Bekijk volle/desktop versie : Mourinho hield 2 uur durende taktiek bespreking over Barca.



22-04-2010, 13:57
José Mourinho liet in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona niets aan het toeval over. De coach van Internazionale belegde volgens Wesley Sneijder een wedstrijdbespreking van liefst twee uur, verdeeld over twee verschillende dagen. “Hij benadrukte de positieve punten van Barcelona en wilde dat we ze daarop zouden uitschakelen", zei de Utrechter tegen De Telegraaf.

De spelers van Inter werden over alles bijgepraat. "Mourinho gaf alle informatie die nodig was om de geoliede machine te ontregelen. Het was heel gek. Van tevoren wisten we dat we Barça zouden verslaan als we de opdrachten zouden uitvoeren. En dat hebben we als collectief gedaan. Dat geeft een goed gevoel", aldus de middenvelder.

Zelfs na de 0-1 van Pedro raakte Internazionale niet van de wijs. "Omdat ook dat scenario was doorgesproken", zei Sneijder. "We zijn op dezelfde manier doorgegaan, waren de betere ploeg en kregen al snel de beloning." De middenvelder maakte op aangeven van Diego Milito de gelijkmaker, waarna Inter uiteindelijk met 3-1 won. "Het doelpunt was het keerpunt in de wedstrijd", dacht Sneijder.