Bekijk volle/desktop versie : Crisis maakt weg vrij voor Verenigde Staten van Europa



19-05-2010, 20:40
Nu de Verenigde Staten van Amerika met behulp van de rating bureaus met succes de euro de grond in geschreven hebben, en Angela Merkel en Nicolas Sarkozy hun bevelen van Obama hebben uitgevoerd zullen de marionetten in Brussel de crisis benutten om de ooit soevereine lidstaten van alle macht te beroven.

Nadat de crisis doelbewust gecreëerd is wordt het Europese economische toezicht op de begrotingen van de landen als 'oplossing' naar voren geschoven. De Europese Commissie krijgt het laatste woord over de financiële plannen van de lidstaten, en - zonder dat de Europeanen iets gevraagd is - trekt Brussel nog meer macht naar zich toe.

De nationale parlementen en regeringen worden nu officieel gedegradeerd tot het circus wat ze eigenlijk al die tijd in feite al waren. De laatste hoop was gevestigd op het Duitse Grondwettelijk Hof, dat de ratificatie van het Verdrag van Lissabon had kunnen tegengehouden. Maar het Hof keurde alles goed en zette zichzelf daarmee definitief buitenspel. De politici in Brussel zijn nu machtiger dan het hoogste rechtsorgaan in Europa's enige economische grootmacht.

Met het laten passeren van het Verdrag van Lissabon kan het Duitse Grondwettelijk Hof hoog en laag springen met uitspraken over de transfer van 750 miljard euro belastinggeld naar de gootbanken; ze hebben er door Lissabon niets meer over te zeggen.

De meeste crises worden kunstmatig veroorzaakt om het gewenste beleid (dat al klaar ligt als oplossing "zonder alternatief&quot te kunnen doorvoeren. Zie The Shock Doctrine van Naomi Klein voor meer.

Ook 'The Secret Financial Network Behind "Wizard" George Soros' van William Engdahl is wat dat betreft de moeite waard. Inderdaad, Soros, van wie elke economiestudent en aankomend beursmagnaat een poster boven het studentenbed heeft hangen, de man die het Engelse Pond al bijna te gronde richtte en nu hetzelfde met de euro probeert.

We zouden misschien een wat bleek betoog houden over dergelijke scenario's in Europa als de hoofdrolspelers van de huidige crisis en de noodmaatregelen het niet zelf zouden toegeven. Zo zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel vorige week donderdag dat de zorgen om de euro voor de EU een geweldige kans betekenden om de economische en politieke unie te versterken: "We hebben een gemeenschappelijke munt, maar we hebben geen gemeenschappelijke economische en politieke unie. Precies dat moeten we veranderen. Dat te bewerkstelligen is de echte uitdaging van deze crisis. We moeten deze crisis aangrijpen om dat te doen wat we eerder verzuimd hebben. Om dat te doen wat ook het Verdrag van Lissabon niet voor elkaar kreeg."




Kan het nog duidelijker? Horen we ergens in de gevestigde media protesten tegen deze machtsgreep? Nee, in heel Europa roepen alle medeplichtige journalisten en zogenaamde experts om het hardst dat het nodig is.

Merkel zei verder: "Hoe moet Europa er over 20 jaar uitzien? Met een beetje geluk, maar vooral met discipline en handigheid zal Europa zich dan van de turbulentie van de huidige economische crisis hersteld hebben. Dat zou het minste zijn. Europa zal daadkrachtiger moeten optreden tegen de problemen die we in de toekomst zullen tegenkomen. Eens we de economische problemen achter ons hebben gelaten durven we het na de gemeenschappelijke Europese munt misschien aan een gemeenschappelijk Europees leger op te richten. Uiteindelijk draait het allemaal om onze normen en waarden: democratie, het bewaken van de mensenrechten, verdere economische groei, een stabiele munteenheid en sociale gerechtigheid. De 21e eeuw kan een Europese eeuw worden."

Begint het langzaam tot u door te dringen? De Europese grootmacht met het grote Duitsland als drijvende kracht? Dat wilden we toch al die tijd allemaal? Hitler in 1945 verslagen? Zijn legers misschien wel, maar zijn gedachtegoed van één groot Europa onder fascistisch bewind verre van.

Maar wacht! Een echte staat heeft niet alleen een munt en een leger, maar ook een verenigd rechtssysteem. Ook daar wordt aan gewerkt: Eurojust.

Zie de Telegraph van 20 april: "Het plan om Eurojust - nu nog een samenwerkingsverband van de verschillende Europese ministeries van Justitie - te veranderen in een instituut dat de bevoegdheid heeft arrestaties te verrichten en onderzoeken in te stellen is de eerste stap op weg naar een Europees Openbaar Ministerie. Het Verdrag van Lissabon heeft de ambities in die richting doen groeien. Men Eurojust politiebevoegdheden geven om zo de "nationale hindernissen voor een functionele strafvervolging" aan de kant te vegen."

Nederlands hoogste rechtbanken zullen worden gedegradeerd tot het niveau van kantonrechters, en zonder enige inspraak van de burger in wat er momenteel in Europa gebeurt mag gevreesd worden dat we binnen 20 jaar in een fascistisch groot-Duitsland leven, waar de banken, de bedrijven en het grootkapitaal het voor het zeggen hebben, en de burger is gereduceerd tot hardwerkende ballast.

Helaas is dat geen complottheorie meer, maar een met eindeloze documentatie bewijsbaar feit.

Talrijke 'denktanks', 'commissies' en 'stichtingen' werken in stilte maar in alle openheid dag en nacht aan het Nieuwe Europa.

Ook aan onderwijs is gedacht, zo lezen we op de Duitse website van de Club van Rome:

"Hartelijk welkom op de website van de CLUB OF ROME Scholen. Hier kunt u alles te weten komen over de mensen, het idee en het concept achter de Club of Rome-scholen. Club of Rome-scholen verleggen de grenzen van het leren - mit een studie-aanbod dat qua concept, methode en inhoud de basisgedachte van de Club van Rome volgt. Bijscholing, het uitwisselen van kennis en ervaring staan centraal in ons netwerk. Vanuit onze ervaringen met veelzijdige, elkaar aanvullende aandachtspunten van onderwijshervorming ontstaat zo de kans vernieuwende en creatieve concepten te ontwikkelen."


Alstublieft.

De crisis is een buitenkansje voor de groot-Europese gedachte en de dames en heren in Brussel laten er geen gras over groeien.


bron

19-05-2010, 20:49


yep

goeie zaak

en dan jagen we met zijn alle de eu ambtenaren over de kling en vestigigen 1 echte eurodemocratie.

19-05-2010, 21:01

Citaat door mardin2:
yep

goeie zaak

en dan jagen we met zijn alle de eu ambtenaren over de kling en vestigigen 1 echte eurodemocratie.


19-05-2010, 23:23
Hoe meer de EU samenwerkt hoe beter. Maar dan moet elke land stinkend haar best doen en ook bijdragen leveren aan de EU.