Bekijk volle/desktop versie : Voeding & Gezondheid Master Cleans Dieet!!!



Pagina's : [1] 2

18-05-2010, 00:44

Hallo,

ik begin morgen met de master cleanse dieet. is er iemand hier die dat eens heeft geprobeerd? je schijnt er echt veel gewicht mee te verliezen in korte periode. ik ben benieuwd.

groetjes


18-05-2010, 00:56


niemand die ervan heeft gehoord of iets.... of is er niemand online op deze tijdstip....

18-05-2010, 10:41
Wat is dat nou??

18-05-2010, 13:45

Citaat door Bogossa20:
Wat is dat nou??


De Master Cleanse (of het limonade dieet) is een detox/ontgiftings kuur dat je lichaam reinigt. Het is bedacht door Stanley Burroughs, een beoefenaar van alternatieve gezondheidszorg. Hij bedacht dit dieet als een programma om de gif/afvalstoffen, afkomstig uit de omgeving en uit ons eten, uit je lichaam te determineren. Sommige mensen gebruiken het om snel mee af te vallen (5 kilo of meer in 10 dagen). Beyonce heeft dit dieet gebruikt om snel 10 kilo af te vallen voor de film 'Dreamgirls". Maar waarschijnlijk verlies je vooral vocht, en komt dat gewicht er gewoon weer aan als je weer normaal gaat eten. De Master Cleanse claimt de gifstoffen in je lichaam te verwijderen en ze te laten verdwijnen, het zou vet wegsmelten tot wel 1 kg per dag! Ook zou het verkoudheid, astma, griep en andere ziektes tegen gaan. Tenslotte zou het zorgen voor een mooiere, egale huid.


18-05-2010, 13:46


Hier nog wat informatie over de Limonade
Het dieet bestaat uit een mix van limoen- of citroensap, ahornsiroop, cayenne peper en “schoon”water.

Voor 1 dag houdt dit in:
-12 eetlepels ahornsiroop
-12 eetlepels vers limoen- of citroensap
-Een halve theelepel cayenne peper poeder
-Iets meer dan anderhalve liter water

Het limoen sap
Helpt de maag te prikkelen om meer verteringssappen aan te maken. Ook helpt het de parasieten uit je lichaam te drijven. Het sap bevat het veel nutriënten en mineralen. Het stimuleert de lever om galsappen uit te scheiden. Deze helpen bij het verbranden van vet in ons lichaam.

Het pure water
Zorgt ervoor dat de voedingsstoffen en goede bacteriën in het lichaam behouden blijven.

De ahornsiroop
Ahornsiroop bevat sucrose. Dit wordt in ons lichaam makkelijk afgebroken. Zodat er snel energie beschikbaar is.

De cayenne Pepper
Deze peper is rijk aan vitamine A. Ook wordt peper beschouwd als een medicinaal kruid. Het zou maagzuur tegen gaan en het zou pijn verminderen. Ook helpt het bij het warm houden van ons lichaam. Bij dit proces worden er veel vetten verbrand. Tenslotte bevat peper bètacaroteen. Dit is een antioxidant en beschermd het lichaam tegen schadelijk stoffen.

Dit moet 10 tot 40 dagen worden gevolgd.

The Salt Water Flush
Behalve de limonade (6-12 glazen/dag) dien je veel water te drinken, maar niet meer dan 2x de hoeveel heid limonade die je per dag drinkt. En dan 's avonds een laxerende thee, en 's ochtends de 'salt water flush'. Dit is een liter water met een theelepel organisch zout zonder jodium, dat je elke ochtend drinkt. Ongeveer een uur later beginnen je darmen te werken ;-) En zo schijn je je darmen helemaal schoon te maken tijdens de kuur. Ik weet niet of het erg prettig is, maar ja

18-05-2010, 13:52
ik begin er dus vandaag mee. ben echt benieuwd. ik ga het 10 dagen doen , 3 dagen rusten en dan weer 10 dagen. mijn doel is om ongeveer 18 kg af te vallen. Ik ben 1.69 m.

huidige gewicht: 78,3kg
streefgewicht : 60 kg

huidige BMI : 27,42
streef BMI : 22,0

18-05-2010, 15:51
wannerr ga je beginnen

18-05-2010, 15:55

Citaat door misnassima:
wannerr ga je beginnen


ik ben er vanochtend aan begonnen. die limonade heeft echt een scherpe nasmaak door die peper. voor de rest valt het wel te drinken


18-05-2010, 18:17
En je drinkt dan alleen die sap of wat?

18-05-2010, 18:32

Citaat door Abriko0sje_:
En je drinkt dan alleen die sap of wat?

ja dat klopt


18-05-2010, 19:32
En kan je die ingredienten dan gwn in AH halen ofz??

18-05-2010, 19:56
Dus als ik het goed begrijp drink je over de hele dag, alleen maar die limonade? Wees realistisch als je stopt met die limonade en weer normaal gaat eten, kom je de dubbele weer aan, en krijg je dus jojo effect.

De beste manier om af te vallen is gewoon om te gaan sporten en om gezond te eten!

18-05-2010, 20:54


In de eerste instantie dacht ik wat is dit weer voor nieuw dieet.

Dus nu de gewone naam van de kuur..................citroensapkuur.


