Bekijk volle/desktop versie : Silva naar Real?



06-05-2010, 18:41
David Silva wordt speler van Real Madrid. Onder welke voorwaarden hij overkomt vanuit Valencia moeten beide clubs nog verder uitwerken, maar het is bijna zo goed als zeker dat hij komt weten diverse Spaanse bronnen te melden. Alledrie de partijen zouden het een aantal maanden geleden al eens zijn geworden met elkaar. Real Madrid zou als eerste de optie hebben gekregen om Silva te halen, om te compenseren wat er afgelopen zomer gebeurde in de transfersoap rondom Villa.

Valencia zit financieel bijna aan de grond en is bereid Silva naar Madrid te laten gaan voor, volgens sommige bronnen, 30 miljoen euro terwijl andere beweren dat dit minimaal 35 miljoen zal zijn. Dit zal de Valenciaanse club niet helemaal uit de schulden halen, maar wel een groot deel van de schuldeisers geruststellen.

De Valenciaanse club, welke geleid word door de bikkelharde Manuel Llorente, zou Real Madrid gecontacteerd hebben om verschillende mogelijkheden door te spreken en tot een akkoord te komen die beide clubs tevreden stelt. Één van de mogelijkheden zou zijn dat Real Madrid 10 miljoen euro overmaakt en dat Valencia daarbij drie spelers overneemt; Granero (waarde wordt geschat op 5 miljoen), Parejo (3 miljoen) en Van der Vaart (17 miljoen).

Ondertussen zou Real Madrid het wel zien zitten om eigen spelers bij de deal te betrekken om zo het transfer bedrag te verlagen, maar vind het overdreven om hier drie spelers bij te betrekken. Twee spelers zou het maximale zijn, Parejo en Van der Vaart.


Geplaatst door: Rafael Arenas
Bron: Nederlandse Fanclub Real Madrid C.F.