Bekijk volle/desktop versie : Mode & Uiterlijk Zelfgemaakte natuurlijke producten



Pagina's : [1] 2

23-05-2010, 00:07
Salaam alaikoem dames,

Na veelvoudig gebruik te hebben gemaakt van producten voor allerlei dingen die me stoorden aan mijn uiterlijk ben ik overgestapt naar het gebruiken van middeltjes die ik zelf maak en dat 100% natuurlijk is. Dus het slaat zeker aan. Tot ver in het verleden werd er gebruik gemaakt van allerlei natuurlijke brouwsels die vrouwen thuis maakten en voor een natuurlijke schoonheid zorgden. Ik zal hier dus links, artikelen en video's neerzetten over producten die je zelf thuis kunt maken tegen allerlei kwaaltjes. Dus voel je vrij om ook een contributie te leveren aan deze topic door ook tips te plaats.

23-05-2010, 00:12


Citroen truc voor je gezicht

http://www.youtube.com/watch?v=9vkCR2ZWAe4

Masker en toner tegen acne/littekens


23-05-2010, 00:16
Asperine masker


23-05-2010, 00:17

23-05-2010, 00:18



23-05-2010, 00:19

23-05-2010, 00:21
Scrubs en Maskers

http://goodlookingladies.hyves.nl/forum/1792348/9s7c/Scrubjes_Maskertjes/?&pageid=5J8ISTQ2OIKG44S80

23-05-2010, 00:23
Jojoba olie voor de huid

De Jojoba struik, Simondsia california, groeit in het wild in de woestijnen van Noord-Mexico en Zuid-Arizona waar het wel tot 60°C heet kan worden. Indianen gebruikten Jojoba-olie al als alles-genezend middel bij huidziekten, oogontstekingen, keelontstekingen en andere kwalen. De olie werd ook voor huid- en haar verzorging gebruikt. Modern onderzoek bevestigde de ontstekings-remmende werking van de olie, wat deze waardevol maakt bij de verzorging van huidproblemen.
De zaden van de Jojobastruik bestaan voor ongeveer 50% uit een vloeibare was die `olie` genoemd wordt. Deze olie, gewonnen door het persen van de zaden, is zeer licht, rijk aan onverzadigde vetzuren en wordt niet ranzig. Omdat de olie niet vet aanvoelt is het een perfecte basis voor make-up en wordt daarom veel toegepast in de huidverzorging. Ze assimileert heel goed met de huid en hydrateert de bovenste huidlagen uitstekend. Vertraagt bovendien de afgifte van talg en is hierdoor bijzonder geschikt voor de verzorging van een vette huid. Door de verzachtende werking is de olie in lage concentraties ook goed voor de verzorging van een droge en gevoelige huid.
Door het hoge gehalte aan tocopherol oxydeert Jojoba-olie langzaam, blijft stabiel en stimuleert het herstel van littekens. Het is een natuurlijke anti-oxidans dus uitstekend geschikt voor de ouder wordende huid. Jojoba-olie reguleert de vochtbalans van de huidcellen, remt de talgproductie en is daarom geschikt voor zowel een droge als een vette huid. Beschermt bovendien de huid en het haar tegen weersinvloeden, heeft een natuurlijke zonnebeschermingsfactor 4 en zorgt ervoor dat de huid langer bruin blijft.

Gebruik Jojoba olie puur of in mengsels o.a. bij; droge of geïrriteerde huid, vette of akne huid, psoriasis, eczeem, littekens, ontstekingen. De olie laat zich goed mengen met etherische oliën en andere basisoliën.

contra-indicatie: geen negatieve huidreacties bekend.

Jojoba olie is niet geschikt voor inwendig gebruik.

Hier een voorbeeld van toepassing in de huidverzorging:
recept voor een gezichtsolie voor de vette huid; 50 ml Jojoba olie, 5 druppels Cypres en 7 druppels Citroen (OF 5 druppels Bergamot en 5 druppels Ylang Ylang)

tip: te koop bij de tuinen

23-05-2010, 00:25
ylang ylang

Volgens de uitdrukking kan iemand in een oogopslag verliefd worden. Het is echter waarschijnlijker dat in zulke gevallen een ander zintuig, en wel de neus een grotere rol speelt. In het oude Egypte werden al de verleidelijkste parfums samengesteld. Ook in Romeinse badhuizen werd volop gebruik gemaakt van geurige oliën.

De olie van de Ylang-Ylangbloem wordt gebruikt in producten voor huidverzorging en vanwege de enigszins zoete, exotische geur, ook veel in parfumerieproducten. Op dit moment is de bloem een 'modeplant' en in wereldbekende parfums is een vleugje van de geur van Ylang-Ylang terug te vinden. Daarnaast heeft de etherische olie uit deze bloem effect op onregelmatigheden in het parasympathische zenuwstelsel, het vermindert hartkloppingen en laat de bloeddruk dalen. Aan Ylang-Ylangolie worden ook kenmerken toegeschreven zoals het zorgen voor een harmonische en rustige sfeer, die stimulerend werken op een goede conversatie, begrip en samenwerking.

Groei

De Cananga Odorata (wilde Ylang-Ylang) is een tropische boom die oorspronkelijk uit Indonesië en de Filipijnen komt. Hij draagt het gehele jaar grote, geurige gele bloemen. De op een treurwilg lijkende boom wordt 20 tot 30 meter hoog en de bloemen kunnen zachtpaars, roze of geel van kleur zijn. De etherische olie wordt, evenals bij de cipresolie gewonnen door waterdampdestillatie van de vers geplukte bloemen. De olie uit de eerste destillatie (ongeveer 40 procent is van de beste kwaliteit. De oliën uit de drie daarop volgende persingen zijn minder geurig en van een lagere therapeutische waarde.

