “Wat betekent liefde in de Islam?”
14:00 Pauze met versnaperingen
14:15 Columnvoordracht door TV-maker en schrijver Abdelhakim (Ab & Sal)
14:30 Quiz met Jouad
14:45 Afsluiting
Jullie zijn allen van harte uitgenodigd!
Met vriendelijke groet,
Studentenvereniging INnour.

01-06-2010, 23:48


Was een interessante dag, alleen jammer dat die Quiz niet doorging.

01-06-2010, 23:52
wnnr is de volgende?

01-06-2010, 23:55
Vraag ik me ook af!