Bekijk volle/desktop versie : Verheven Zuster!!



02-05-2010, 23:50
Van ongekende waarde, een verhevene positie, de moeder van de mannen. Beste zuster, jij bent de vrouw die koningen op aarde heeft gezet. Jou toevoeging aan het leven is cruciaal en onmisbaar. Allah heef jou geschapen en jou de mogelijkheid gegeven om mensen op de wereld te zetten. Zonder jou (met de wil van Allah) was de wereld vergaan en verwoest. Jij bent de wel bespaarde parel. Jou vrouwelijkheid verdient beter dan velen vandaag toeschrijven aan jou beste zuster.

Jou hijaab/niqaab is jou eer en trots, die jij dag in dag uit met een opgeheven hoofd draagt. De islaam maakt de vrouw. De islaam heeft jou deze verheven positie gegeven en bewaard. De eer van de vrouw werd in de tijd van de onwetendheid (voor de komst van de islaam) geschaad en geschonden. De vrouw die geen waarde had, en vaak ook leven begraven werd. Kinderen die samen met hun vader de graf groeven en tijdens het helpen veegde zij de zweet van de voorhoofd van haar vader. En vervolgens werd de niets vermoedende kind er in gegooid en levend begraven. En de Quraan zegt hierover:

“En wanneer het levend begraven meisje (op de Dag des Oordeels) gevraagd wordt. Voor welke zonde zij gedood werd.” (Soerat at-Takwier: 8-9)

De islaam kwam met een boodschap en bevrijde deze vrouwen van de onderdrukking en gaf ze rechten. Allah zegt:

“En voor hen (de vrouwen) zijn er rechten overeenkomstig hun plichten.” (Soerat al-Baqarah: 228)

De profeet (salalaho 3alayhi wa salam) zei:
“Wees goed voor jullie vrouwen!” (al-Boekhaari en Moeslim)


Ook vandaag de dag maken verschillende volkeren zich schuldig aan vrouwen onderdrukking, en vrouwen belediging.

Zo heeft de welbekende filosoof Aristoteles (384-322 v.Chr.), die als vader der filosofen wordt beschouwd, gezegd:
“De vrouw voor een man is te verglijken met slavin en haar meester, en is te verglijken met handwerk en rationeel werk, en met een barbaar en een Griek. De vrouw is een minderwaardige man die is achtergebleven op de tree van ontwikkeling.” (The story of Philosophy, Will Durant.)

Zo zegt Schopenhauer(1788-1860):
“Zij (vrouwen) zijn geschikt voor het functioneren als verpleegsters en leraressen in onze vroege jeugd, gezien het feit dat zij zelf kinderachtig, onbeduidend en kortzichtig zijn; in één zin zijn ze zelf grote kinderen gedurende hun hele leven. Zij zijn een ondermaatse, smal geschouderd, breedheupig en kortbenig ras, zij hebben geen geschikte kennis en hebben geen genialiteit.” (Zie: Henry Alphern's An Outline History of PhilosophyDurant's werk over Schopenhauer. en Russell's werk over Schopenhaueren)

Een andere bekende filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) heeft op zijn beurt gezegd:
"De vrouw heeft zoveel om zich voor te schamen; er steekt zoveel pedanterie, zoveel oppervlakkigheid, zoveel bedilzucht, kleinzielige aanmatiging, bandeloosheid en onbescheidenheid in de vrouw, die tot dusver nog het best in bedwang werd gehouden en werd beheerst door de vrees voor de man." (Geschiedenis van de westerse filosofie", B.Russell, blz. 794)

En om wat zout op de wonden te strooien zeggen de joden het volgende over de vrouwen:

“Iedereen die (een menstruerende vrouw) aanraakt, is tot de avond onrein; alles waarop zij tijdens haar onreinheid stapt, wordt onrein; alles waarop zij zit eveneens. Ieder die de plaats aanraakt waarop zij gezeten heeft, moet zijn kleren wassen en een bad nemen.”
(Leviticus 15:19-28)

Dit is de werkelijkheid. Zo denken de joden er over. Een vrouw is de gedurende haar menstruatie periode onrein is en alles wat ze aanraakt en over loopt ook. Teven worden Ongehuwde en onafhankelijke vrouwen gezien als een bedreiging van de maatschappij en van het geloof.


