Bekijk volle/desktop versie : Homoprotest: DADT houdt Amerikaanse gemoederen bezig



20-04-2010, 21:06
De mogelijke afschaffing van het Don't Ask-Don't Tell beleid in het Amerikaanse leger blijft de gemoederen bezig houden. Homo-activisten kapittelden president Obama tijdens een speech en de Amerikaanse Luchtmacht keert op haar beslissing terug en gaat dan toch een lesbische officier ontslaan die openlijk verklaard heeft dat ze lesbienne is, maar toch nog aan de slag mocht blijven.

Begin dit jaar kwam een generaal tot de conclusie dat luitenant Robin R. Chaurasiya niet ontslagen zou worden omdat ze haar homoseksuele geaardheid enkel had bekend gemaakt om zo haar ontslag te krijgen. Nadat Chaurasiya openlijk over deze beslissing sprak in de media, liet de luchtmacht weten dat ze de zaak verder zouden onderzoeken. Nu heeft ze te horen gekregen dat de eerder gemaakte beslissing werd teruggedraaid en dat ze toch eervol uit de luchtmacht ontslagen zal worden.

Chaurasiya is teleurgesteld door de herroeping van de eerdere beslissing en haar ontslag. "Ik voelde dat mijn situatie een eerste teken was dat er verandering op komst was."

De zaak rond Chaurasiya begon afgelopen zomer toen een mannelijke officier met wie ze ooit een afspraakje had, haar bevelhebbende officier voorzag van bewijzen waaruit bleek dat ze een lesbienne is. Eerst verwierp de Amerikaanse luchtmacht de melding maar opgelucht verklaarde Chaurasiya toen zelf dat ze een lesbienne was. In december trokken zij en haar partner naar New Hampshire waar de twee vrouwen een partnerschapsregeling afsloten.

Uit het daaropvolgende onderzoek van de luchtmacht kwamen voldoende geloofwaardige bewijzen boven tafel waaruit bleek dat ze een lesbienne was en dat ze naar de pers was gestapt om enkel en alleen om haar ontslag te krijgen. De bevelhebbend generaal weigerde echter om luitenant Chaurasiya te ontslaan en haar op die manier uit de luchtmacht te zetten.

Die beslissing is nu ongedaan gemaakt nadat nieuwe bewijzen tegen haar waren opgedoken. Zo werd haar echtgenote ondervraagd om erachter te komen of hun partnerschapsregeling echt of vals was.

Voor haar opleiding kreeg Chaurasiya een studiebeurs. Als uit het nieuwe onderzoek blijkt dat ze haar seksuele geaardheid enkel bekend maakte om ontslagen te worden dan moet ze de volledige studiebeurs van 20.000 dollar terugbetalen.

In Los Angeles verstoorden leden van de homorechtengroep GetEQUAL een speech van president Barack Obama. Ze protesteerden tegen het feit dat Obama nog steeds het DADT-beleid niet heeft teruggedraaid.

Nadat de activisten door Obama tot kalmte waren gemaand, stak hij ze een hart onder de riem door te zeggen dat hij ze begreep en ze zou steunen (zie video op 2:20).

Tijdens zijn verkiezingscampagne beloofde Obama dat hij de regeling zou afschaffen. Met het protest wilde GetEQUAL hem aan die belofte herinneren. (Kijk na 2'10&quot

http://gk.nl/index.php?id=9&a=bericht&bericht=7691

20-04-2010, 21:13



Citaat door haat_smurf:
im tired of faggs complaining


Dan moet je ervoor zorgen dat ze geen reden hebben om te klagen! Typisch dat je de zaken omkeert: eerst onderdrukken, en dan klagen dat ze klagen.

20-04-2010, 21:24

Citaat door haat_smurf:
waarom onderdrukken ?

nederland heeft al een tsunamie van homo's over zich heen gekregen, die vrij en blij mogen doen wat ze willen...


alleen homo's lijken net op joden, alsmaar klagen klagen klagen...
voor de domste dingen..

straks willen ze ook hetzelfde salaris als hetero's


Tsunami van homo's? Niks van meegekregen.

Dus jij vindt het dom om te klagen als je ontslagen wordt vanwege wie je bent?

20-04-2010, 21:33

Citaat door haat_smurf:
ja...vind jij dat een pedofiel als leerkracht mag werken ?


Nee natuurlijk niet, maar de meeste homo's zijn geen pedofiel.