Bekijk volle/desktop versie : Moslima's moesten van hun baas varkensvlees eten om beter werk te leveren



11-05-2010, 23:15
In Taiwan loopt een proces tegen de directeur van een kledingatelier. Hij zou drie van zijn werkneemsters - moslima's uit Indonesië - gedwongen hebben om varkensvlees te eten. Voor moslims is een varken onrein en is de consumptie ervan verboden.

Meer kracht
Directeur Chang Wen-lin was van oordeel dat het vlees de vrouwen meer kracht en doorzettingsvermogen zou geven en dat het van hen betere arbeidskrachten zou maken. Als ze zijn bevel zouden negeren, moesten de Indonesische gastarbeidsters loon inleveren.

35 euro per maand
De drie moslima's moesten lange dagen kloppen in het kledingatelier van Chang Wen-lin. Hun dagtaak begon om 7 uur 's ochtends en eindigde om 23 uur. Dat leverde hen 35 euro per maand op.

De vrouwen dienden een klacht in tegen hun baas. Ze zochten hun toevlucht tot een mensenrechtenorganisatie omdat ze bang waren het land uitgezet te worden. Zij hebben inmiddels een andere job gevonden in Taiwan. (eb)


http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1104035/2010/05/10/Moslima-s-moesten-van-hun-baas-varkensvlees-eten-om-beter-werk-te-leveren.dhtml