Huidverzorging

Ylang-Ylangolie kent vele toepassingen. Ze wordt gebruikt bij:

- Een droge of gevoelige huid, waarbij de olie gemengd wordt met lavendel of geranium.

- Een onzuivere, vette of acne huid (heeft een ontstekingsremmende werking).

- Het samenstellen van een massageolie. Wanneer er 3 tot 5 druppels olie vermengd worden met een plantaardige olie zoals noten- of tarwekiemolie, krijgt men een heerlijke massageolie. De olie is gemakkelijk te verdelen en trekt snel in de huid.

Tip: te koop bij de tuinen
Tip: in combinatie te gebruiken met jojoba olie aangezien jojoba olie vrijwel geurloos is.

23-05-2010, 00:30
Natuurlijke middelen voor je lichaamsverzorging

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/18062-natuurlijke-middelen-lichaamsverzorging-huid-haar-mond.html

23-05-2010, 00:55

23-05-2010, 01:04
Velen vrouwen ebben een bijzonder schoonheidsritueel, namelijk hun huid een paar keer per week behandelen met vers citroensap! Dit deden ze om hun huid mooi glad en egaal te houden en niet zonder succes.
Citroensap heeft een licht blekende en peelende werking. De reden hiervan is dat citrusvruchten waaronder citroenen, AHA’s bevatten, oftewel fruitzuren. Fruitzuren reinigen de huid diep en doen oneffenheden op de huid, zoals hyperpigmentatie en acnelittekens verdwijnen. Ook wordt de huid gladder waardoor deze er jonger uitziet. Dit schoonheidsritueel wordt vandaag de dag nog steeds toegepast door mensen die last hebben van een oneven tint of onzuivere huid. En wordt tevens gebruikt om de huid stralend te houden. Er gaat daarom ontzettend veel cosmetica
over de toonbank met AHA’s die best wat geld kosten en ook AHA peelings in salons zijn niet voor een ieder te betalen.

Doe het zelf!
Om jezelf een gezichtsbehandeling te geven zoals anderen dat gewend waren heb je niet meer nodig dan een verse citroen.De citroen halveer je en pers je uit, het sap wrijf je gelijkmatig over je huid en laat je 20 minuten zitten. Dit kan de eerste paar seconden enorm prikken op de huid maar dat is normaal. Vervolgens spoel je het sap af en dep je de huid droog. Hierna breng je een verzorgende creme aan. Dit recept is voor ieder huidtype, maar niet geschikt voor mensen met een citrusallergie, een erg gevoelige of beschadigde huid. Als je dit recept uitprobeert is het raadzaam om het eerst op een klein onopvallend plekje te testen.


23-05-2010, 01:08


Eieren voor huid en haar

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/14943-natuurlijk-mooi-met-ei.html

Mochten jullie behoefte hebben aan meer middeltjes dan hoor ik het wel.

23-05-2010, 01:18
iLoveit! Up.

23-05-2010, 01:33
appelazijn voor de huid

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/13812-natuurlijk-mooi-met-azijn.html

Appelcider azijn

Appelcider azijn is echt een natuurlijk wondermiddel. Het is gemaakt van appels en zit boordevol vitaminen en mineralen. Het is ontzettend goed voor je huid, haar en de binnenkant van je lichaam.

Appelcider azijn smaakt vies, een beetje zurig. Je moet het daarom ook niet puur nemen, maar mixen met een glas water. Het nemen van appel azijn heeft zó veel voordelen! Hier een paar: het werkt heel goed tegen allergie, zoals die van dieren, pollen of bepaald eten, sinus infecties (waarom wist ik dit niet eerder?), hoog cholesteron, keelpijn, flauwvallen, schimmelinfecties, brandend maagzuur, hoge bloeddruk én breekt vet af. Het zorgt er zelfs voor dat je mooie zachtroze wangetjes krijgt (als je bijvoorbeeld heel bleek bent zoals ik). Het werkt tegen verkoudheid, Asthma, blaasontsteking, verstopping en de lijst gaat maar door en door!

In Appel azijn zitten de volgende dingen (in het engels): potassium, calcium, magnesium, phosphorous, chlorine, sodium, sulfur, copper, iron, silicon, fluorine, Vitamin C, Vitamin E, Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Provitamin beta-carotene, Vitamin P (bioflavonoids). Veel dus!



Het werkt dus óók goed voor de buitenkant van je lichaam. Het schijnt één van de beste producten te zijn tegen acne. Het neutraliseert de PH waarde van de huid. Een beetje appel azijn op een wattenbolletje, over je gezicht vegen en voila. Dit is een basic natuurlijke tonic die wonderen doet voor je huid. Steeds meer mensen ontdekken dat appel azijn supergoed voor de huid is. Je kan het ook voor shampoo in je haar doen en dan er uit wassen met shampoo (en vervolgens gewoon conditioner doen). Het wast dan alle producten weg die zich opbouwen op je hoofdhuid (‘build-up&rsquo en zorgen er voor dat je hoofd squeeky clean is (niet vaker als 1x in de week doen, ivm hoofd dat te droog kan worden). Als je een muggenbult of puist hebt kan je het daar direct op aanbrengen.

Het werkt trouwens ook tegen fruitvliegjes! Neem een glas, doe er wat appelazijn in, één druppel afwasmiddel en doe er een papiertje in in de vorm van een soort trechter (dus boven een groot gat, onder een kleintje). Zet neer bij de vliegjes en je zal snel van die rotdingen af zijn!


Pagina's : [1] 2