Bekijk volle/desktop versie : amerika's agenda van imprealisme zet gewoon door



24-05-2010, 10:50

Citaat door kingmaroc:
De Verenigde Staten steunen het handelsembargo dat Zuid-Korea heeft uitgeroepen tegen Noord-Korea na het zinken van het Zuid-Koreaanse marineschip Cheonan.

De Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak zei dat aanstichter van de aanval op het marineschip, waarbij twee maanden geleden 46 mariniers om het leven kwamen, gestraft moet worden. Vorige week concludeerde een internationaal onderzoeksteam dat de torpedo van Noord-Koreaanse makelij is. Noord-Korea ontkent iedere betrokkenheid.

Noord-Koreaanse schepen mogen niet meer in Zuid-Koreaanse wateren komen en president Lee eist formele excuses van Noord-Korea. „Onder deze omstandigheden is iedere vorm van handel of samenwerking tussen de twee Korea’s zinloos," zei de Zuid-Koreaanse president.

De Verenigde Staten steunen de sancties. „We onderschrijven de eis van president Lee dat Noord-Korea zich onmiddellijk moet verontschuldigen en degene die verantwoordelijk is voor deze aanval moet straffen," zei de Amerikaanse president Barack Obama. „Er moet een einde komen aan de agressieve en bedreigende houding van Noord-Korea."

Zuid-Korea vermoedt dat de aanval, op 26 maart, een wraakactie betrof voor een slag tussen de twee marines eind vorig jaar, die Zuid-Korea won. De beschieting van de Cheonan zou de zwaarste oorlogsdaad tussen de twee landen zijn sinds het feitelijke einde van de Koreaanse oorlog in 1953.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft er bij China op aangedrongen om samen te werken met de Verenigde Staten in hun pogingen om Noord-Korea onder druk te zetten.

Clinton zei vandaag tijdens een Amerikaans-Chinese top in Peking dat het regime in Pyongyang verantwoordelijk moet worden gehouden voor de aanval op de Cheonan. China is de belangrijkste handelspartner van Noord-Korea.
http://www.nrc.nl/buitenland/article2550135.ece/Obama_steunt_Zuid-Koreaans_handelsembargo_tegen_Noord-Korea
.

24-05-2010, 10:52


Nee, Noord Korea is lekker..