Bekijk volle/desktop versie : VS breidt clandestiene militaire activiteiten uit in Midden-Oosten



26-05-2010, 01:32
Het aantal clandestiene acties van de VS in het Midden Oosten wordt fors uitgebreid. Daardoor wordt ondermeer "het pad geëffend voor mogelijke militaire aanvallen op Iran", schrijft The New York Times op basis van een geheim document.

De geheime bevel is afkomstig van generaal Petraeus. Als gevolg ervan zullen in landen als Saudi-Arabië, Iran en Somalië militaire acties worden ondernomen door Amerikaanse militairen van de afdeling Special Operations. Zij winnen inlichtingen in en onderhouden contacten met lokale strijdgroepen.
Aanslagen

Voormalig president Bush stelde in 2007 zo'n 400 miljoen dollar ter beschikking voor ondermeer het plegen van aanslagen in Iran. Dit programma werd gehandhaafd onder president Obama en het lijkt erop dat het nu is aangepast voor de langere termijn.

Voorafgaand aan de laatste oorlog met Irak werden ook clandestiene militaire operaties uitgevoerd.
Zorgen

Bronnen in het Pentagon zeggen tegen The New York Times dat zij zich zorgen maken over de geheime order. Die zou gevolgen kunnen heben voor de betrekkingen met de landen waar de militaire acties plaatsvinden.

Ook zouden de militairen als zij worden gepakt, kunnen worden behandeld als spionnen, waardoor zij geen aanspraak maken op de Conventie van Gèneve.
Bron

26-05-2010, 01:37


Obaama heeft zijn geloofwaardigheid wel heel snel en totaal in de WC weg gespeold. Lijkt me dat die zijn Nobelprijs voor de vrede maar moet terug geven!!!

26-05-2010, 01:41
het regime in de VS moet stuk voor stuk kapotgemaakt worden. Tijd voor een revolutie. Tijd voor chaos en wanorde.

26-05-2010, 08:35
Sjonge jonge, 400 miljoen voor aanslagen..
Hoeveel Amerikaanse families kunnen ze daar wel niet mee redden.

26-05-2010, 09:10



Citaat door melkisoranje:
De Nobelprijs is toch maar een joodse prijs.


???

26-05-2010, 09:51

Citaat door alitheflater:
Obaama heeft zijn geloofwaardigheid wel heel snel en totaal in de WC weg gespeold. Lijkt me dat die zijn Nobelprijs voor de vrede maar moet terug geven!!!


OH ja?

Hoeveel Iraanse, Syrische, Jordaanse en Pakistaanse geheime operaties en geheime agenten denk je dat er plaatsvinden en zijn in westerse landen?

Het is van alle tijden dat het ene land in het andere land agenten heeft en vooral in die landen die de 'vijanden' zijn of zeggen te zijn.