Citaat door fatna:Sigara börek
Ingrediënten voor 20 personen
x 1 plak witte kaas (geiten, schapen, koeien), in turkse winkel te koop
in blik
x 1 pakje filodeeg (vacuumverpakt of uit de vriezer; opgevouwen of
opgerold (turks of grieks) of evt. kleine chinese loempiavellen rollen
plakken lekker en gaan niet zo snel stuk)
x ± half bosje peterselie
x evt. losgeklopt ei
Hulpmiddelen
Frituurpan
Voorbereiding
Laat het filodeeg ontdooien (wat overblijft kan weer worden ingevroren)
Bereidingswijze
Prak de kaas fijn met een vork en roer er de fijngesneden peterselie door.
Leg in een diagonaal een 'randje' kaas op een deegvel.
De beide zijpuntjes evt. een beetje naar binnen vouwen (zo loopt de kaas er niet uit en verbranden de puntjes minder snel).
Rol van onderpunt naar bovenpunt (als het goed is plakt het deeg vanzelf, anders een beetje natmaken of met ei bestrijken)
Zorg dat de olie goed heet is en bak de rolletjes snel gaar (echt snel, dus niet te veel tegelijk, ze hoeven niet te donker)
Serveertips
Serveer warm
tip: varieer door een beetje sesamzaal aan de kaas toe te voegen, of gehakte, gedroogde rode peper (pul biber - in turkse winkel volop te koop)
Bron
Gegeten op de turks/nederlandse bruiloft van een kennis en heb dit recept van haar gekreg
top meid
ik bedoel meer die gewone borek met kaas maar dan rond met lagen.
maar deze van jou is ook erg goed.
want ik weet ook dat ze deze vullen met aardappelen, uien en elkaymoen. (ook erg lekker)