Simpele chocoladetaart
Ingrediënten voor 10 personen
Bakblik doorsnede 24cm
bakpapier
150 g chocoladereep puur, in blokjes
60 ml melk
200 g roomboter
200 g lichte basterdsuiker
4 eieren
260 g zelfrijzend bakmeel
1 el cacaopoeder
VOOR DE VULLING:
100 g roomboter
225 g poedersuiker
1 el cacaopoeder
zakje vanillesuiker
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het bakpapier in de vorm en vet het in met een beetje boter.
Bereidingswijze
Smelt de chocolade met de melk au-bain-marie.
Doe de boter en de suiker in een mengkom en mix het met de deeghaken tot een egale luchtige massa.
Voeg al mixend een voor een de eieren toe.
Meng daarna de gesmolten chocolade erdoor.
Zeef het bakmeel en de cacoa door het mengel en mix tot het weer egaal is.
Giet het in het bakblik en verdeel het gelijkmatig. Bak het ca. 40 minuten in de oven. Laat de cake daarna buiten de oven enigszins afkoelen.
Kneed voor de vulling de boter, poedersuiker, cacoapoeder en vanillesuiker tot een soepel smeerbaar mengsel.
Snijd de niet geheel afgekoelde cake horizontaal doormidden en smeer de onderste laag in met de vulling.
Plaats de bovenhelft er weer op en bestrooi het geheel met poedersuiker