De islaam is de enige die de vrouw accepteert en haar een verheven positie heeft gegeven. De Profeet (salalaho 3alayhi wa salam) heeft gezegd.

Eens kwam er een man naar de Profeet (salalaho 3alayhi wa salam) en vroeg: “O Boodschapper van Allah! Wie heeft het meeste recht op mijn goede gezelschap?” Hij (salalaho 3alayhi wa salam) antwoordde: “Je moeder!” De man vroeg: “En daarna?” Hij antwoordde: “Je moeder!” De man vroeg: “En daarna?” Hij antwoordde: “Je moeder!” De man vroeg: “En daarna?” Hij antwoordde: “Je vader!” (al-Boekhaari en Moeslim)

Dit is het geloof waar wij in geloven, en niet in wat zij hebben verdraaid. De vrouw krijgt voorrang op de man tot 3 maal toe.

Allah de Heilige en verhevene zegt:

“En het behoort tot Zijn Tekenen dat Hij voor jullie van jullie eigen soort echtgenoten heeft geschapen, opdat jullie rust bij haar vinden en Hij plaatste tussen jullie liefde (al-Mawaddah) en barmhartigheid (ar-Rahmah). Waarlijk, daarin zijn zeker Tekenen voor een volk dat nadenkt.’’ (Soerat ar-Roem: 21)

De vrouw die voor rust moet zorgen. En Allah de Heilige en Verhevene die liefde en barmhartigheid tussen de man en vrouw heeft geplaatst. Dit is de werkelijkheid. Behalve voor degene die niet nadenkt.

Allah zegt:
“En hebt goede omgang met hen (jullie vrouwen).” (Soerat an-Nisaa’: 19)

Wanhoop niet beste zuster en hou je sterk. Allah zegt:

“Voelt jullie niet vernederd en treurt niet; en jullie zijn de winnaars, indien jullie (ware) gelovige zijn.” (soerat Aali-cImraan: 139)

Treur niet! Het wereldse leven heeft een einde en brandt elke dag een stukje dichter naar haar einde. Het wachten op de dood is waar wij ons op moeten concentreren. Jij beste zuster, dient te streven naar de tevredenheid van jou Heer. Jij bent en blijft de gerespecteerde vrouw binnen de islaam. Wij mannen zullen blijven vechten om jou eer. Wij zullen ons hard maken voor jullie en bij staan. wij zullen het opnemen voor jullie en blijven pronken over de verhevenheid die Allah de Heilige en Verhevene jullie heeft gegeven. Jij bent van ongekende waarde voor de moslims. Behoed jezelf van het slechte en aanbid jou Heer tot de dood jou treft, geef niet op en weet dat jij dan zal behoren tot de winnaars.

03-05-2010, 00:05


Djzak Allahoegayran.

03-05-2010, 10:18
Djazakk Allaah

03-05-2010, 10:22
Erg mooi stuk! Djazak Allahu gairan

03-05-2010, 12:40


wadjazaakoem

03-05-2010, 13:08
1 woord: PRACHTIG!!!!!!!

03-05-2010, 13:13
Heel mooi! Baraka Allaahu feek.

03-05-2010, 13:17
Heb je het zelf geschreven?

03-05-2010, 13:18

Citaat door 0zuster0:
Heb je het zelf geschreven?



Ja

03-05-2010, 13:22

Citaat door drmohamed:
Ja



Duizendmaal: Ma-Sha-Allaah.
Ga zo door!

03-05-2010, 13:23
djazaakoemoellahoegairan