Bekijk volle/desktop versie : Site van New Yorkeres tegen moskee ground zero



Pagina's : [1] 2

17-05-2010, 23:14
New Yorkers boos om moskee-plannen bij Ground Zero
Bouwactiviteiten op Ground Zero.

Een plan om een moskee te bouwen vlakbij Ground Zero, waar de al-Qaida-aanslagen van 11 september 2001 plaatsvonden, is nogal wat New Yorkers in het verkeerde keelgat geschoten.
Dat meldt The Daily Telegraph.

De initiatiefnemers van het project zijn zich van geen kwaad bewust. Integendeel, ze zijn van mening dat hun nieuw islamitisch centrum de geteisterde buurt in Manhattan kan opwaarderen en zal meehelpen aan een betere verstandhouding tussen Amerikanen en moslims.

De plannen voor de moskee, die verschillende verdiepingen hoog moet worden, zijn op zijn minst ambitieus te noemen. Het gebouw zou naast zijn religieuze functie ook sportfaciliteiten, een theaterzaal en mogelijk zelfs een crèche bevatten. Het centrum wil zich openstellen voor bezoekers om aan te tonen dat moslims zich niet buiten de maatschappij willen stellen.

Maar de locatie van de geplande moskee, net naast de gapende kraters van Ground Zero, is voor buurtbewoners een stap te ver. Ze zijn een protestsite begonnen, 'De verontwaardiging blijft', met een close-up van de instortende Twin Towers erbij. De makers van de site vrezen dat het te bouwen centrum 'een zware schaduw over Ground Zero' zal werpen.

"Dit is spuwen in het gezicht van iedereen de op 9/11 vermoord werd", vindt Blitz, een zelfverklaarde 'anti-jihadistische' krant. De tegenstanders zouden vooral te vinden zijn bij New Yorkers die de hele islam, en niet al-Qaida en gelijkaardige militante groeperingen, verantwoordelijk houden voor 9/11 en de daaruit volgende militaire confrontaties tussen de VS en landen zoals Irak en Afhanistan.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/484097/2010/05/17/New-Yorkers-boos-om-moskee-plannen-bij-Ground-Zero.dhtml

17-05-2010, 23:36


ben jij er ook tegen ?

17-05-2010, 23:39
Ik niet als het sjiieten zijn want die kunnen er ook niets aan doen.

18-05-2010, 00:41
Het is een probleem dat 9/11 meteen wordt geassocieerd met de normale moslim bevolking.. Dat is echt pijnlijk om te lezen.

18-05-2010, 00:50


9/11 is uitgevoerd door amerikaanse en israelische inlichtingendiensten om een oorlog tegen de islam te rechtvaardigen..
Kom nu maar op met jullie verontwaardigingen ...

18-05-2010, 03:41
Ik hoop dat ik de dag mag meemaken dat amerika kapot met alles erin.

18-05-2010, 03:51
Ameen Ya Rab

18-05-2010, 09:08

Citaat door abu3uqba:
9/11 is uitgevoerd door amerikaanse en israelische inlichtingendiensten om een oorlog tegen de islam te rechtvaardigen..
Kom nu maar op met jullie verontwaardigingen ...

Mensen die in 1 sprookje geloven zijn geneigd ook de grootst mogelijke andere onzin voor waar aan te nemen.
Ratio en feiten tellen bij dat volk niet. Daarom hobbelen ze ook in ontwikkeling helemaal achteraan in de wereld.

18-05-2010, 09:10

Citaat door Qwertytoets:
Zo kun je weer zien dat die soldaten van ze niet in Afghanistan of Irak zitten voor vrede maar dat ze daar zitten uit pure haat.

Pure haat tegen de islam en haar volgers. Jammer voor ze dat ze zullen verliezen.

Wij zijn daar ook niet in de eerste plaats voor vrede, maar om de 3000 vermoorde Amerikanen te wreken.