Voor de Citroensapkuur heeft u het volgende nodig:
versgeperst citroensap, liefst van biologische citroenen (u kunt eventueel ook limoenen gebruiken);

1 à 1,5 liter pure C+ Ahornstroop van Madal Bal;

cayennepeper;

zuiver water;

Groene Poeder van Madal Bal;
kruidentheeën, bijvoorkeur Celestial Seasonings;

Een goed multi-vitaminepreparaat of Spirulina (voor tijdens de opbouwdagen).
Het C+ Ahorn-Citroensap-mengsel bereidt u als volgt: Meng per longdrink-glas (van ca. 0,2 liter) 2 eetlepels citroensap (ongeveer een halve citroen) met 2 eetlepels C+ Ahornstroop en voeg daar warm of koud water aan toe met een snufje cayennepeper (ca. 1/10 theelepel). U kunt ook in één keer 2 liter voor de gehele dag aanmaken (20 eetlepels citroen-sap en 20 eetlepels Ahornstroop).

Gedurende tien dagen drinkt u iedere dag 8-12 longdrinkglazen (ca. 2 liter per dag) van dit C+ Ahorn-Citroensap-mengsel.

Aangezien het mengsel alle noodzakelijke spoorelementen bevat, zult u geen honger krijgen. Wanneer u dat wilt, kunt u altijd meer van het mengsel drinken. De stroop bevat 1150 kJ per 100 gr.

De Groene Poeder (een halve tot 1 theelepel), opgelost in een glas water, neemt u in ’s morgens direct na het opstaan en ’s avonds vlak voor het slapen. Dit doet u gedurende de hele kuur. Ook de avond voordat u begint, neemt u Groene Poeder. Groene Poeder heeft een zacht laxerende werking die ervoor zorgt dat u voldoende stoelgang heeft. (Indien een theelepel Groene Poeder te weinig is, of juist te veel en u krijgt krampen, pas dan de hoeveelheid aan.)

’s Ochtends kunt u eventueel - in plaats van Groene Poeder - zout water gebruiken, twee volle theelepels zeezout of steenzout op 1 liter water. Helemaal opdrinken! Ongeveer een half uur na het innemen zullen uw darmen gespoeld worden. Let wel: u kunt zeer misselijk worden van dit water op uw nuchtere maag en willen overgeven. N.B.: als u een hoge bloeddruk, een nier- of hartziekte hebt, mag u géén zout water drinken.

De Celestial Seasonings-kruidentheeën zijn van een perfecte, natuurlijke samenstelling en vormen een welkome afwisseling en aanvulling. Voor de kuur worden voornamelijk Peppermint, Sleepytime, Lemon Zinger en Red Zinger aanbevolen. Deze mélanges bevatten kruiden die het reinigingsproces ondersteunen.

Tenslotte
Drink per dag in totaal tenminste 3 liter vloeistof, bestaande uit het C+ Ahorn-Citroensap-mengsel, de kruidentheeën en eventueel bron-/mineraalwater (zonder toevoeging van koolzuur). Veel drinken zorgt ervoor dat uw uitscheidingsorganen niet al te zeer belast worden door de giffen en afvalstoffen;


gebruik beslist geen ander voedsel of enigerlei voedingssupplementen e.d. Ze verstoren de reiniging;
laat rookwaren voor wat ze zijn. Een reinigingsproces is zinloos als u zich gelijktijdig verontreinigt met dergelijke schadelijke stoffen.
Wat u verder kunt doen tijdens de reiniging
Gun uzelf ook geestelijk rust en doe zo veel mogelijk waar u plezier en zin in hebt.

Beweeg! Bewegen bevordert de afbraak van overtollig vetweef-sel, zorgt voor zuurstoftoevoer, leidt de aandacht af en houdt u fit. Bovendien houdt u hiermee uw spieren intact want niet alleen vet wordt verbrand maar ook spierweefsel. Door uw spieren regelmatig te gebruiken, voorkomt u dit.

Doe ademhalingsoefeningen.x Juist ademhalen leidt tot levenskracht en zelfbewustzijn. Ook via de ademhaling worden afvalstoffen uitgescheiden en voedingsstoffen opgenomen.

Neem voldoende nachtrust; slapen geeft uw lichaam de gelegenheid zich te herstellen.

Kleed u warm aan. Door de reiniging kunt u het koud krijgen want er vindt geen verbranding van vast voedsel plaats èn u verliest vet.

Zoek afleiding op de momenten dat u gewend bent te eten. Een film zien in de bioscoop is bijvoorbeeld een uitstekende manier om de maaltijd te vergeten.

Laat u masseren. Het is erg goed voor de doorbloeding en helpt bij de schoonmaak. Buikmassage (rechtsom) stimuleert de darmen. (zie de literatuurlijst)

Plaats ’s avonds een warme kruik op de nieren en lever. Hierdoor worden deze organen gestimuleerd afvalstoffen af te voeren.

Neem tot slot de nodige hygiëne in acht. Baad 2x per dag en poets uw tanden regelmatig. Daarmee voorkomt u onaangename mond- en lichaamsgeuren, die kunnen optreden gedurende de reiniging. Uw lichaam scheidt de gif- en afvalstoffen namelijk ook uit via uw ademhaling en uw huid.
Als u deze richtlijnen in acht neemt, verloopt het reinigingsproces een stuk sneller en prettiger!

Geen dank en graag gedaan.

18-05-2010, 20:57
Oja ik heb deze kuur 1 jaar geleden gedaan.
De kilos vliegen er af met deze kuur, maar na het stoppen en normaal eten vliegen ze er dubbel en dwars aan.

19-05-2010, 00:08

Citaat door sweety_mocro12:
En kan je die ingredienten dan gwn in AH halen ofz??


nee in winkels zoals de tuinen....

Pagina's : [1] 2