Bekijk volle/desktop versie : Het vastleggen van de Koran



Pagina's : [1] 2

01-08-2004, 14:32
[GLOW=limegreen]Salaam Aleikoem[/GLOW]

Toen Djibriel voor de eerste keer een deel van de Koran voorlas aan de Profeet , probeerde de de Profeet het hem woord voor woord na te zeggen. Allah liet Djibriel hem later vertellen dat niet te doen. Hij moest in plaats daarvan aandachtig naar de Koran luisteren. Toen de Profeet dat deed, maakte Allah het hem mogelijk om alles te onthouden, zonder enige moeite van zijn kant.

Allah zei in de Koran:

Beweeg jouw tong er niet mee (de Koran) om er haast mee te maken. Voorwaar, het is aan Ons hem te doen bewaren en hem voor te doen dragen. Wanneer Wij hem dan heben doen voordragen, volg dan zijn voordracht. {De Edele Koran 75:16-18}

Het was zeer belangrijk dat de Profeet vzmh alles wat aan hem werd geopenbaard onthield, want hij kon niet lezen en schrijven.

De Profeet vzmh heeft alles van de Koran doorgegeven aan zijn metgezellen voordat hij overleed. Hij gebruikte een aantal verschillende manieren om zeker te stellen dat zij het precies zo zouden onthouden en vastleggen zoals hij het had geleerd.

De Profeet vzmh reciteerde altijd diverse delen van de Koran hardop in de gemeenschappelijke gebeden. Zo hoorden zijn volgelingen dagelijks gedeelten van de Koran.


Iedereen die toetrad tot de islam werd gedeelten van de Koran onderwezen om te gebruiken voor de dagelijkse gebeden. Moslims waren daarom altijd bezig om elkaar diverse gedeelten van de Koran te onderwijzen of te leren.


De Profeet vzmh heeft zijn volgelingen verteld dat de beste van hen degenen waren die de Koran leerden en onderwezen. Dit motiveerde hen om zich nog meer in te spannen om de Koran uit het hoofd te leren en het aan anderen te onderwijzen.


Degenen die in staat waren om te lezen en schrijven, werden door de Profeet vzmh opgedragen om diverse delen van de Koran op te schrijven als ze werden geopenbaard. De Profeet vzmh vertelde ze de volgorde waarin ze de verzen moesten vastleggen.
Omdat er geen papier was in Arabië in die tijd, werd de Koran geschreven op alles wat voor handen was. De metgezellen schreven de verzen van de Koran op dadelpalmbladeren, platte stenen, boomschors, hout, gedroogde dierenhuiden en zelfs op de schouderbladen van schapen of kamelen. De verzen van de Koran werden dus bewaard in zowel de harten van de moslims, als op schrift, tijdens het leven van de Profeet vzmh. Sommige mensen traden de islam binnen in diverse stadia van de missie van de Profeet Slechts enkelen hoorden de gehele Koran rechtstreeks van de Profeet Ook waren bepaalde metgezellen beter in het onthouden dan anderen. Dus ook al onthielden ze allemaal gedeelten van de Koran, slechts enkelen waren in staat om de gehele Koran te onthouden tijdens het leven van de Profeet

Toen de Profeet vzmh in het jaar 632 (Chr.) overleed, was de gehele Koran niet opgeschreven in één compleet boek. Het was bewaard op verscheidene stukken schrijfmateriaal en bleef in het bezit van verschillende volgelingen van de Profeet Zij hadden allemaal een gedeelte, maar niemand van hen had alles. Omdat de verzen van de Koran doorlopend geopenbaard werden, tot een paar maanden voor de dood van de Profeet , maakten de metgezellen zich meer zorgen om het te onthouden dan om het allemaal in een boek vast te leggen. Als gevolg daarvan is de bundeling van de Koran in één tekst niet gedaan tijdens het leven van de Profeet vzmh,

deze artikel is nog niet helemaal afgelopen
de rest kan je lezen op http://www.risallah.tk/ 9 de geschidenis van de Koran ) inshallah ,

wa aleikoem salaam

02-08-2004, 11:31



Citaat:
Origineel gepost door Alireza
Bewijs?
Faith.

02-08-2004, 11:32
En de basis van faith?

02-08-2004, 11:36

Citaat:
Origineel gepost door Alireza
En de basis van faith?
Teveel om op te noemen, zoek het maar op.

02-08-2004, 11:41


Logica en overtuiging en basis van overtuiging is oprechtheid, inzicht en spiritualiteit.

02-08-2004, 11:44

Citaat:
Origineel gepost door Alireza
Logica en overtuiging en basis van overtuiging is oprechtheid, inzicht en spiritualiteit.
..en daarom geloof je ook in de soenna....

02-08-2004, 12:03
Tuurlijk niet. Naar de hel met de sunna.

Ik voeg niets toe aan de Koran.

De koran alleen is de spiritiuele leidraad.

Als jij soenniet wilt zijn, ga je gang (wel 1 van de 4 rechtsscholen uitkiezen, anders ben je volgens de sunna een kaafir)

Maar laat mij maar moslim zijn.

02-08-2004, 12:38

Citaat:
Origineel gepost door Alireza
Tuurlijk niet. Naar de hel met de sunna.

Ik voeg niets toe aan de Koran.

De koran alleen is de spiritiuele leidraad.

Als jij soenniet wilt zijn, ga je gang (wel 1 van de 4 rechtsscholen uitkiezen, anders ben je volgens de sunna een kaafir)

Maar laat mij maar moslim zijn.
Je scheld ook de koran uit alibombali;


Heer, doe onder hen een boodschapper opstaan, die hun Uw tekenen zal verkondigen en hun het Boek en de Wijsheid zal verklaren en hen zal louteren. Voorzeker, Gij zijt de Almachtige, de Alwijze. (Baqarah: 129)

02-08-2004, 12:42
HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA,

germ , let op je woorden Nogmaals , en je uitspraken

02-08-2004, 12:44
antwoord: Tuurlijk niet ,

02-08-2004, 12:44

Citaat:
Origineel gepost door Hanif3
Op deze vraag krijg ik nooit antwoord: kwalificeert het verkrachten van gevangen genomen vrouwen als wijsheid? Je kont afvegen met een drietal stenen? Geesten wegjagen met dadels? Duivels in je neusgaten? En noem maar op....
Ik ga je antwoord geven;

De profeet (sas) is een wijze man, en alles heeft zijn bedoelingen; van informatieverstrekking tot BEPROEVINGEN!

Jij snappie?

02-08-2004, 12:47
Damnnn , beter Lezen

02-08-2004, 12:50


een kwestie van goed nadenken & Logisch ,

ben ik nu een bloem ,

02-08-2004, 12:50

Citaat:
Origineel gepost door Hanif3
Wat is een beproeving aan het afvegen van je kont met een oneven aantal stenen?
Het is goed mogelijk dat die hadith is overgeleverd om te checken wiens imaan sterk blijt, ondanks de "onduidelijke" boodschap hierin, en dat is dus een beproeving. Wijs he, de profeet (sas)?

02-08-2004, 12:55
Nou hanif....?

Pagina's : [1] 2