Bekijk volle/desktop versie : recept borek



04-05-2010, 13:51
ik heb zo een trek in borek, en wil deze maken allleen wil niet bij mijn turkse buurvrouw aankloppen, ze is echt een schatje daar niet van maar dan moet ik de hele dag bij haar blijven want dan wilt ze dat we het samen maken.
ik ben dan weer een type, geef me het recept safie klaar, maak ik het op mijn eigen tempo

Dus dames wie heeft er voor mij een recept voor borek?

cuisine reageert niet op mijn oproep

04-05-2010, 13:52


bedoel je sigara buregi

04-05-2010, 13:53
Borek, dat bladerdeeg met gehakt ertussen is zooooooooo lekker,

heb het vanochtend op

04-05-2010, 13:54
Sigara börek
Ingrediënten voor 20 personen

x 1 plak witte kaas (geiten, schapen, koeien), in turkse winkel te koop
in blik
x 1 pakje filodeeg (vacuumverpakt of uit de vriezer; opgevouwen of
opgerold (turks of grieks) of evt. kleine chinese loempiavellen rollen
plakken lekker en gaan niet zo snel stuk)
x ± half bosje peterselie
x evt. losgeklopt ei
Hulpmiddelen

Frituurpan
Voorbereiding

Laat het filodeeg ontdooien (wat overblijft kan weer worden ingevroren)
Bereidingswijze

Prak de kaas fijn met een vork en roer er de fijngesneden peterselie door.
Leg in een diagonaal een 'randje' kaas op een deegvel.
De beide zijpuntjes evt. een beetje naar binnen vouwen (zo loopt de kaas er niet uit en verbranden de puntjes minder snel).
Rol van onderpunt naar bovenpunt (als het goed is plakt het deeg vanzelf, anders een beetje natmaken of met ei bestrijken)
Zorg dat de olie goed heet is en bak de rolletjes snel gaar (echt snel, dus niet te veel tegelijk, ze hoeven niet te donker)
Serveertips

Serveer warm

tip: varieer door een beetje sesamzaal aan de kaas toe te voegen, of gehakte, gedroogde rode peper (pul biber - in turkse winkel volop te koop)
Bron

Gegeten op de turks/nederlandse bruiloft van een kennis en heb dit recept van haar gekreg

04-05-2010, 13:57



Citaat door fatna:
Sigara börek
Ingrediënten voor 20 personen

x 1 plak witte kaas (geiten, schapen, koeien), in turkse winkel te koop
in blik
x 1 pakje filodeeg (vacuumverpakt of uit de vriezer; opgevouwen of
opgerold (turks of grieks) of evt. kleine chinese loempiavellen rollen
plakken lekker en gaan niet zo snel stuk)
x ± half bosje peterselie
x evt. losgeklopt ei
Hulpmiddelen

Frituurpan
Voorbereiding

Laat het filodeeg ontdooien (wat overblijft kan weer worden ingevroren)
Bereidingswijze

Prak de kaas fijn met een vork en roer er de fijngesneden peterselie door.
Leg in een diagonaal een 'randje' kaas op een deegvel.
De beide zijpuntjes evt. een beetje naar binnen vouwen (zo loopt de kaas er niet uit en verbranden de puntjes minder snel).
Rol van onderpunt naar bovenpunt (als het goed is plakt het deeg vanzelf, anders een beetje natmaken of met ei bestrijken)
Zorg dat de olie goed heet is en bak de rolletjes snel gaar (echt snel, dus niet te veel tegelijk, ze hoeven niet te donker)
Serveertips

Serveer warm

tip: varieer door een beetje sesamzaal aan de kaas toe te voegen, of gehakte, gedroogde rode peper (pul biber - in turkse winkel volop te koop)
Bron

Gegeten op de turks/nederlandse bruiloft van een kennis en heb dit recept van haar gekreg


top meid

ik bedoel meer die gewone borek met kaas maar dan rond met lagen.
maar deze van jou is ook erg goed.
want ik weet ook dat ze deze vullen met aardappelen, uien en elkaymoen. (ook erg lekker)

04-05-2010, 13:57
Fatna, heb je ook die met gehakt ??

04-05-2010, 13:57

Citaat door Madame_Louisa:
Borek, dat bladerdeeg met gehakt ertussen is zooooooooo lekker,

heb het vanochtend op


basa7tek meid.

04-05-2010, 13:57

Citaat door NoLoveNoCry:
top meid

ik bedoel meer die gewone borek met kaas maar dan rond met lagen.
maar deze van jou is ook erg goed.
want ik weet ook dat ze deze vullen met aardappelen, uien en elkaymoen. (ook erg lekker)



Oooh ja, die is ook ergg lekker !!

Of feta met spinazie

04-05-2010, 13:59

Citaat door Madame_Louisa:
Fatna, heb je ook die met gehakt ??

ik heb hem gewoon van smulweb.nl hoor
maar daar staat die van gehakt ook op.

Ik ben dol op deze met die witte feta kaas en dan dun rollen zeg maar.

04-05-2010, 14:01
gehaktborek

Ingrediënten

Voor ongeveer 20 börek
500 g gehakt (lams/runder)
1 ui
1 pepertje
2 el tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1 el gehakte peterselie
Zout en peper naar smaak
1 tl koriander
1 tl cayenne peper
1 tl kurkuma (koenjit)
2 pakjes roomboter bladerdeeg uit het vriesvak
2 losgeklopte eieren
Voorbereiding

Bak het gehakt rul in eigen vet. Voeg de ui, knoflook en het pepertje toe. Laat even doorbakken tot de ui glazig is. Voeg dan de kruiden toe en roer even door. Doe dan de peterselie erbij en als laatst de tomatenpuree. Laat de puree even goed doorbakken om de zure smaak eraf te halen. Laat het mengsel goed afkoelen. Dit is fijner werken wanneer je het mengsel op het bladerdeeg doet.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor en maak de plakjes bladerdeeg los van elkaar en leg ze op het aanrecht om te ontdooien. Leg vervolgens als het deeg ontdooit is een eetlepel gehakt mengsel in het midden van het deeg. Vervolgens doe je de randjes van het deeg naar elkaar toe en druk ze voorzichtig aan. Leg ze op het bakpapier van de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Doe ze in de oven en laat ze bakken tot ze goudbruin zijn.
Serveertips

Knoflook of uiensaus smaakt hier heerlijk bij.

04-05-2010, 14:02

Citaat door NoLoveNoCry:
top meid

ik bedoel meer die gewone borek met kaas maar dan rond met lagen.
maar deze van jou is ook erg goed.
want ik weet ook dat ze deze vullen met aardappelen, uien en elkaymoen. (ook erg lekker)

yummie