18-05-2010, 09:36
maar wat heeft islam te maken met terrorischte aanslagen

18-05-2010, 09:53

Citaat door Stavast:
Mensen die in 1 sprookje geloven zijn geneigd ook de grootst mogelijke andere onzin voor waar aan te nemen.
Ratio en feiten tellen bij dat volk niet. Daarom hobbelen ze ook in ontwikkeling helemaal achteraan in de wereld.


Dat éne sprookje is dan de islam. Je hebt gelijk.

18-05-2010, 09:58
Tja..wat moet ik hier nu van vinden...?
Het eea ligt natuurlijk wel gevoelig. Even los van de vraag of die associatie volledig terecht is.
De bedoelingen van de initiatiefnemers voor een centrum zijn zo te lezen goed.
Ik ben benieuwd wie de twijfelachtige eer heeft hierover te beslissen.

18-05-2010, 10:05



Citaat door Stavast:
Wij zijn daar ook niet in de eerste plaats voor vrede, maar om de 3000 vermoorde Amerikanen te wreken.


Je vergeet hierbij eventjes te vermelden dat alleen de Amerikanen al miljoenen doden op hun geweten hebben in het MO. Of heb je soms niets meegekregen van de Golfoorlogen? Je weet wel, ook die ene oorlog waarbij men de hele wereld heeft voorgelogen.

Maar ach, westerse levens zijn natuurlijk veel meer waard.

Hierbij wil ik niets afdoen aan het feit dat 9-11 een tragedie is, maar wel alles in perspectief blijven zien.

18-05-2010, 10:22
Ik denk dat jullie vergeten hoeveel moslims er die dag (9/11) zijn overleden tijdens de aanslagen... de amerikaanse niet-moslims doen alsof hun de enige zijn die hun familieleden en vrienden zijn verloren. dus wat mij betreft mag die moskee gebouwd worden, newyork zou het gebouw als een verrijking moeten zien en niet als een bezetting

18-05-2010, 11:13

Citaat door Petrus:
Miljoenen is te betwijffelen.
Golfoorlog, Irak dat Iran aanviel, Irak dat Kuweit bezette... en maar vreemd vinden dat ooit afgerekend word met Irak... ja, dan maak je jezelf illusies.
Dus golfoorlog gebruiken om van de VS een schurk te maken gaat gewoon niet werken, zelfs niet als je erbij verteld dat er geen wmds waren, want eigenlijk deed dat er niet toe, dat was gewoon om het volk warm te maken.

Westerse levens zijn ook meer waard, dat heeft te maken met de regio en de economie, meer ook niet. Maar dat word een heel flauwe discussie.

Als Irak zich netjes had gedragen dan had daar nu geen Amerikaanse soldaat gezeten, maar Saddam koos om zich als een schurk te gedragen en zijn leven niet te beteren. Saddam slachtofferde genoeg moslims in de regio om zelfs voor moslims een schurk genoemd te worden.

Afghanistan is het gevolg van de aanslag, dat land weigerde schurken uit te leveren, ja, dan kan je op wraak wachten.
Men had het land naar het stenentijdperk kunnen bombarderen, maar dat niveau had men al voor iemand erheen ging. Nee, met koos om de boeven op te ruimen ipv iedereen in het land te slachtofferen.

Zo zal in de toekomst Irak van de Irakezen zijn, ipv een psychotische dictator en Afghanistan van de Afghanen ipv een gestoorde fundementelistengroep.
Ja, er vallen daarbij doden, het is dan ook een lange termijn project.

Ter vergelijking, toren plat gooien, met opzet burgers aanvallen is van een compleet ander niveau. En je perspectief op vergelijking door aantalen houdt dan ook gelijk op door het compleet verschillende doel.


Saddam werkte in die tijd met Amerika, ze gebruikte hem als een hond.
Hij kreeg wapens van Amerika om te aanvallen op zulke landen..

Ze hadden hem niet meer nodig..

Pagina's : [1] 2